Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
13-02-2018 17:45:15
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Februar
2018
Svømning
Masters Challenge 2018
Kranj
3
Marts
2018
Svømning
Antwerp Diamond Speedo Race
Antwerpen
9
Marts
2018
Svømning
FFN Golden Tour
Sarcelles, Paris

EM på kortbane

 

Euro Meet

 

Tekst
Tekst


Debut blandt Europas bedste konkurrencelivreddere


17-09-2017 18:13:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Andreas Hansen vandt tre medaljer til sit første EM for juniorer i konkurrencelivredning. Han klarede tilmed kravtiden til næste års VM.


Vejle-svømmeren, Andreas Hansen, deltog tidligere på måneden for første gang i et internationalt stævne for konkurrencelivreddere. I de to belgiske byer, Bruges og Ostend, blev EM Junior i konkurrencelivredning afholdt, hvor Danmark var repræsenteret med i alt fem svømmere heriblandt Andreas Hansen, som normalt gør sig som konkurrencesvømmer i Elite Svøm Vejle.

 

- Jeg deltog sidste år til DM i konkurrencelivredning for sjov og uden nogle egentlige forventninger. Det hele var ret nyt, og året før havde nogle af mine holdkammerater stillet op og vundet et par medaljer. Min daværende træner syntes, at det kunne være sjovt at se, om jeg kunne tage nogle kravtider til EM for juniorer, hvilket jeg gjorde i tre løb, som jeg svømmede til det netop afholdte EM, siger Andreas Hansen.

 

Andreas Hansen vandt sølv i 200 meter forhindring og svømmede tilmed ny dansk juniorrekord.

Foto: Tom Heilmann Reches.

 

Selvom mange ting flaskede sig for Andreas Hansen under mesterskabet og resulterede i forbedringer af juniorrekorder og hele tre medaljer, var det hovedsageligt international mesterskabserfaring, som Vejle-svømmeren var på jagt efter.

 

- Op til stævnet trænede jeg mest svømning. Det blev da også til udendørstræning, men det skal også siges, at jeg først og fremmest var med på grund af min nysgerrighed. Jeg var ret nysgerrig efter at se, hvad EM Junior i konkurrencelivredning var for en størrelse, og hvordan sådan et stort stævne forløber. Derudover skulle jeg ud at have mig noget international erfaring, hvilket er en stor faktor for mig, da jeg i øjeblikket jagter så meget international erfaring som muligt, forklarer Andreas Hansen.

 

Idet Andreas Hansen hovedsageligt gør sig som konkurrencesvømmer, bed den unge svømmer mærke i flere ting, som var en anelse anderledes i forhold til, hvad han er vant til fra de svømmestævner, som han normalt deltager i.

 

- Konkurrencelivredning er meget anderledes i forhold til svømning, som jeg kender det. Efter min mening er konkurrencelivredning lidt mere mere løst, eftersom der ikke er så mange, der kender til det. Eksempelvis skulle stævnets officials briefes om reglerne inden hvert løb, hvilket man ikke ser til svømmestævner for konkurrencesvømmere.

 

- Når det er sagt, synes jeg dog, at det var rigtig sjovt at være med, og jeg fik en masse international erfaring, som jeg kan bruge videre i min svømning, siger Andreas Hansen.

 

SvømmeSport takker Andreas Hansen for interviewet.Se de seneste nyheder

15-02-2018 17:29:47

Det var en glædelig overraskelse for Mads Hjorth at vinde prisen som Årets Årgangs-/Juniortræner tilbage i 2016. 

 
14-02-2018 08:55:57

H2Odense er ligesom mange andre klubber også taget på træningslejr i vinterferien. Klubbens førstehold er taget under varmere himmelstrøg og nyder nu solen i Tyrkiet. 

 
13-02-2018 17:45:15

Lørdag den 10. februar kørte Esbjerg Svømmeklubs andenhold mod Eindhoven i Holland. SvømmeSport har været i kontakt med svømmeren Michelle Kramer, og hun giver her en update.  

 
12-02-2018 20:01:00

Ny svømmehal i Vejle skal danne rammerne om DM de kommende fem år.

 
12-02-2018 19:37:00

Emilie Beckmann modtog sidste år Talentprisen, og siden da har hendes svømmekarriere for alvor taget fart.