Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


OL-guld-, sølv- og bronze-vinder Sarah Sjöström trænede med Helsingør Svømmeklub


01-05-2017 14:45:00:
Af: SvømmeSport

En af de største svenske svømmere gennem tiden OL-medaljetager Sarah Sjöström besøgte Helsingør Svømmeklub i weekenden og deltog i morgentræningen søndag morgen.


SvømmeSport bringer her en nyhed fra Helsingør Svømmeklub skrevet af bestyrelsesmedlem Dorthe Hietala:

 

Det var et noget usædvanligt syn, der mødte Helsingørs konkurrencesvømmere søndag morgen, da den svenske svømmer Sarah Sjöström kom ind i Helsingør Svømmehal sammen med klubbens svenske træner og tidligere OL-svømmer, Joline Höstmann.

 

De har svømmet sammen på det svenske landshold, og både Sarah Sjöström og Joline Höstmann havde deres OL-debut ved OL i Beijing 2008. De har trænet og konkurreret sammen gennem mange år i Sverige og repræsenteret Sverige ved flere internationale mesterskaber og begge deltog også ved OL i London 2012.

 

Ved OL i Rio deltog Sarah Sjöström igen i OL, og her vandt hun guld i 100 meter butterfly, sølv i 200 meter frisvømning og bronze i 100 meter frisvømning. Hun har vundet verdensmesterskabet og europamesterskaber i svømning på de korte distancer i butterfly og frisvømning. Ikke nok med det hun er også indehaver af verdensrekorden i 100 meter butterfly på lang- og kortbane, i 50 meter butterfly på langbane og i 200 meter frisvømning på kortbane.

 

Træning med en verdensstjerne

Sarah Sjöström er i gang med forberedelserne til VM på langbane i Ungarn til sommer, og er derfor nødt til at passe den daglige træning. Sammen med Helsingørs 1. holdsvømmere hoppede hun i vandet kl. 7.00, da den almindelige søndagsmorgentræning i Helsingør Svømmeklub startede. Sarah trænede præcis samme program som Helsingør-svømmerne, og under træningen blev der kastet mange lange blikke efter Sarah, og mon ikke svømmerne der lå på bane med hende strammede sig ekstra meget an.

 

Allan Jørgensen, leder på Idrætslinjen ved Snekkersten Skole, benyttede også lejligheden til at kigge forbi tidligt søndag morgen. ”Det er absolut ikke hver dag, vi oplever en OL-guldvinder træner sammen med én af vores lokale klubber”, siger Allan Jørgensen og fortsætter, ”hvis man vil nå toppen, er det utrolig vigtigt, at man lader sig inspirere udefra for at lære, hvad der skal til for at præstere på internationalt topniveau”.

 

Sarah Sjöström sammen med to af Helsingørs bedste
butterfly herrer Felix Burmester og Julius Munk under træningen.

 

Selv klubbens yngre konkurrencesvømmere nærstuderede Sarahs træning, og var meget optaget af at få lov til at opleve en verdensstjerne deltage i klubbens helt normale morgentræning om søndagen. 

 

Helsingørs K3-svømmere studerer Sarah Sjöström under træningen.

 

Den sidste halve time af træningen blev benyttet til at K1, junior-holdet, K2 og K3 svømmede holdkapper på tværs af holdene sammen med Sarah Sjöström.

 

Sarah Sjöström var med til at fordele svømmerne på

holdkapperne inden de hoppede i vandet.

 

Efter træningen var der også tid til at få skrevet autografer og få taget selfies med Sarah Sjöström, og det benyttede rigtigt mange svømmere og forældre sig af. 

 

     

 

  

Sarah Sjöström giver autografer til klubbens svømmere.

 

Så komplet som en svømmer kan være

Helsingør Svømmeklubs cheftræner, Michael (Misja) Klevstig, mødte Sarah Sjöström første gang da han var træner for det svenske ungdomslandshold, og var på træningslejr i Jönköping i Sverige. Sarah var bare 12-13 år dengang, og det eneste hun ville var at svømme hurtigt. Misja Klevstig har siden fulgt hendes udvikling som svensk landsholdstræner gennem 5 år og oplevet Sarah Sjöström på nært hold ved alle de store internationale mesterskaber. ”Sarah er en helt utrolig svømmer. Rent teknisk er hun næsten perfekt i alt, hvad hun gør. Hun har en stor fysisk og mental styrke, samtidig med at hun er ydmyg som person og ydmyg omkring hendes sport,” siger Misja Klevstig. 

 

Den tidligere OL-svømmekollega Joline Höstmann fortsætter, ”Sarah Sjöström elsker svømning, og hun motiveres af at konkurrere. Det har altid været sjovt, udfordrende og spændende at træne sammen med Sarah. Hun er lidt af en vovehals og har altid udfordret mig til træning. Som svømmer er hun så komplet som man kan være som svømmer og har et allround topniveau i alle discipliner selv på en dårlig dag.”

 

Her ses de to svømmeveninder OL-vinder Sarah Sjöström og tidligere OL-svømmer

og træner i Helsingør Svømmeklub Joline Höstmann.

 

Se de seneste nyheder

17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om. 

 
11-01-2018 22:08:00

De officielle startlister til Danske Årgangsmesterskaber på kortbane er nu tilgængelige.

 
11-01-2018 20:31:00

Sander Møller Jürgensen kunne tage meget med sig hjem fra Årgangssamlingen, som EM-svømmer Daniel Skaaning blandt andet besøgte.