Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Dansk Svømmeunion indgår samarbejdsaftale med Kysthospitalet


23-05-2017 08:46:00:
Af: Nora Thomsen

Med aftalen får skadede svømmere, som ikke er berettiget til ekspertsupport hos Team Danmark, mulighed for hurtig og kompetent udredning og eventuelt behandling.


Kysthospitalet tilbyder hurtig undersøgelse, vurdering og diagnosticering af skadede svømmere, uanset om svømmeren selv betaler, har en sundhedsforsikring eller skal videre til behandling i det offentlige system.

 

Dansk Svømmeunions sportschef Lars Green Bach fortæller følgende om baggrunden for den nye aftale:

- Det glæder mig, at vi med denne aftale vil have mulighed for at henvise svømmere til et højt kvalificeret og prismæssigt konkurrencedygtigt sportsmedicinsk tilbud. Med overlæge Morten Storgaard og resten af teamet på Kysthospitalet vil svømmerne være i rigtig gode hænder. Morten har mange års erfaring med behandling af blandt andet svømmere på højt internationalt niveau, og kender svømmesportens vilkår i både træning og konkurrence. Forhåbentligt kan aftalen være med til at forhindre at svømmere, der står uden for Team Danmarks behandlingssystem, ender i unødige lange skadesbehandlingsperioder, som kan have negativ indvirkning på svømmernes sportslige karriere og trivsel i det hele taget.  

 

Forundersøgelse, billede diagnostik (ultralyd, røntgen, MR-scanning med mere) og eventuel behandling tilbydes til en aftalt rabatpris, hvis en svømmer henvises af Dansk Svømmeunion. Svømmeren betaler selv for ydelserne. Hvis svømmeren er dækket af en sundhedsforsikring er prisen allerede fastlagt mellem Kysthospitalet og forsikringsselskabet. Priser og vilkår for svømmere, der henvises af Dansk Svømmeunion fremgår af hjemmesiden her.

Om samarbejdet udtaler overlæge på Kysthospitalet Morten Storgaard selv:

- Jeg glæder mig til at kunne tilbyde Dansk Svømmeunions atleter hurtig og erfaren hjælp med udredning og behandling i forbindelse med skader eller optimering af træning i en skadesperiode. Efter mange år i elitesport først som atlet og senere som idrætsmediciner og idrætskirurg, ved jeg, hvad det kræver at behandle atleter samtidig med, at de forberedes til at kunne vende tilbage til deres sport så hurtigt og sikkert som muligt. 

Sammen med det erfarne team af idrætsmedicinere og kirurger på Kysthospitalet er målet at skabe en idrætsmedicinsk klinik, der lever op til den højeste internationale standard, og som med en kort tidshorisont er klar til at undersøge, behandle og planlægge restitution- og genoptrænings forløb for atleterne.

Morten Storgaard, overlæge på Kysthospitalet.

Aftalen mellem Dansk Svømmeunion og Kysthospitalet er gældende per 12. maj 2017.
Gå direkte til Kysthospitalets hjemmeside her.

 

Om læge Morten Storgaard

Læge, ortopædkirurg og sportsmediciner

Overlæge på Kysthospitalet Skodsborg

Tidligere 10-årig leder af det sportsmedicinske team i Team Danmark, herunder behandling af en lang række af landsholdsvømmere.

Har ved de Olympiske Lege i 2008 i Beijing og 2012 i London været leder af det danske OL-holds sportsmedicinske team.

Var sidste år ansat som Head of Sports Medicine Saudi Arabian Olympic Committe for at opbygge deres sportsmedicinske satsning frem mod OL

 

For yderligere informationer:

Sportschef Lars Green Bach. Mobil: 29 20 61 60.  

Overlæge Morten Storgaard. Mobil: 23 45 66 86.

 

Se de seneste nyheder

19-01-2018 14:58:14

Silkeborg Svømmeklub har ansat Runa Dalby som talentudvikler på fuldtid. 

 
19-01-2018 09:29:00

Årgangssvømmer Mathias Laursen lærte flere tekniske finesser til Årgangssamlingen, som han glæder sig til at afprøve til Danske Årgangsmesterskaber.

 
17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om.