Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Otte danske svømmere deltager ved European Youth Olympic Festival


18-07-2017 14:15:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

EYOF løber af stablen fra den 22. til den 30. juli i Ungarn, hvor en gruppe unge svømmere er udtaget til at forsvare de danske farver. Læs mere om mesterskabet her.


Fra den 22. til den 30. juli afvikles European Youth Olympic Festival i Györ i Ungarn, hvor der vil være deltagelse fra otte danske svømmere. EYOF kan bedst sammenlignes med EM Junior, der netop er afviklet i Israel, men ved dette stævne kan de ældste juniorsvømmere ikke deltage, hvilket giver god plads til de yngre svømmere, som for første gang skal stille til start ved et internationalt mesterskab. Samtidig skal stævnet være med til at give dem muligheden for at stifte bekendtskab med en international sportskonkurrence for jævnaldrene.

 

Dansk Svømmeunions talentansvarlige, Thomas Stub, der er med de otte unge svømmere til EYOF udtaler følgende om det kommende mesterskab:

 

- Det er en gruppe dygtige danske svømmere, der under EYOF skal prøve kræfter med et rigtigt internationalt mesterskab for den absolut yngste aldersgruppe. Kunststykket for de otte udtagne svømmere bliver at kunne levere deres bedste præstationer på dagen, og det er også den afgørende parameter for succes for det danske hold.

 

I forlængelse heraf giver Thomas Stub udtryk for, hvordan EYOF skal fungere som et god mulighed for svømmerne til at udvikle strategier og rutiner i forhold til at kunne præstere deres absolut bedste i international sammenhæng og under disse rammer at være i stand til at kunne levere den bedst mulige præstation.

 

På den måde bliver EYOF et vigtigt skridt for svømmerne på vej mod svømning på et internationalt seniorniveau.

 

De otte udtagne svømmere er:

Aksel Skrydstrup, VIK-Skovbakken/Aarhus Swim

Arthur Dalen Ellegaard, Lyngby Svømmeklub

Elisabeth Sabroe Ebbesen, Gentofte Svømmeklub

Josephine Kruse, Sigma Swim Allerød

Karoline Barrett, Greve Svømmeklub/GTI
Liva Palmund, Svømmeklubben Triton Ballerup

Sofie Hansen, Svømmeklubben KVIK Kastrup

Thea Blomsterberg, Sigma Swim Birkerød

 

Du kan læse meget mere om mesterskabet her, hvor programmet for konkurrencerne blandt andet kan findes.
Tags: EYOF

Se de seneste nyheder

17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om. 

 
11-01-2018 22:08:00

De officielle startlister til Danske Årgangsmesterskaber på kortbane er nu tilgængelige.

 
11-01-2018 20:31:00

Sander Møller Jürgensen kunne tage meget med sig hjem fra Årgangssamlingen, som EM-svømmer Daniel Skaaning blandt andet besøgte.