Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Katrine Bukh Villesen med ny dansk juniorrekord på 400 medley


26-05-2017 20:00:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Med næsten to sekunder formåede Katrine Bukh Villesen her til aften at sætte ny dansk juniorrekord på 400 medley ved Vienna International Swim Meet. Læs med her, hvor SvømmeSport har fået fat i Katrine til en lille kommentar. 


14 EM junior-svømmere og 8 EYOF-svømmere deltager i disse dage ved Vienna International Swim Meet i den østrigske hovedstad som forberedelse frem til de store mesterskaber til sommer.

 

Denne fredag aften har budt på masser af god dansk svømning i bassinet, der blandt andet resulterede i en ny dansk juniorrekord i en vild tid. For lidt under to måneder siden svømmede Katrine Bukh Villesen (Aalborg Svømmeklub) sig til en juniorrekord på 400 medley med tiden 4:50.04, og her til aften i Wien formåede hun at cutte yderligere af denne tid. Med et særdeles godt løb lyder den danske juniorrekord på distancen nu på 4:48.17.

 

I den forbindelse har SvømmeSport fået fat i Katrine til en lille snak om dagens løb, der samtidig også bød på en sølvmedalje under den internationale konkurrence. Hun fortæller først og fremmest om rekorden:

 

- Det er jeg faktisk lidt overrasket over og rigtig glad for! Det var en god tid og sådan noget, så det synes jeg da er godt, fortæller hun og fortsætter om sit andet finaleløb i 100 fly, der bød på tiden 1:00.96 og dermed endnu en sølvmedalje:

 

- Det gik faktisk også ret godt. Jeg tror, at det var lige 2/10 over PR, så det var også en god tid og et godt løb, synes jeg.

 

Om forberedelserne op til stævnet fortæller Katrine:

 

- Siden Danish Open har vi arbejdet rigtig meget derhjemme med mine frekvenser og hjemturen i mit løb. At jeg får en god hjemtur og ikke går alt for hurtigt ud, og det synes jeg faktisk, at jeg er blevet meget bedre tid de seneste måneder. Og det kan jeg så se, når jeg er ude og svømme løb, og det er super fedt at se, at det bærer frugt, uddyber Katrine, der især synes, at hun kunne mærke forskellen på rekordløbet 400 medley.

 

Om den internationale konkurrence ved stævnet i Wien, der blandt andet byder på svømmere fra Tyskland, Holland, Østrig og Ungarn, fortæller Katrine:

 

- Der er forholdsvist højt niveau, og det er rart at komme ud og kæmpe lidt internationalt mod nogle, der er ældre, og som man ikke kender. Når man svømmer derhjemme, så ved man, hvordan hende der altid ligger ved siden af en svømmer, og det gør man ikke her. Det er også ret sjovt.

 

Netop erfaringen med den internationale konkurrence er ved dette stævne et af hovedpunkterne, så de mange svømmere kan forberede sig frem mod EM Junior og EYOF til sommer. Et EM junior, som Katrine kender det høje niveau ved.

 

- Nu var jeg jo af sted sidste år til EM junior, så jeg ved, at der er rigtig højt niveau. Det at være ude til internationale stævner er en rigtig god forberedelse i blandt andet det her med, at man ikke kender sin modstandere, og man er i nogle andre omgivelser end normalt. Samtidig bliver stævnerne også holdt anderledes, når man er i udlandet, så det er godt at opleve en masse forskellige ting og prøve noget andet end bare at være hjemme i Danmark. Det er en god forberedelse, uddyber Katrine og fortæller afsluttende om at være af sted med juniortruppen:

 

- Det er altid helt vildt sjovt at være af sted sammen med juniorlandsholdet, og det er det selvfølgelig også denne her gang. Der er god stemning, så det er rigtig fedt!

 

Stort tillykke til Katrine med juniorrekorden!

 

Du kan se de øvrige resultater fra stævnet via linket her, der blandt andet har budt på flere podiepladser til de danske svømmere.

 

Derudover kan du læse mere om stævnet i SvømmesSports tidligere nyhed her, hvor også talentansvarlig i Dansk Svømmeunion, Thomas Stub, udtaler sig. 

 

Se de seneste nyheder

19-01-2018 14:58:14

Silkeborg Svømmeklub har ansat Runa Dalby som talentudvikler på fuldtid. 

 
19-01-2018 09:29:00

Årgangssvømmer Mathias Laursen lærte flere tekniske finesser til Årgangssamlingen, som han glæder sig til at afprøve til Danske Årgangsmesterskaber.

 
17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om.