Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Lørdagens Aros Swim byder på DM 5 km åbent vand


14-06-2017 12:00:00:

I forbindelse med afviklingen af DM 5 km åbent vand i weekenden fortæller Thomas Stub her lidt om de udtagelser, der her er på spil til sommerens store åbent vand-stævner. 


På lørdag danner Aros Swim i Aarhus rammen for en masse åbent vand-svømning, der blandt andet byder på DM 5 km. Ved dette DM deltager 40 svømmere, og her har både juniorer og seniorer muligheden for at kvalificere sig til kommende store åbent vand-stævner. Det er blandt andet på baggrund af dette DM, at svømmere bliver udtaget til Nordiske Mesterskaber.

 

I forbindelse med afviklingen af DM 5 km har SvømmeSport snakket med talentansvarlig i Dansk Svømmeunion, Thomas Stub. Han fortæller først og fremmest, at det er på baggrund af præstationer ved to udtagelsesarrangementer i juni måned, at juniorsvømmerne bliver udtaget til de to store mesterskaber, Nordiske Mesterskaber og EM Junior Open Water.
Det ene stævne med udtagelsesmuligheder er derfor Aros Swim, hvor DM 5 km finder sted samt det netop overståede Vikinge Svøm, der fandt sted i Roskilde i lørdags. Om dette udtaler Thomas Stub:

 

- Der udtages 6-8 juniorsvømmere til Nordiske Mesterskaber den 11. - 13. august i Middelfart på baggrund af deltagelse i ovenstående to aktiviteter; med DM 5 km i Aarhus som det, der vejer tungest.

 

- Der udtages 2-4 juniorsvømmere til EM junior OW den 4. - 6. august i Marseille, Frankrig på baggrund af deltagelse i ovenstående to aktiviteter og Nordiske Mesterskaber i 2016. Det er således kun svømmere, der deltog ved Nordiske Mesterskaber i 2016, der har mulighed for at blive udtaget, fortæller han og uddyber om sæsonens kommende åbent vand-arrangementer:

 

- Som noget nyt i år vil der i forbindelse med de Nordiske Mesterskaber bliver udtaget et mindre antal juniorer (1-3 svømmere) til LEN Cup 6 km. i København den 26. august, der svømmes i forbindelse med TrygFonden Christiansborg Rundt. Denne udtagelse sker på baggrund af præstationerne til Nordiske Mesterskaber og DM 5 km i Aarhus.

 

Det er dog ikke kun for juniorerne, at der er en masse på spil for ved weekendens DM 5 km ved Aros Swim. Også seniorerne har mulighed for at kvalificere sig til Nordiske Mesterskaber, og om dette udtaler Thomas Stub:

 

- Kvalifikation til Nordiske Mesterskaber sker på baggrund af præstationer til DM 5 km. Der udtages 3-5 seniorer afhængigt af niveauet på præstationerne til Nordiske Mesterskaber.

 

- I forbindelse med de Nordiske Mesterskaber bliver der udtaget 2-4 seniorer til LEN Cup 6 km i København. Denne udtagelse sker på baggrund af præstationerne til Nordiske Mesterskaber og DM 5 km i Aarhus. På samme måde vil der på baggrund af præstationerne til LEN Cup i København blive udtaget 1-4 seniorer til LEN CUP 10 km/5 km den 16. - 17. september i Bracciano, Italien.

 

Der er derfor en masse på spil for de mange åbent vand-svømmere, der deltager i weekendens stævne, og afsluttende udtaler Thomas Stub i den forbindelse følgende om sine forventninger til svømmernes præstationer:

 

 - Jeg er slet ikke i tvivl om, at der vil møde nogle meget opsatte svømmere op i Aarhus på lørdag og være klar til at kæmpe om de forskellige udtagelser. Der er meget på spil til DM, og det er også hele tanken bag den måde, tingene er organiseret på. Det bliver spændende.

 

Mange tak til Thomas Stub for kommentarerne.

 

DM 5 km afvikles, som nævnt, i forbindelse med Aros Swim i Aarhus på lørdag den 17. juni. Udover DM 5 km svømmes der også 500 meter, 2500 meter og 5000 meter for både begyndere og øvede åbent vand-svømmere ved dagens stævne.

 

Her på SvømmeSport følger vi naturligvis op på resultaterne ved DM 5 km, men du har også mulighed for at gå forbi Dansk Svømmeunions aktivitetskalender, hvor du blandt andet kan finde deltagerlister,  info om tid og sted og meget mere. Se de seneste nyheder

17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om. 

 
11-01-2018 22:08:00

De officielle startlister til Danske Årgangsmesterskaber på kortbane er nu tilgængelige.

 
11-01-2018 20:31:00

Sander Møller Jürgensen kunne tage meget med sig hjem fra Årgangssamlingen, som EM-svømmer Daniel Skaaning blandt andet besøgte.