Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
13-02-2018 17:45:15
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Februar
2018
Svømning
Masters Challenge 2018
Kranj
3
Marts
2018
Svømning
Antwerp Diamond Speedo Race
Antwerpen
9
Marts
2018
Svømning
FFN Golden Tour
Sarcelles, Paris

EM på kortbane

 

Euro Meet

 

Tekst
Tekst


Triton Ballerup-svømmere glæder sig over deres præstationer til DM Hold


18-10-2017 20:11:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Svømmeklubben Triton Ballerup blev nummer fem i Svømmeligaen, hvilket blandt andet skyldes stærke præstationer og personlige rekorder af Frans Johannesen og Lukas Gustafson.


I efterårsferien er der kutyme for, at mange af de danske svømmeklubber tager på træningslejr i enten Danmark eller syd for grænsen under varmere himmelstrøg. I Triton Ballerup har mange af svømmerne, heriblandt Frans Johannesen og Lukas Gustafson, pakket badetøj og træningsudstyr, da de i øjeblikket befinder sig i Tyrkiet på Gloria Sports Arena.

 

- Træningslejren skal bruges på at bygge på og få pudset formen helt af inden DM i Greve, siger Lukas Gustavson og suppleres af holdkammerat Frans Johannesen.

 

-  Vi kommer helt sikkert til at få nogle klø, og jeg tror, at Morten Marstrand har nogle helt specielle serier gemt i ærmet, som nok skal få os til at svede. Det hjælper dog, at vi virkelig træner i nogle fede og lækre omgivelser.

 

Inden de to Triton Ballerup-svømmere satte kursen mod Tyrkiet, deltog de for snart to uger siden til DM Hold. Den samlede femteplads i Svømmeligaen, flere personlige rekorder og den gode stemning gjorde indtryk på dem begge.

 

- Jeg synes, at DM Hold er et af de vildeste stævner at være til! Stemningen i hallen er helt fantastisk, og det giver virkelig motivation til at presse sig til det yderste. Det, at jeg ikke kun svømmer for min egen skyld, men og for et helt hold, der bakker mig op, giver en helt fantastisk følelse, siger Lukas Gustafson og fortsætter.

 

- Samtidig er jeg også rigtig glad for mine resultater, for jeg havde bestemt ikke regnet med at lave personlige rekorder så tidligt på sæsonen.

 

Humøret og stemningen var høj i Kastrup Svømmehal, da Danmarks bedste svømmeklubber satte hinanden stævne i Svømmeligaen 

Foto: Privatfoto

 

Holdkammeraten, Frans Johannesen, har været en del af DM Hold i mange år efterhånden. Han er som mange andre svømmere også svært begejstret for setuppet i Svømmeligaen, som ifølge ham tit bringer noget ekstra frem i de deltagende, da man står sammen som og kæmper sammen som et hold.

 

- Desværre har Dansk Svømmeunion valgt at ændre konceptet, og jeg er usikker på, hvordan det kommer til at fungere. Jeg tror desværre, det vil fjerne meget af stemningen, når der fremover kun skal svømmes om medaljer, og ikke om det faktum at blive i Svømmeligaen. Jeg håber dog, at stemningen fortsat vil være den samme, da DM Hold absolut er et af de fedeste stævner i Danmark, siger Frans Johannesen inden han sætter yderligere ord på stemningens betydning for sine præstationer.  

 

- Stemningen kan direkte afspejles i mine tider. De sidste tre uger har jeg haft 45 starter til fem stævner, og jeg har kun svømmet godt til DM Hold, hvor alt gik langt bedre end forventet. Jeg var derfor meget overrasket over mine præstationer, og jeg havde ikke troet på, at jeg ville kunne svømme de tider på nuværende tidspunkt i sæsonen.

 

Begge drenge præsterede altså rigtig hurtig svømning i årets Svømmeliga og næste store stop i kalenderen er DM på kortbane, som afholdes i Greve Svømmehal den 9. – 12. november. Her er drengenes mål at bygge videre på deres personlige præstationer fra DM Hold.

 

- Mit mål til DM er at se, om det er muligt at vinde nogle individuelle seniormedaljer. Jeg er i hvert fald klar til at slå til, siger Lukas Gustafson.

 

- Målet til DM er helt klart at komme med til EM. Det vil være en kæmpe oplevelse, og det er virkelig noget, som jeg kæmper for og fokuserer meget på, siger Frans Johannesen.

 

SvømmeSport takker drengene for interviewet og ønsker dem en fortsat god træningslejr og held og lykke til det kommende DM.
Tags: DM Hold

Se de seneste nyheder

15-02-2018 17:29:47

Det var en glædelig overraskelse for Mads Hjorth at vinde prisen som Årets Årgangs-/Juniortræner tilbage i 2016. 

 
14-02-2018 08:55:57

H2Odense er ligesom mange andre klubber også taget på træningslejr i vinterferien. Klubbens førstehold er taget under varmere himmelstrøg og nyder nu solen i Tyrkiet. 

 
13-02-2018 17:45:15

Lørdag den 10. februar kørte Esbjerg Svømmeklubs andenhold mod Eindhoven i Holland. SvømmeSport har været i kontakt med svømmeren Michelle Kramer, og hun giver her en update.  

 
12-02-2018 20:01:00

Ny svømmehal i Vejle skal danne rammerne om DM de kommende fem år.

 
12-02-2018 19:37:00

Emilie Beckmann modtog sidste år Talentprisen, og siden da har hendes svømmekarriere for alvor taget fart.