Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


”Vi vil rigtig gerne sætte fokus på, hvor vigtige en svømmers basale færdigheder er”


10-05-2017 20:20:00:
Af: Johanne Tolstrup

Holbæk Svømmeklub afvikler klubmesterskaber efter nyt koncept. Elitetræner Chris Christensen fortæller her om stævnet.


Holbæk Svømmeklub har for nyligt afholdt deres årlige klubmesterskab og dette blev afviklet efter et nyskabende koncept, der skulle sætte fokus på svømmernes specifikke færdigheder, som f.eks. startspring, streamline og undervandsarbejde.

 

Holbæk Svømmeklubs klubmesterskab var i denne omgang bygget op om et helt nyt format, således at mesterskaberne blev afviklet over to afdelinger. Den første aften var der udelukkende færdighedsløb på programmet, mens der ved klubmesterskabernes anden afdeling 14 dage senere blev svømmet almindelige løb. Ud fra både færdighedsløbene og de almindelige løb fik svømmerne point, hvor pointene i færdighedsløbene talte dobbelt så meget som pointene i de regulere løb. På baggrund af den sammenlagte pointsum fra begge afdelinger blev klubmestrene i Holbæk Svømmeklub efterfølgende kåret.

 

Holbæk-svømmerne i samtlige aldersgrupper kunne i alt deltage i fire færdighedsløb, som bestod af startspring + 25 meter flyben under vandet, startspring + glid så langt du kan, 25 meter ben og 25 meter baglæns svømning.

 

Om den nye måde at afvikle klubmesterskaber på i Holbæk Svømmeklub fortæller elitetræner Chris Christensen følgende:

 

- I Holbæk Svømmeklub vil vi rigtig gerne have, at det er de tekniske aspekter af svømningen, der er i fokus. Når vi afvikler et klubmesterskab på denne måde, så får vi svømmerne til at gå op i nogle tekniske færdigheder, som de måske normalt ikke ville arbejde så meget med.

 

- Da vi besluttede os for at afvikle klubmesterskaberne på denne måde, satte vi, alle os trænere fra de forskellige hold, os ned og blev enige om, hvad det egentlig er, at vi gerne vil have, at vores svømmere er gode til. Vi snakkede om, hvilke basale færdigheder en dygtig svømmer skal have med sig i bagagen og det byggede vi derefter et stævnekoncept op omkring.

 

- Det egentlige formål med at afholde klubmesterskaberne på denne måde er, at vi rigtig gerne vil sætte fokus på, hvor vigtige en svømmers basale færdigheder er. Vi vil gerne give svømmerne idéen om, at det er vigtigt, at de f.eks. har en forståelse for, hvordan man trykker på vandet og laver den bedste streamline – altså nogle helt basale færdigheder, som en dygtig svømmer skal besidde.

 

- Derudover var der den sidegevinst ved klubmesterskaberne, at stævnet var noget helt andet end det svømmerne normalt kender. Svømmerne synes det var super fedt at prøve kræfter med noget helt nyt og det var en fornøjelse at se, hvor meget de gik op det.

 

Mange tak til Chris for interviewet!

 

Svømmere i vandet til indsvømning ved klubmesterskaberne i Holbæk Svømmeklub.

 

Se de seneste nyheder

19-01-2018 14:58:14

Silkeborg Svømmeklub har ansat Runa Dalby som talentudvikler på fuldtid. 

 
19-01-2018 09:29:00

Årgangssvømmer Mathias Laursen lærte flere tekniske finesser til Årgangssamlingen, som han glæder sig til at afprøve til Danske Årgangsmesterskaber.

 
17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om.