Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Projekt: ”Gode idrætsmiljøer for piger”


03-05-2017 20:30:00:
Af: Johanne Tolstrup

Dansk Svømmeunion og 20 danske svømmeklubber deltager i et nyt projekt, som ledes af Center for Ungdomsstudier. Læs meget mere her!


Center for ungdomsstudier (CUR) er netop nu i gang projektet: ”Gode idrætsmiljøer for piger – redskaber til at forstå, udfordre og fastholde”. Dette projekt strækker sig over toogethalvt år og favner på fornemmeste vis meget bredt, når det kommer til omfattede idrætsmiljøer og deltagende sportspiger.

 

Projektet har til formål at følge i alt 20 pige-idrætsmiljøer og 20 piger over to år, hvor der i denne periode vil der være et særligt fokus på skiftet mellem folkeskole og ungdomsuddannelse. 10 meget forskellige sportsgrene er del af dette projekt og endvidere omfatter projektet sportspiger på mange forskellige niveauer.

 

Målet med dette projekt er først og fremmest at blive klogere på, hvad det helt præcist er, at sportspiger reagerer på ved at være en del af et præstationsmiljø. Dette være sig reaktioner på både godt og ondt, som skal være med til at skabe en bedre forståelse for pigers ageren i idrætsmiljøer.

 

Yderligere er formålet med projektet at få udviklet nogle værktøjer, som skal anvendes til at møde pigerne på den mest optimale måde og endvidere er dette projekt et springbræt for at få udbredt og italesat, de faktorer, der præger pigemiljøerne. Derudover vil der gennem projektet blive arbejdet på, hvordan der kan skabes de bedste rammerne for pigerne – både i forhold til familie, venner, skole, klub og forbund.

 

Om projektet udtaler talentansvarlig i Dansk Svømmeunion Thomas Stub følgende:

 

- Dansk Svømmeunion bakker i den grad op om dette projekt. Vi kan bestemt nikke genkendende til den problematik, som projektet ønsker at behandle. Det er helt naturligt, at vi støtter op de problemstillinger, som bliver tematiseret.

 

- Det er meget vigtigt, at vi formår at holde fokus på netop projekter som dette, da det uden tvivl kan være med til at optimere rigtig mange svømmemiljøer rundt om i landets klubber.

 

Vil du vide mere?

I forbindelse med projektet inviterer CUR i samarbejde med Nordea-fonden til tre ”Gå-hjem-møder” fra kl. 17.00-19.00 følgende steder, som alle interesserede er mere end velkomne til at deltage i:

 

København mandag d. 15.5 – Nordea-fonden på Christianshavn

Tilmelding: http://bit.ly/cur1505

 

Århus tirsdag d. 16.5 - Sportens Hus, ESAA

Tilmelding: http://bit.ly/cur1605

 

Fredericia onsdag d. 17.5 – Idrætscenteret

Tilmelding: http://bit.ly/cur1705

 

Du kan læse hele projektbeskrivelsen her og følge projektets Facebook-side ”Gode idrætsmiljøer for piger". 

Se de seneste nyheder

22-01-2018 06:39:00

De danske juniorlandsholdssvømmere og svømmere fra Great Danes kickstarter langbane sæsonen i Luxembourg.

 
21-01-2018 13:59:30

Victoria Bierre har skiftet sit vante træningsmiljø i GSC ud med NTC. SvømmeSport har talt med hende om, hvordan de første uger har været. 

 
19-01-2018 14:58:14

Silkeborg Svømmeklub har ansat Runa Dalby som talentudvikler på fuldtid. 

 
19-01-2018 09:29:00

Årgangssvømmer Mathias Laursen lærte flere tekniske finesser til Årgangssamlingen, som han glæder sig til at afprøve til Danske Årgangsmesterskaber.

 
17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.