Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af to skribenter. For øjeblikket er det Laura Rosenkvist Schultz og Klaus Bach Christensen, der leverer nyt til sitet hver dag. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til skribenterne på e-mail: journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
November
2017
Svømning
Syd Cup 2017
Hjortebro Hallen, Haderslev
1
December
2017
Svømning
Nordiske Senior & Junior kortbane
Reykjavik (ICE)
1
December
2017
Svømning
KVIK Årgangs Cup
Kastrup Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Debut blandt Europas bedste konkurrencelivreddere


17-09-2017 18:13:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Andreas Hansen vandt tre medaljer til sit første EM for juniorer i konkurrencelivredning. Han klarede tilmed kravtiden til næste års VM.


Vejle-svømmeren, Andreas Hansen, deltog tidligere på måneden for første gang i et internationalt stævne for konkurrencelivreddere. I de to belgiske byer, Bruges og Ostend, blev EM Junior i konkurrencelivredning afholdt, hvor Danmark var repræsenteret med i alt fem svømmere heriblandt Andreas Hansen, som normalt gør sig som konkurrencesvømmer i Elite Svøm Vejle.

 

- Jeg deltog sidste år til DM i konkurrencelivredning for sjov og uden nogle egentlige forventninger. Det hele var ret nyt, og året før havde nogle af mine holdkammerater stillet op og vundet et par medaljer. Min daværende træner syntes, at det kunne være sjovt at se, om jeg kunne tage nogle kravtider til EM for juniorer, hvilket jeg gjorde i tre løb, som jeg svømmede til det netop afholdte EM, siger Andreas Hansen.

 

Andreas Hansen vandt sølv i 200 meter forhindring og svømmede tilmed ny dansk juniorrekord.

Foto: Tom Heilmann Reches.

 

Selvom mange ting flaskede sig for Andreas Hansen under mesterskabet og resulterede i forbedringer af juniorrekorder og hele tre medaljer, var det hovedsageligt international mesterskabserfaring, som Vejle-svømmeren var på jagt efter.

 

- Op til stævnet trænede jeg mest svømning. Det blev da også til udendørstræning, men det skal også siges, at jeg først og fremmest var med på grund af min nysgerrighed. Jeg var ret nysgerrig efter at se, hvad EM Junior i konkurrencelivredning var for en størrelse, og hvordan sådan et stort stævne forløber. Derudover skulle jeg ud at have mig noget international erfaring, hvilket er en stor faktor for mig, da jeg i øjeblikket jagter så meget international erfaring som muligt, forklarer Andreas Hansen.

 

Idet Andreas Hansen hovedsageligt gør sig som konkurrencesvømmer, bed den unge svømmer mærke i flere ting, som var en anelse anderledes i forhold til, hvad han er vant til fra de svømmestævner, som han normalt deltager i.

 

- Konkurrencelivredning er meget anderledes i forhold til svømning, som jeg kender det. Efter min mening er konkurrencelivredning lidt mere mere løst, eftersom der ikke er så mange, der kender til det. Eksempelvis skulle stævnets officials briefes om reglerne inden hvert løb, hvilket man ikke ser til svømmestævner for konkurrencesvømmere.

 

- Når det er sagt, synes jeg dog, at det var rigtig sjovt at være med, og jeg fik en masse international erfaring, som jeg kan bruge videre i min svømning, siger Andreas Hansen.

 

SvømmeSport takker Andreas Hansen for interviewet.Se de seneste nyheder

21-11-2017 15:50:00

Ved DM i Greve blev det danske NM-hold udtaget, bestående af otte seniorsvømmere, der skal ud og forsvare de røde og hvide farver i Island. Læs mere her.

 
21-11-2017

Dansk Svømmeunions landstræner Dean Boles har valgt at supplere holdet med yderligere en svømmer og en træner.

 
20-11-2017 21:10:00

Efter at have vundet de fleste af årets World Cups var det ikke overraskende Sarah Sjöström og Chad Le Clos, som vandt årets World Cup samlet for henholdsvis kvinder og mænd.

 
20-11-2017 16:35:00

Talentansvarlig Thomas Stub fortæller her om udtagelsen af holdet, der skal ud og prøve kræfter af med et internationalt mesterskab.

 
19-11-2017 12:10:00

Der var dansk deltagelse i kvindernes finale i 50 meter bryst og 50 meter butterfly, da årets sidste finaleafsnit blev svømmet i World Cuppen.