Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af to skribenter. For øjeblikket er det Laura Rosenkvist Schultz og Klaus Bach Christensen, der leverer nyt til sitet hver dag. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til skribenterne på e-mail: journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
November
2017
Svømning
Syd Cup 2017
Hjortebro Hallen, Haderslev
1
December
2017
Svømning
Nordiske Senior & Junior kortbane
Reykjavik (ICE)
1
December
2017
Svømning
KVIK Årgangs Cup
Kastrup Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Merete Toft Jensen fortæller om depression og svømning


16-05-2017 12:50:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

I anledning af Mental Health Awareness Month i maj åbner Merete Toft Jensen op om sin depression og fortæller om denne og svømningens rolle heri.


 I anledning af, at maj måned også går under navnet Mental Health Awareness Month, står en af Danmarks svømmere modigt frem med sin historie om depression, og hvordan svømningen har spillet en rolle i dette.

 

Holstebros Merete Toft Jensen, startede på HTX sidste år, hvor de første tegn på depression begyndte at melde sig. Hun begyndte at miste interessen for de ting, der plejede at gøre hende glad og med en tomhedsfølelse i maven, gik dette også ud over svømningen. Holstebro-svømmeren fortæller:

 

- Jeg mistede lysten til mange af de ting, som plejede at gøre mig glad heriblandt svømning. Min selvtillid var helt nede og skrabe bunden, så hvis det ikke gik 100% efter planen med tider for eksempel, startede det en ond tankespiral, som jeg ikke selv kunne standse. Omvendt hvis jeg så svømmede gode tider, blev jeg overhovedet ikke glad. Derfor var min træning ikke en specielt positiv oplevelse inden min sygemelding.

 

Derfor blev Merete sygemeldt fra skolen og svømning i cirka to måneder, hvor depressionen var på sit højeste. Efterfølgende fik hun dog stillet diagnosen svær depression, hvilket gjorde, at hun kunne komme på medicin og arbejde med at få det bedre. I løbet af vinteren besluttede hun sig for, sammen med sine forældre og sin studievejleder, at begyndte i skole igen til næste skoleår.

 

Gradvist har Merete fået det bedre, men hun er dog stadig ikke helt rask, og hun prøver stille og roligt at komme tilbage til bassinet og hverdagen igen. I forhold til svømningen, har hun kunne mærke, at det har været svært.

 

- Der har været mange udfordringer i forhold til svømningen. Depressionen påvirker både mit immunsystem, restitutionstid og søvnbehov. Derfor har perioden også været plaget af sygdom og skader. Det var svært at komme af sted til træning, men jeg var glad for det, når jeg var nede i hallen. Det var fantastisk at se alle mine svømmevenner igen, og det blev kun bedre, for de var fantastisk gode til at støtte mig, fortæller hun og fortsætter om sin gradvise vej tilbage i bassinet:

 

- De Vestdanske Langbane Mesterskaber var mit første stævne i 2017. Det gik egentlig meget godt indtil søndagens finaler. Mit hoved lukkede fuldstændig ned mellem 50 og 100 fly finalen. Jeg kunne ikke overskue andet end at ligge i min seng og græde. Min mor og Nikolaj (Skovmose, træner i Holstebro Svømmeclub red.) snakkede med mig, og jeg skulle selv bestemme, hvad jeg ville. Jeg fik lidt tid alene, hvor jeg skulle bestemme mig. Tankerne fløj rundt i hovedet på mig. Jeg tænkte: ”jeg må lytte til mig selv og sige stop nu”. Men så kom jeg i tvivl om, hvorvidt det var mig, som ikke ville. Det var depressionen, der ikke ville.

 

- Jeg endte med at svømme både 100 fly finale og 100 fly i holdkappen. Det blev ikke nogle hurtige tider, men jeg svømmede dem, og det er jeg ret stolt over, fortæller Merete og uddyber:

 

- Da jeg kom tilbage igen, handlede det om at få glæden tilbage i vandet. Det kan stadig være en udfordring med negative tanker i dag, men det er blevet meget bedre.

 

Nu står den på Canada Touren, som en gruppe Great Danes-svømmere deltager i - heriblandt Merete – og dette er en tur, som hun i den grad ser frem til at skulle deltage i.

 

- Nu gælder det Canada Open, som jeg tager af sted på i morgen. Jeg glæder mig rigtig meget og håber, at jeg får en super sjov tur sammen med de andre GD-svømmere, udtaler Merete og afslutter:

 

- Depressionen har lært mig en hel masse om mig selv, og jeg føler endelig, at jeg er på vej i den rigtige retning. Jeg har fået min hverdag til at fungere, jeg er blevet mere glad og positiv, og jeg er begyndt at få min form tilbage. Jeg er evigt taknemmelig for alle dem omkring mig, som har hjulpet mig i denne svære tid. Min mor og far, min træner og holdkammerater, Holstebro elitesport og mine studievejledere.

 

Mange tak til Merete, der havde lyst til at dele sin historie med Svømmedanmark. 

 

Merete Toft Jensen. Foto: Privat.

 

Se de seneste nyheder

22-11-2017 17:27:00

Cecilie Wiuff skal sammen med syv andre seniorsvømmere repræsentere Danmark til Nordiske Mesterskaber for seniorsvømmere, som afholdes på Island i december.

 
21-11-2017 15:50:00

Ved DM i Greve blev det danske NM-hold udtaget, bestående af otte seniorsvømmere, der skal ud og forsvare de røde og hvide farver i Island. Læs mere her.

 
21-11-2017

Dansk Svømmeunions landstræner Dean Boles har valgt at supplere holdet med yderligere en svømmer og en træner.

 
20-11-2017 21:10:00

Efter at have vundet de fleste af årets World Cups var det ikke overraskende Sarah Sjöström og Chad Le Clos, som vandt årets World Cup samlet for henholdsvis kvinder og mænd.

 
20-11-2017 16:35:00

Talentansvarlig Thomas Stub fortæller her om udtagelsen af holdet, der skal ud og prøve kræfter af med et internationalt mesterskab.