Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Marts
2018
Svømning
Bille Cup
Lübeck
12
April
2018
Svømning
Danish Open
Bellahøj Svømmestadion
13
April
2018
Svømning
Herning Open 2018
Herning Svømmehal

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


”Det er lidt større end det, man tidligere har prøvet”


05-05-2017 12:30:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Thea Blomsterberg er af DIF blevet udtaget til EYOF, der svømmes i Ungarn til juli, og i den forbindelse har SvømmeSport fået sig en lille snak med Sigma-svømmeren. 


Dansk Svømmeunion indstillede efter Danish Open otte unge svømmere til at deltage ved European Youth Olympic Festival, som efterfølgende er blevet endeligt udtaget til mesterskabet af DIF. Konkurrencerne finder sted i Ungarn fra den 23. – 29. juli, hvor atleter i alderen 14-18 år deltager i flere forskellige sportsgrene, og hvor der er rig mulighed for at få sig noget international konkurrenceerfaring.

 

En af de udtagne svømmere er Thea Blomsterberg fra Sigma Swim Birkerød, der på baggrund af hendes præstationer ved Danish Open blev indstillet til stævnet. Ved konkurrencerne i Bellahøj Svømmestadion i april formåede hun blandt andet at forbedre sin egen danske juniorrekord på 200 bryst med tiden 2:30.61, så det var ikke helt uden grund, at hun blev indstillet i netop denne disciplin. Om udtagelsen fortæller Thea selv:

 

- Jeg er utrolig glad for at være udtaget, og det er et så godt hold, der er blevet udtaget, udtaler hun og fortsætter:

 

- Jeg havde lidt forventet det, da jeg svømmede seks sekunder under kravet til SRØ, men derfor følte jeg mig stadig ikke sikker. Alt kan jo ske, så jeg håbede selvfølgelig.

 

Thea ved Danish Open. Foto: SvømmeSport.

 

Der er nu kun lidt over to måneder til, at konkurrencerne skydes i gang i Ungarn, og derfor er forberedelserne allerede skudt i gang, der for Theas vedkommende byder på flere opvarmende stævner.

 

- Jeg skal svømme en masse træningsstævner frem mod EYOF og kastes ud i en masse løb, som jeg ikke er vant til. En hel del lange crawl løb blandt andet. Og så er det næsten blevet en tradition, at jeg skal svømme 400 bryst før de store stævner.

 

For Thea og de syv andre udtagne svømmere bliver fokus ved stævnet at komme ud og levere gode resultater i det internationale konkurrencemiljø og tage en masse erfaring med sig videre, og dette er noget, som Sigma-svømmeren ser frem til.

 

- Jeg glæder mig til at se niveauet og svømme. Derudover er det bare en kæmpe oplevelse i sig selv, fortæller hun og afslutter:

 

- Jeg håber på en finaleplads i 200 bryst og ellers bare at få en rigtig god oplevelse ud af stævnet. Det er jo lidt større end det, man tidligere har prøvet såsom Nordiske Mesterskaber.

 

Mange tak til Thea for interviewet.

 

De otte svømmere, der er blevet udtaget til EOYF af DIF, er:

Aksel Skrydstrup, VIK-Skovbakken/Aarhus Swim

Arthur Dalén Ellegaard, Lyngby Svømmeklub

Elisabeth Sabroe Ebbesen, Gentofte Svømme Klub

Josephine Kruse, Sigma Swim Allerød

Karoline Barrett, Greve Svømmeklub/GTI

Liva Palmund, Svømmeklubben Triton Ballerup

Sofie Hansen, Svømmeklubben KVIK Kastrup

Thea Blomsterberg, Sigma Swim Birkerød

 

Du kan læse mere om udtagelsen her
Tags: EYOF

Se de seneste nyheder

17-03-2018 19:15:29

Cheftræner på Nationalt Træningscenter (NTC), Martin Truijens, fortæller om holdet fra NTC’s træningslejr i Sydafrika

 
16-03-2018 16:30:00

Weekendens stævne er det første i East Kilbride Badet siden istandsættelsen.

 
15-03-2018 14:02:00

Center for Ungdomsstudier (CUR) står bag en undersøgelse, som omhandler, hvorfor piger vælger foreningsidrætten fra. Med udgangspunkt i indsamlet viden og i samarbejde med andre organisationer har CUR udviklet en række redskaber, der gerne skulle optimere eksisterende idrætsmiljøer for piger. 

 
15-03-2018 11:47:29

Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har vedtaget en forsøgsordning, som sikrer reserverede træningstider i en række badezoner og et havnebassin til sommer. 

 
14-03-2018 21:58:57

Landsholdets Europaturné, som netop er overstået efter FFN Golden Tour i Paris, bød undervejs på to stævner og derimellem en lille teknisk camp i Antwerpen. Landstræner Dean Boles fortæller her om Europaturnéen.