Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Marts
2018
Svømning
Bille Cup
Lübeck
12
April
2018
Svømning
Danish Open
Bellahøj Svømmestadion
13
April
2018
Svømning
Herning Open 2018
Herning Svømmehal

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Ny læring og nye perspektiver


07-09-2017 10:06:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Årets Aquaclinic inspirerede deltagerne med teoretisk viden og praktiske øvelser.


I weekenden afholdt Dansk Svømmeunion og Dansk Svømme Træner Sammenslutning årets Aquaclinic i Idrættens Hus i Brøndby. I løbet af inspirationsweekenden deltog over 50 svømmetrænere. En af dem var den kvindelige Viborg-træner, Mia Duedahl, som til SvømmeSport fortæller om årets Aquaclinic.

 

- I år talte vi meget om træningsmiljøer. Det skete med afsæt i teoretisk viden, og efterfølgende blev vi præsenteret for eksempler på træningsmiljøer i Danmark. Derudover talte vi om karriereplanlægning, hvor vi i den forlængelse havde en god snak om, hvordan vi fastholder svømmerne i længere tid, så vi kan arbejde på at have flere seniorsvømmere i Danmark.

 

Programmet for denne Aquaclinic skilte sig en smule ud fra tidligere, da arrangørerne i år havde prioriteret kun at have danske oplægsholdere med. Programmet var endvidere delt op i tre temaer, som fokuserede på fysisk træning, karriereplanlægning og hvordan man skaber et godt træningsmiljø.

 

Viborg-træner, Mia Duedahl, godkender udbyttet af årets Aquaclinic.

Privatfoto.

 

- Det glædede mig meget, at der i år var mere fokus på talentudviklingsmiljøer og sportspsykologi. Jeg tror nemlig på, at de to emner er afgørende faktorer for at kunne fastholde svømmere og give dem den bedst mulige udvikling, siger Mia Duedahl og forsætter.

 

- At, de kun havde danske oplægsholdere med, gjorde, at vi fik dyb indsigt i, hvad der berører sig i danske klubber. Derudover synes jeg også om temaet karriereplanlægning, da det skilte sig ud ved at blive en personlig refleksion, vi som mennesker skulle forholde os til. Det blev dermed ikke blot et emne, som vi trænerfagligt skulle forholde os til.

 

Viborg-træneren fik under weekenden noteret sig en to-do-liste med flere interessante punkter, som nu skal hjem og udfordres og måske på sigt integreres i trænerteamet i Viborg Svømmeklub. Gennem vidensdeling handler det, ifølge Mia Duedahl, nu om, at trænerne sammen skal kigge på, om de kan bruge inputtene fra årets Aquaclinic til at optimere deres eksisterende træningsmiljø.

 

- Jeg fik mange nye input, som satte gode refleksionsprocesser i gang i forhold til, hvordan jeg kan integrere disse og dermed optimere og få nye vinkler på emner såsom træningsfysiologi og landtræningsøvelser. Derudover blev jeg klogere på, hvordan jeg som træner skal kommunikere, så jeg hele tiden sikrer mig, at mine budskaber og visioner kommer enkelt og tydeligt frem til svømmerne, siger Mia Duedahl.

 

- Jeg er sådan anlagt, at hvis jeg får skubbet tilstrækkeligt til mine tanker, så starter en refleksionsproces, som altid ender ud i udvikling og læring. Det er der sket i løbet af weekenden, så det er jeg godt tilfreds med, forklarer Viborg-træneren.

 

Har du lyst til at læse mere om årets Aquaclinic og programmet, kan du klikke her.

 

SvømmeSport siger tak til Mia Duedahl for interviewet.
Tags: Aquaclinic

Se de seneste nyheder

17-03-2018 19:15:29

Cheftræner på Nationalt Træningscenter (NTC), Martin Truijens, fortæller om holdet fra NTC’s træningslejr i Sydafrika

 
16-03-2018 16:30:00

Weekendens stævne er det første i East Kilbride Badet siden istandsættelsen.

 
15-03-2018 14:02:00

Center for Ungdomsstudier (CUR) står bag en undersøgelse, som omhandler, hvorfor piger vælger foreningsidrætten fra. Med udgangspunkt i indsamlet viden og i samarbejde med andre organisationer har CUR udviklet en række redskaber, der gerne skulle optimere eksisterende idrætsmiljøer for piger. 

 
15-03-2018 11:47:29

Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har vedtaget en forsøgsordning, som sikrer reserverede træningstider i en række badezoner og et havnebassin til sommer. 

 
14-03-2018 21:58:57

Landsholdets Europaturné, som netop er overstået efter FFN Golden Tour i Paris, bød undervejs på to stævner og derimellem en lille teknisk camp i Antwerpen. Landstræner Dean Boles fortæller her om Europaturnéen.