Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
13-02-2018 17:45:15
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Februar
2018
Svømning
Masters Challenge 2018
Kranj
3
Marts
2018
Svømning
Antwerp Diamond Speedo Race
Antwerpen
9
Marts
2018
Svømning
FFN Golden Tour
Sarcelles, Paris

EM på kortbane

 

Euro Meet

 

Tekst
Tekst


Sigtekornet er rettet mod EM


13-10-2017 14:19:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Selvom Julie Kepp Jensen blot har været seniorsvømmer i få måneder, er kortbanesæsonens primære mål kvalifikation til EM Kortbane, som afholdes i Royal Arena.


Julie Kepp Jensen har indtil nu haft en travl svømmesæson med deltagelse i flere internationale mesterskaber. I sin sidste konkurrence som juniorsvømmer deltog hun i VM for juniorer, som blev afholdt i USA. Her præsterede hun at blive nummer fem på 50 meter fri, og endnu gang forbedrede hun sin danske juniorrekord på distancen. Når hun ikke er med landsholdet til internationale mesterskaber, træner hun i det daglige under Jon Langberg, som på mange måder godkender sin unge svømmers sæson indtil nu.

 

- Jeg er meget tilfreds med Julies udvikling gennem sæsonen. Vi besluttede efter VM Kortbane i december at starte forfra med hendes crawl, hvilket var en stor mundfuld. Det var også ret tydeligt på resultaterne i gennem foråret, hvor crawlløbene gik fra at være helt forfærdelige i starten af året, og sluttede med danske juniorrekorder ved både EM og VM Junior henover sommeren, siger Jon Langberg og fortsætter.

 

- Resultatmæssigt skal det ikke være nogen hemmelighed, at vi havde håbet på lidt mere denne sommer. Julie er tre gange henover sommeren under 0.18 sekund fra at tage en international medalje, og 0.16 sekund for at tage guldet til EM Junior. Lidt stolpe ud, men ikke desto mindre præsterede hun at svømme personlige rekorder hver gang hun stod i en international finale, hvilket er det eneste, vi kan styre, og noget vi har arbejdet rigtig hårdt på at nå frem til de sidste par år.

 

Julie Kepp Jensen og Jon Langberg til VM Junior i Indianapolis, USA

Foto: Privatfoto

 

De mange internationale mesterskaber har, ifølge Jon Langberg, givet Julie Kepp Jensen mange nye erfaringer og muligheder for at præstere under stort pres. Hun har flere gange været til EM Junior, som efterhånden er blevet en tryg ramme for hende.

 

- Ved sommerens europamesterskab vandt hun en flot sølvmedalje, hvorimod vi fik at se i finalen til VM Junior, at niveauet lige er tand højere. Det gav en god læring, og forhåbentlig gav finaledeltagelsen god erfaring i forhold til seniorkarrieren, som hun nu er startet på, siger Jon Langberg og uddyber.

 

- Den største læring består i at øve sig i at håndtere forskellige situationer og ikke mindst de mange tanker, der opstår undervejs. En af de store oplevelser til VM Junior var eksempelvis, at hun svømmede 50 fri semifinale 19 minutter før 50 ryg finalen, hvilket krævede en meget udførlig plan for afsvømning, omklædning, optankning af energi, call-room og ikke mindst opvarmning.

 

I december går det løs til EM Kortbane, hvilket er et stort mål for sæsonen og det primære stævne for Julie Kepp Jensen denne kortbane sæson. Den unge seniorsvømmer kommer til at skulle klare kravene til EM i forholdsvis tung træning, når der i november afholdes DM Senior i Greve.

 

- Vi har bygget planen for kortbanesæsonen op omkring, at hun kvalificerer sig. Et internationalt stævne på hjemmebane er en unik mulighed for at få lov til at præstere under noget af det største pres, du kan møde med flere tusinde hjemmebanetilskuere. Målet er, at hun kommer til at svømme en eller flere semifinaler individuelt og kan bidrage til en god dansk 4 x 50 meter fri holdkap.

 

Selvom Julie Kepp Jensen har været inde i en flot udvikling og virkelig formået at forbedre sig, har makkerparret allerede øjnene rettet mod, hvad der fortsat skal arbejdes på for at rykke præstationen til det næste niveau.

 

- Vi arbejder meget på at udvikle hendes evne til at svømme den sidste halvdel af løbene, uden at gå på kompromis med hendes topfart. Et særligt fokus her i kortbanesæsonen bliver på detaljer som vendinger, starter og undervandsarbejde. Derudover skal Julie bare fokusere på at blive ved med at udvikle sig som svømmer både fysisk, teknisk og mentalt. Hun har en lang karriere foran sig, og vi holder derfor fast i ikke at prøve at forcere træningsmængden. I stedet forsøger vi at tage alle de rigtige langsigtede valg hen af vejen og sørge for at huske på, at svømning skal være sjovt.

 

SvømmeSport takker Jon Langberg for interviewet og ønsker Julie Kepp Jensen held og lykke til det kommende DM. Se de seneste nyheder

19-02-2018 18:34:41

Svømmeklubben S68 afholder i samarbejde med Dansk Svømmeunion Vest Junior/Senior Langbanemesterskab i Hjørring. 

 
15-02-2018 17:29:47

Det var en glædelig overraskelse for Mads Hjorth at vinde prisen som Årets Årgangs-/Juniortræner tilbage i 2016. 

 
14-02-2018 08:55:57

H2Odense er ligesom mange andre klubber også taget på træningslejr i vinterferien. Klubbens førstehold er taget under varmere himmelstrøg og nyder nu solen i Tyrkiet. 

 
13-02-2018 17:45:15

Lørdag den 10. februar kørte Esbjerg Svømmeklubs andenhold mod Eindhoven i Holland. SvømmeSport har været i kontakt med svømmeren Michelle Kramer, og hun giver her en update.  

 
12-02-2018 20:01:00

Ny svømmehal i Vejle skal danne rammerne om DM de kommende fem år.