Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Marts
2018
Svømning
Bille Cup
Lübeck
12
April
2018
Svømning
Danish Open
Bellahøj Svømmestadion
13
April
2018
Svømning
Herning Open 2018
Herning Svømmehal

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


DM i havlivredning velafviklet på Bellevue Strand


19-08-2017 21:40:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Læs med her, hvor Ronnie Dalsgaard og Jens Tellram-Thrane evaluerer på dagens konkurrencer og se en masse fede billeder fra dagen.


I dag blev DM i havlivredning afviklet på Bellevue Strand, hvor der blev kæmpet om danmarksmesterskabet og medaljerne i flere forskellige discipliner samt om vinderpokalen. I den forbindelse har SvømmeSport blandt andre snakket med Ronnie Dalsgaard om dagens konkurrencer:

 

- Det er gået godt. Der var specielt rigtig mange børn med. Vi kom igennem alle løbene, og det virkede til, at alle havde en god oplevelse, så jeg synes, at det gik godt, fortæller han.

 

Udover erfarne livreddere på startlisten var flere klubber også stærkt repræsenteret, særligt med de yngre deltagere. Om den voksende interesse for livreddersporten udtaler Ronnie:

 

- Jeg er ret sikker på, at det er det største DM, vi har haft – målt på børn i hvert fald er det uden tvivl det største. Gladsaxe og Gentofte f.eks. stillede med rigtig mange børn, og så var der Maribo, der er en helt lille livredderklub og stillede med rigtig mange af deres små svømmere. Så generelt er der mange flere klubber, der deltager i forhold til for bare et par år siden. Før i tiden var det meget Københavns Livredderklub, Klampenborg og Nordkysten, og nu har det bredt sig ud til mange flere klubber rundt om i landet, så det er rigtig fedt.

 

En af de helt store sejre ved dagens konkurrencer gik til Gladsaxe, der vandt den eftertragtede vinderpokal:

 

- Den vandt Gladsaxe. Overlegent endda. De havde virkelig mange starter, og de gjorde det virkelig godt, så de fik vandrepokalen for den bedste klub.

 

Også Ronnie selv var i vandet og konkurrerede om mesterskabet i flere discipliner. Herunder Board Race, Surf Ski og Ocean Man – discipliner, som han alle vandt guld i. Han blev dog udfordret af nye konkurrenter fra Tyskland.

 

- Der var faktisk også tyskere med i år, så jeg blev slået af en tysker i to af løbene. De tog en del medaljer, så det var også meget sjovt. Det er første gang, at vi har haft tyskere med til udendørs DM.

 

Normalt kan man også finde både svenske og norske navne på startlisten, men da svenskerne selv afholdt deres mesterskab i dag, stillede de ikke til start på Bellevue Strand.

 

Tak til Ronnie Dalsgaard for kommentarerne. Udover Ronnie var også Jens Tellram-Thrane, stævneleder og medlem af Livreddersektionen, tilfreds med dagens stævne. Han udtaler følgende: 

 

Som repræsentant for Livreddersektionen var det en fornøjelse at opleve 150 glade deltagere på Bellevue Strand til DM havlivredning 2017. Livreddersporten er i stor udvikling. Rigtig mange nye livredningsklubber har meldt mange børn og unge til, ligesom flere Masters har fundet stor glæde ved at dyste i livredderdisciplinerne.

SLSC Klampenborg kan bryste sig af et vellykket arrangement i dejligt sommervejr. Årets samlede klubvinder blev GSC Gladsaxe. Klubben har modtaget den store flotte vandrepokal. Tak til alle for at gøre DM dagen festlig og tak til alle de frivillige for jeres fantastiske indsats.

 

Resultatlisterne ventes offentliggjort i morgen eller mandag, hvorefter de også vil være at finde på SvømmeSport, så husk at følge med her på siden.

 

Nedenfor finder du en række fede billeder fra dagen, taget af Jens Tellram-Thrane:

 

 

 

 

 

 

 
Tags: livredning

Se de seneste nyheder

17-03-2018 19:15:29

Cheftræner på Nationalt Træningscenter (NTC), Martin Truijens, fortæller om holdet fra NTC’s træningslejr i Sydafrika

 
16-03-2018 16:30:00

Weekendens stævne er det første i East Kilbride Badet siden istandsættelsen.

 
15-03-2018 14:02:00

Center for Ungdomsstudier (CUR) står bag en undersøgelse, som omhandler, hvorfor piger vælger foreningsidrætten fra. Med udgangspunkt i indsamlet viden og i samarbejde med andre organisationer har CUR udviklet en række redskaber, der gerne skulle optimere eksisterende idrætsmiljøer for piger. 

 
15-03-2018 11:47:29

Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har vedtaget en forsøgsordning, som sikrer reserverede træningstider i en række badezoner og et havnebassin til sommer. 

 
14-03-2018 21:58:57

Landsholdets Europaturné, som netop er overstået efter FFN Golden Tour i Paris, bød undervejs på to stævner og derimellem en lille teknisk camp i Antwerpen. Landstræner Dean Boles fortæller her om Europaturnéen.