Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Nyt svømmefællesskab mellem Vest Brøndby og Glostrup


21-05-2017 18:40:00:
Af: Johanne Tolstrup

Glostrup Svømmeklub og Svømmeklubben VEST Brøndby har indgået aftale om sportsligt fællesskab pr. 1. august 2017. Læs hele pressemeddelelsen her. 


Pressemeddelelse fra Glostrup Svømmeklub og Svømmeklubben VEST Brøndby:

 

Så er det en realitet. Glostrup Svømmeklub (GSK) og Svømmeklubben VEST Brøndby har indgået aftale om et sportsligt fællesskab fra og med starten på den nye sæson den 1. august 2017, hvor klubberne i første omgang etablerer et træningsfællesskab og fælles konkurrencesvømning for senior- og juniorsvømmere samt årgangssvømmere på ældste og mellemste trin.

 

Næste skridt er også, at etablere et startfællesskab i henhold til Dansk Svømmeunions regler, således at man fremadrettet kan stille op sammen med fælles hold og svømmere til danske mesterskaber og andre mesterskaber og stævner.  Samarbejdet bærer foreløbigt navnet VEST GSK.

 

”Samarbejdet er kommet i stand efter frugtbare møder mellem vores to klubber. Vi er glade for, at GSK tog initiativ til en snak om fælles muligheder. En snak der kom på det rigtige tidspunkt, hvor vi i VEST overvejede et trænings- og startfællesskab som næste skridt i vores sportslige udvikling” siger Fritz Ganzhorn, formand i VEST Brøndby.

 

”I Glostrup valgte vi med udgangen af 2016 at forlade startfællesskabet VAT Copenhagen efter mange år, men det var naturligt for os at fortsætte i et nyt fællesskab, da der er mange gode grunde hertil – både sportsligt og økonomisk. Vi har igennem flere år fulgt VEST Brøndby og set, at de har gjort det godt som selvstændig klub. Frem for alt føler vi, at vore to klubber har de samme grundlæggende fælles værdier” forklarer Stefan Neubauer Andersen, formand i Glostrup Svømmeklub.

 

Det overordnede formål i samarbejdet mellem VEST og GSK er at bevæge sig op i toppen af dansk svømning og blive et sportsligt fyrtårn i lokalområdet for de to kommuner – Brøndby og Glostrup.

 

Til en start vil kapaciteten i trænings- og startfællesskabet være en fælles enhed på op til 50 konkurrencesvømmere. Udover det vil begge klubber bevare og udvikle deres hold for de yngste konkurrencesvømmere i alderen 7-12 år med et volumen på 60-75 svømmere i hver klub, ligesom begge klubber uændret vil drive svømmeundervisning, motionssvømning mv.  VEST og GSK er også i samlet medlemsstørrelse meget ens, hver med omkring 850 medlemmer.

 

”Nu glæder vi os bare til at komme i gang med alt det praktiske med trænere, træningstider, træningslejre osv. Heldigvis er vi allerede nået langt, og vi føler, at alle svømmere, trænere og frivillige er både spændte på og sultne efter at komme i gang. Vi glæder os til sammen at se svømmerne give den gas i svømmebassinet” slutter Stefan og Fritz. 

 

Kontaktpersoner:

 

Stefan Neubauer Andersen, formand Glostrup Svømmeklub
stefan.andersen@gskswim.dk
40 31 00 61

 

Fritz Ganzhorn, formand Svømmeklubben VEST Brøndby
fritzganzhorn@gmail.com
21 42 13 06 

 

Fritz Ganzhorn, formand i VEST Brøndby og Stefan Neubauer Andersen, formand i Glostrup Svømmeklub.

 

De to formænd med svømmerne Sarah Birch Missing fra VEST Brøndby og Rasmus Langvad fra Glostrup.

 

Se de seneste nyheder

15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om. 

 
11-01-2018 22:08:00

De officielle startlister til Danske Årgangsmesterskaber på kortbane er nu tilgængelige.

 
11-01-2018 20:31:00

Sander Møller Jürgensen kunne tage meget med sig hjem fra Årgangssamlingen, som EM-svømmer Daniel Skaaning blandt andet besøgte.

 
08-01-2018 20:17:00

Svømmerne i Svømmeklubben PINGVINEN motiveres af det stærke sammenhold, der er i klubben.