Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


To trænere evaluerer på trænermøde i Dansk Svømmeunion


11-05-2017 16:00:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

I forbindelse med at Dansk Svømmeunion i sidste uge afviklede et træner- og inspirationsmøde, har SvømmeSport fået fat i Slagelses træner, Morten Henriksen, og Aarhus Swims cheftræner, Bjarne Kragh, til en evaluering af dagen. 


En række trænere fra landets klubber var sidste torsdag samlet i Idrættens Hus i Brøndby til et træner- og inspirationsmøde arrangeret af Dansk Svømmeunion.

Dagen bød blandt andet på en række oplæg om alt fra doping til det nye trænerteam på NTC.

I den forbindelse har SvømmeSport snakket med to trænere, der deltog ved mødet; Morten Henriksen fra Slagelse Svømmeklub og Bjarne Kragh fra Aarhus Swim. De to trænere evaluerer på dagen, som de begge mener, har været ganske givende. Morten fortæller først og fremmest:

 

- Det var en rigtig god idé at samle interesserede trænere/klubchefer. Der har før været lidt mumlen i krogene om manglende åbenhed og dialog - nu har vi i hvert fald landstrænerne over for os minimum to gange om året. Godt at emnerne skifter og dejligt, at mine kollegaer også har fået rum til at give mig et indblik i deres måde at gøre tingene på. 

 

- Emnet omkring doping er jo meget konkret og alligevel meget dynamisk, og da det er nogle år siden, at jeg sidst hørte et lignende oplæg, må jeg indrømme, at der var ting, jeg ikke vidste. 

 

- Det var spændende at høre, at man på det Nationale Træningscenter er så fokuseret på udøvernes ambition og målsætning, og at det er det, der driver tingene frem - mere end en topstyret træner.

 

Alt i alt en ganske tilfreds Slagelse-træner, hvis afsluttende kommentar lyder:

 

- Kun ros herfra. Jeg håber, at unionen fortsætter denne møderække til tiden fremover.

 

Morten Henriksen. Foto: Privat.

 

Også Aarhus Swims cheftræner, Bjarne Kragh, var tilfreds med torsdagens møde. Han deltog også i et møde onsdag, og om disse dage fortæller han:

 

- Det er rigtig godt, at SVØM arrangerer disse netværksmøder. At man som forbund sender signaler om, at man ønsker dialog, informationer og udvide trænernes kompetencer, er den rigtige vej at gå. Vi kan gøre meget ude i klubberne, men det er et fåtal af trænere, der har international erfaring og med dagsordenen for de to dage så det meget spændende ud, fortæller han og uddyber om oplæggene de to dage:

 

- Jeg får altid noget med fra alle oplæg, men noget er mere relevant end andet, så der vil være en sortering i, hvad man kan bruge bagefter, og jeg ser det egentlig også som værende ok, at vi en gang imellem bare lige bliver opfrisket med info, vi sikkert har fået før.

 

- Nu var jeg så heldig at være indbudt til møde dagen før, og det jeg savnede der, kom der mere af på netværksmødet. Anti Doping og Ernæring vil altid være relevante, men effekten falder, når man har hørt de samme foredrag før. Ikke noget negativt omkring dette, da man også skal ramme bredt. NTC-gruppen (Martin Truijens og Mads Bjørn Hansen) var nyt og spændende og noget af det, jeg savnede på onsdagsmødet. Jeg ved godt, at den daglige træning ikke alene giver en dygtig svømmer, men der kom nogle spændende ting fra de to NTC trænere, som var håndgribelige. Endeligt blev jeg noget overrasket over meldinger omkring udtagelser til landsholdsarrangementer – den del vil jeg ikke tage med hjem.

 

- Jeg har selvfølgelig ikke mulighed for samme set up som NTC, men at jeg i det daglige også benytter mig af en del kontroller eller test, om man vil, betyder, at noget af det, vi arbejder med, ikke er helt ved siden af.

 

Afsluttende udtaler også Bjarne, at han mener, at netværksmøder som disse, er ganske brugbare blandt klubber og trænere.

 

- Det er rigtig godt. Jeg tror, at det er vejen frem, så det skal man fortsætte med. Fyld os trænere med viden, forskning, test og så videre. Dialog mellem klubber, trænere og union er rigtig godt, og at vi sammen skaber de næste danske svømmestjerner.

 

Bjarne Kragh. Foto: Privat.

 

Mange tak til de to trænere for deres input!

 

Du kan læse mere om trænermødet i SvømmeSports tidligere nyhed, hvori en oversigt over de forskellige oplæg indgår. 

 

Se de seneste nyheder

17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om. 

 
11-01-2018 22:08:00

De officielle startlister til Danske Årgangsmesterskaber på kortbane er nu tilgængelige.

 
11-01-2018 20:31:00

Sander Møller Jürgensen kunne tage meget med sig hjem fra Årgangssamlingen, som EM-svømmer Daniel Skaaning blandt andet besøgte.