Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Ny dansk juniorrekord til Katrine Bukh Villesen i 200 medley


28-05-2017 21:00:00:
Af: Johanne Tolstrup

Sidste stævneafsnit blev i dag afviklet ved Vienna International Swim Meet og endnu en gang formåede Katrine Bukh Villesen at sætte ny dansk juniorrekord. Læs mere om de danske præstationer her.


Sidste finaleafsnit ved Vienna International Swim Meet blev her til aften afviklet og endnu en gang var der fart over feltet. De danske EM Junior-svømmere og EYOF-svømmere fortsatte de gode takter fra de foregående stævnedage og svømmede sig til både personlige rekorder, finalepladser og podieplaceringer. 

 

Aftenens helt store danske præstation stod Aalborg Svømmeklubs Katrine Bukh Villesen for, da hun formåede at sætte sin tredje danske juniorrekord ved stævnet i Wien. I finalen på kvindernes 200 meter medley slog den unge Aalborg-svømmer hånden i væggen i tiden 2.17.00, hvilket var mere end rigeligt til at sænke den tidligere rekord på distance. Katrine var selv indehaver af den tidligere rekord, som hun satte ved Danish Open for blot 2 måneder siden, men formåede altså her til aften at sænke rekorden yderligere med hele 89/100 af et sekund. Stort tillykke til Katrine!

 

Den danske trup vender nu næsen hjem mod Danmark igen, hvor de sidste forberedelser venter inden sommerens EM Junior og EYOF i hhv. juni og juli. EM Junior-holdet drager den 22. juni afsted til Netanya i Israel, som i år agerer værtsby for mesterskaberne. Her vil juniorsvømmerne have et 3 dages træningsophold forud for konkurrencen, der løber af stablen den 24. juni til den 3. juli. For de yngre juniorsvømmeres vedkommende går det løs ved EYOF en måned senere i den ungarske by Györ med konkurrencedage fra den 22. til den 30. juli.

 

SvømmeSport følger naturligvis begge hold ved mesterskaberne.  

 

Du kan finde alle resultater fra stævnet her. 

 

Se de seneste nyheder

19-01-2018 14:58:14

Silkeborg Svømmeklub har ansat Runa Dalby som talentudvikler på fuldtid. 

 
19-01-2018 09:29:00

Årgangssvømmer Mathias Laursen lærte flere tekniske finesser til Årgangssamlingen, som han glæder sig til at afprøve til Danske Årgangsmesterskaber.

 
17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om.