Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Marts
2018
Svømning
Bille Cup
Lübeck
12
April
2018
Svømning
Danish Open
Bellahøj Svømmestadion
13
April
2018
Svømning
Herning Open 2018
Herning Svømmehal

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


”Der kommer fuld fart på min åbent vand-sæson”


06-06-2017 13:00:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

I forbindelse med afviklingen af Herning Open Water i fredags har SvømmeSport fået sig en snak med åbent vand-svømmeren Jackie Gade, der fortæller om stævnet og den kommende sæson.


Åbent vand-sæsonen blev for mange skudt i gang i fredags, da Herning Open Water løb af stablen i Fuglsang Sø. Her deltog over 100 friske åbent vand-svømmere i det 18 grader varme vand, hvor der både blev svømmet 1000 meter og 1900 meter. Blandt de deltagende var den erfarne åbent vand-svømmer Jackie Gade (Aalborg Svømmeklub), der fik skudt sin åbent vand-sæson i gang med årets første stævne. Hun fortæller først og fremmest om fredagens stævne:

 

- Generelt synes jeg, at det er et rigtig lækkert stævne, hvor stemningen og faciliteterne er i top. Det er en sygt skøn sø, og jeg er helt tosset med omgivelserne. Det ligger så godt placeret, at man virkelig nyder at være der. Derudover gjorde det bestemt ikke noget, at vandet havde en fornuftig temperatur. Vandet var meget stille, hvilket også var forventet, siden det er en sø, hvor der ikke sker de vilde ting, men det kan også godt blive lidt kedeligt, så jeg glæder mig til at komme ud i nogle bølger engang senere på sæsonen, fortæller hun og fortsætter om sit eget 1900-meter løb, der bød på en 1. plads med tiden 00:22:59:

 

- Jeg har meget blandet følelser omkring mit løb, da der var nogle ting, som virkede bedre end andre. Jeg kommer ok fra start, men ikke nok til at komme med den forreste gruppe af de hurtige drenge, hvilket resulterer i, at jeg i den første halvdel af løbet vælger at fokusere på de ting, jeg selv kan styre, som er uafhængige af de andre. Jeg fokuserer derfor på at få mest mulig ud af den gruppe, jeg er kommet i, hvilket inkluderer to andre. Mit fokus indebar navigation, komme godt om bøjerne og trække fra på den sidste halvdel af løbet, hvilket jeg synes, fungerede fornuftigt. Så overordnet set et ok godkendt løb, dog med lidt blandet følelser, hvor der er plads til forbedringer.

 

Med afviklingen af Herning Open Water er sæsonen dermed skudt i gang for Jackie, og hun ser frem til at fortsætte med de mange stævner i det åbne vand.

 

- Hvis alt går efter planen, så kommer der fuld fart på min åbent vand-sæson, hvor jeg håber på at kvalificere mig til internationale stævner så som NM/NJM, og med fingrene krydset og den rette træning, så også EJM i Frankrig i starten af august. Herning Open Water passede fint ind i mine planer, da det er et godt stævne at komme i gang på for ligesom at se, hvor jeg er henne aerob-mæssigt. Men også et stævne der ikke ødelægger min daglige træning, da jeg også har mål inden for bassin-svømningen, så lokation af stævnet passede fint til mig, uddyber hun og fortæller afsluttende om sæsonens store mål:  

 

- I forhold til særlige mål, så vil jeg godt ud og prøve kræfter med de stævner, jeg deltog i sidste år, da det er dem, som kan være med til at forme mig bedst som åbent vand-svømmer. Jeg ser først og fremmest frem til DM 5km, da det er her, vi får at vide, om vi bliver udtaget til henholdsvis NM/NJM men nok også EJM, som uden tvivl er det helt store mål i denne sæson.

 

Mange tak til Jackie for interviewet.

 

Du kan se alle resultaterne fra Herning Open Water via linket her.

 

Jackie Gade. Foto: Privat.Se de seneste nyheder

17-03-2018 19:15:29

Cheftræner på Nationalt Træningscenter (NTC), Martin Truijens, fortæller om holdet fra NTC’s træningslejr i Sydafrika

 
16-03-2018 16:30:00

Weekendens stævne er det første i East Kilbride Badet siden istandsættelsen.

 
15-03-2018 14:02:00

Center for Ungdomsstudier (CUR) står bag en undersøgelse, som omhandler, hvorfor piger vælger foreningsidrætten fra. Med udgangspunkt i indsamlet viden og i samarbejde med andre organisationer har CUR udviklet en række redskaber, der gerne skulle optimere eksisterende idrætsmiljøer for piger. 

 
15-03-2018 11:47:29

Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har vedtaget en forsøgsordning, som sikrer reserverede træningstider i en række badezoner og et havnebassin til sommer. 

 
14-03-2018 21:58:57

Landsholdets Europaturné, som netop er overstået efter FFN Golden Tour i Paris, bød undervejs på to stævner og derimellem en lille teknisk camp i Antwerpen. Landstræner Dean Boles fortæller her om Europaturnéen.