Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af to skribenter. For øjeblikket er det Laura Rosenkvist Schultz og Klaus Bach Christensen, der leverer nyt til sitet hver dag. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til skribenterne på e-mail: journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


”Begge stævner er vigtig forberedelse til VM”


15-06-2017 19:40:00:
Af: Johanne Tolstrup

Også Maj Howardsen skal i den kommende periode deltage i to VM-forberedende stævner samt et træningsophold med VM-truppen. Maj fortæller her lidt om turen. 


I den kommende weekend skal de 15 danske VM-svømmere afsted til internationale stævner både i Canet, Frankrig og Rom, Italien, hvor VM-truppen skal deltage i to VM-forberedende stævner samt et 4-dage-langt træningsophold. Først deltager VM-holdet ved den tredje afdeling af Mare Nostrum-serien, der afvikles i Canet, Frankrig den 17. og 18. juni, hvor et kortere træningsophold efterfølgende vil finde sted inden holdet slutter turen af med Settecolli Meet i Rom, Italien fra den 23. til den 25. juni. 

 

SvømmeSport har i forbindelse med VM-holdets afrejse fanget Maj Howardsen (Sigma Swim Allerød) til et kort interview om den kommende uges aktiviter og den sidste VM-forberedelse:

 

- Jeg tror, at det bliver en rigtig fed tur med god træning både mellem stævnerne, men også hurtig kvalitetstræning igennem mine løb til stævnet. Derudover er begge stævner vigtig forberedelse til VM, da det er meget givende at komme ud og svømme mod topsvømmerne og presse sig til at give den fuld gas allerede fra morgenstunden i de indledende heats, fortæller Maj og fortsætter:

 

- De her to stævner fungerer først og fremmest som træningsstævner og dermed god anaerob træning. Derudover er det selvfølgelig vigtig at få så mange indtryk og erfaringer ind under huden, så jeg står bedst muligt stillet, når jeg i slut juli tager til Budapest.

 

- Efter denne her tur står den på 1,5 uges træning i Sigma inden DM begyndet, hvilket bliver brugt som 4 dages kvalitetstræning. Derefter rejser vi (VM-holdet) på precamp lidt uden for Budapest, hvor vi starter nedtrapning og finpudser de sidste detaljer, afslutter Maj.


Mange tak til Maj for interviewet!

 

Maj Howardsen (Sigma Swim Allerød) ved VM på kortbane i Canada sidste år. 

Foto: Patrick Kraemer.

 

Du kan læse mere om turen her, hvor landstræner Dean Boles fortæller om VM-holdets deltagelse i de forskellige aktiviter. Derudover kan du finde alt nyttig information om stævnerne her.

 

Det danske VM-hold består af følgende 15 svømmere:

Anders Lie, Farum Svømmeklub/USA

Anina Nicole Lund, Sigma Swim Birkerød/USA

Anton Ørskov Ipsen, Sigma Swim Birkerød/USA (Deltager kun i Settecoli Meet)

Daniel Skaaning, STT-VAT/NTC

Emilie Beckmann, Tune IF/GTI/NTC

Maj Howardsen, Sigma Swim Allerød

Marcus Krøyer Svendsen, Svømmeklubben KVIK Kastrup (Deltager kun i Mare Nostrum)

Maria Grandt, Hovedstadens Svømmeklub

Marina Heller Hansen, Sigma Swim Allerød

Pernille Blume, Gladsaxe Svøm/NTC

Rikke Møller Pedersen, Holbæk Svømmeklub/NTC

Sarah Bro, Holbæk Svømmeklub/NTC

Sebastian Ovesen, Svømmeklubben KVIK Kastrup

Signe Bro, Lyngby Svømmeklub/NTC

Viktor Bromer, Aalborg Svømmeklub
Tags: VM 2017

 

Se de seneste nyheder

14-12-2017 21:30:00

Det var en meget glad Emily Gantriis der kom op af vandet efter at have svømmet sit første løb ved et internationalt mesterskab. Helsinge svømmeren satte nemlig personlig rekordog kvalificerede sig til en semifinale plads.

 
14-12-2017 21:00:00

Emilie Beckmann vinder sølv til EM i 50 meter butterfly, hvilket er den første danske EM-medalje under de igangværende Europamesterskaber. 

 
14-12-2017 19:40:00

Ved torsdagens finaleafsnit ved EM kunne man finde fire Vild med dans-deltagere, der alle var kommet for at heppe på Mie Ø. Nielsen.

 
14-12-2017 16:00:00

På 2. dagen af EM i svømning i Royal Arena fikKvik Kastrup-svømmeren Regitze Gaard sin internationale stævnedebut i 50 meter butterfly. Hun leverede en godkendt indsats i et felt med mange stærke svømmere.

 
14-12-2017 15:00:00

Under torsdagens indledende afsnit ved EM i Royal Arena var der EM-debut til Sigma Swim Birkerøds Alexander Aslak Nørgaard i 1500 meter fri.