Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Udtalelse fra Dansk Svømmeunion på baggrund af indslag i DR’s Fodboldmagasinet søndag 15. oktober


16-10-2017 13:34:00:
Af: Nora Thomsen

Indslaget sætter fokus på spiseforstyrrelser indenfor idrættens verden. Som eksempel bringes et interview med tidligere svømmer Julie Aglund Lauridsen.


Tidligere svømmer, Julie Aglund Lauridsen, fortæller i et interview til DR’s Fodboldmagasinet sin egen personlige historie om at blive ramt af en spiseforstyrrelse og hvordan hun oplevede en svær periode af sit liv, hvor hun også havde svømmetræningen at passe.
I programmet fortæller Julie om en ubehagelig episode i forbindelse med en frokostsituation, hvor en træner fjerner hendes tallerken.

En forståelig meget ubehagelig oplevelse for Julie, som også har gjort indtryk i Dansk Svømmeunion. Sportschef Lars Green Bach udtaler:

- Dansk Svømmeunion tager skarpt afstand fra den træneradfærd, som Julie Aglund Lauridsen refererer til i indslaget i DR’s Fodboldmagasinet søndag aften. Adfærden strider ikke alene mod vores grundlæggende værdier om ansvarlighed, professionalisme, glæde og begejstring. Det strider også mod vores sportslige strategi om talentfulde og bæredygtige miljøer, hvor trivsel og præstation går hånd i hånd ud fra et holistisk perspektiv. Problemstillinger indenfor kost, ernæring og præstation skal håndteres med viden og indsigt, og det er en kontinuerlig opgave for alle involverede at opretholde en sund kultur inden for dette felt også.

Indslaget med Julie Aglund Lauridsen kan ses i Fodboldmagasinet, som blev bragt søndag aften klokken 21.40. Programmet kan ses i sin helhed via følgende link, hvor det optræder 22 minutter inde i programmet.

https://www.dr.dk/tv/se/fodboldmagasinet-tv/-/fodboldmagasinet-2017-10-15#!/

For yderligere information kan sportschef, Lars Green Bach, kontaktes på mobil: 29 20 61 60.

 

Se de seneste nyheder

22-01-2018 20:36:13

Landstræner Dean Boles gør status efter weekendens Flanders Speedo Swim Cup i Antwerpen, hvor seks Great Danes deltog. 

 
22-01-2018 19:12:00

Den aarhusianske brystsvømmer, Tobias B. Bjerg, fik sit gennembrud som seniorsvømmer ved EM i Royal Arena.

 
22-01-2018 18:53:00

Esbjerg-svømmeren er af Esbjerg Kommune blevet kåret til Årets Bobler 2017. 

 
22-01-2018 06:39:00

De danske juniorlandsholdssvømmere og svømmere fra Great Danes kickstarter langbane sæsonen i Luxembourg.

 
21-01-2018 13:59:30

Victoria Bierre har skiftet sit vante træningsmiljø i GSC ud med NTC. SvømmeSport har talt med hende om, hvordan de første uger har været.