Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Dansk deltagelse i VM for juniorer


03-05-2017 16:00:00:
Af: SvømmeSport

4 svømmere udtages til VM junior i august måned 2017.


Når verdensmesterskaberne for juniorer afvikles for sjette gang i slutningen af august måned bliver det for første gang med dansk deltagelse. Mange svømmenationer har efterhånden tilsluttet sig FINA's VM-stævne for juniorsvømmere og sportsafdelingen besluttede på et tidligt tidspunkt at Danmark også skulle deltage i 2017. Deltagelsen i VM junior skal ses som en forsøgsordning i 2017, hvor målet er at få nogle erfaringer med deltagelse på det højst tænkelige juniorniveau med det formål at ruste landets bedste juniorer bedst muligt til en fremtidig seniorkarriere.
 
I forbindelse med kvalifikationen til VM junior til Danish Open lykkedes det Julie Kepp Jensen fra A6 at klare de opstillede kvalifikationskriterier. 
 
Sportsafdelingen har efter grundige overvejelser besluttet, at det for at få et reelt billede af udbyttet ved deltagelsen, er nødvendigt at stille med mere end 1 svømmer til VM junior, og derfor udtages følgende tre svømmere helt ekstraordinært selvom disse svømmere var en anelse fra de opsatte udtagelseskriterier:
 
Cecilie Wiuff, Herlev Svømning
Mia Steen Duus, Sigma Swim Birkerød
Victoria Bierre, Gladsaxe Svømmeklub
 
Udvidelsen af holdet med yderligere tre svømmere sker med afsæt i Sportsafdelingens sportslige strategi og handleplan og målsætningen om at styrke udviklingen fra junior til højeste internationale seniorniveau. Endvidere giver det mulighed for dansk deltagelse i udvalgte holdkapper hvorved Sportsafdelingen overordnede strategi omkring styrkelse af holdkapkulturen i dansk svømning på internationalt niveau forfølges.
 
VM junior afvikles i Indianapolis, USA i perioden d. 23.-28. august 2017.
 
 
Med sportslig hilsen 
 
Sportsafdelingen
 

Se de seneste nyheder

22-01-2018 06:39:00

De danske juniorlandsholdssvømmere og svømmere fra Great Danes kickstarter langbane sæsonen i Luxembourg.

 
21-01-2018 13:59:30

Victoria Bierre har skiftet sit vante træningsmiljø i GSC ud med NTC. SvømmeSport har talt med hende om, hvordan de første uger har været. 

 
19-01-2018 14:58:14

Silkeborg Svømmeklub har ansat Runa Dalby som talentudvikler på fuldtid. 

 
19-01-2018 09:29:00

Årgangssvømmer Mathias Laursen lærte flere tekniske finesser til Årgangssamlingen, som han glæder sig til at afprøve til Danske Årgangsmesterskaber.

 
17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.