Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af to skribenter. For øjeblikket er det Laura Rosenkvist Schultz og Klaus Bach Christensen, der leverer nyt til sitet hver dag. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til skribenterne på e-mail: journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
November
2017
Svømning
Syd Cup 2017
Hjortebro Hallen, Haderslev
1
December
2017
Svømning
Nordiske Senior & Junior kortbane
Reykjavik (ICE)
1
December
2017
Svømning
KVIK Årgangs Cup
Kastrup Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Triton Ballerup-svømmere glæder sig over deres præstationer til DM Hold


18-10-2017 20:11:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Svømmeklubben Triton Ballerup blev nummer fem i Svømmeligaen, hvilket blandt andet skyldes stærke præstationer og personlige rekorder af Frans Johannesen og Lukas Gustafson.


I efterårsferien er der kutyme for, at mange af de danske svømmeklubber tager på træningslejr i enten Danmark eller syd for grænsen under varmere himmelstrøg. I Triton Ballerup har mange af svømmerne, heriblandt Frans Johannesen og Lukas Gustafson, pakket badetøj og træningsudstyr, da de i øjeblikket befinder sig i Tyrkiet på Gloria Sports Arena.

 

- Træningslejren skal bruges på at bygge på og få pudset formen helt af inden DM i Greve, siger Lukas Gustavson og suppleres af holdkammerat Frans Johannesen.

 

-  Vi kommer helt sikkert til at få nogle klø, og jeg tror, at Morten Marstrand har nogle helt specielle serier gemt i ærmet, som nok skal få os til at svede. Det hjælper dog, at vi virkelig træner i nogle fede og lækre omgivelser.

 

Inden de to Triton Ballerup-svømmere satte kursen mod Tyrkiet, deltog de for snart to uger siden til DM Hold. Den samlede femteplads i Svømmeligaen, flere personlige rekorder og den gode stemning gjorde indtryk på dem begge.

 

- Jeg synes, at DM Hold er et af de vildeste stævner at være til! Stemningen i hallen er helt fantastisk, og det giver virkelig motivation til at presse sig til det yderste. Det, at jeg ikke kun svømmer for min egen skyld, men og for et helt hold, der bakker mig op, giver en helt fantastisk følelse, siger Lukas Gustafson og fortsætter.

 

- Samtidig er jeg også rigtig glad for mine resultater, for jeg havde bestemt ikke regnet med at lave personlige rekorder så tidligt på sæsonen.

 

Humøret og stemningen var høj i Kastrup Svømmehal, da Danmarks bedste svømmeklubber satte hinanden stævne i Svømmeligaen 

Foto: Privatfoto

 

Holdkammeraten, Frans Johannesen, har været en del af DM Hold i mange år efterhånden. Han er som mange andre svømmere også svært begejstret for setuppet i Svømmeligaen, som ifølge ham tit bringer noget ekstra frem i de deltagende, da man står sammen som og kæmper sammen som et hold.

 

- Desværre har Dansk Svømmeunion valgt at ændre konceptet, og jeg er usikker på, hvordan det kommer til at fungere. Jeg tror desværre, det vil fjerne meget af stemningen, når der fremover kun skal svømmes om medaljer, og ikke om det faktum at blive i Svømmeligaen. Jeg håber dog, at stemningen fortsat vil være den samme, da DM Hold absolut er et af de fedeste stævner i Danmark, siger Frans Johannesen inden han sætter yderligere ord på stemningens betydning for sine præstationer.  

 

- Stemningen kan direkte afspejles i mine tider. De sidste tre uger har jeg haft 45 starter til fem stævner, og jeg har kun svømmet godt til DM Hold, hvor alt gik langt bedre end forventet. Jeg var derfor meget overrasket over mine præstationer, og jeg havde ikke troet på, at jeg ville kunne svømme de tider på nuværende tidspunkt i sæsonen.

 

Begge drenge præsterede altså rigtig hurtig svømning i årets Svømmeliga og næste store stop i kalenderen er DM på kortbane, som afholdes i Greve Svømmehal den 9. – 12. november. Her er drengenes mål at bygge videre på deres personlige præstationer fra DM Hold.

 

- Mit mål til DM er at se, om det er muligt at vinde nogle individuelle seniormedaljer. Jeg er i hvert fald klar til at slå til, siger Lukas Gustafson.

 

- Målet til DM er helt klart at komme med til EM. Det vil være en kæmpe oplevelse, og det er virkelig noget, som jeg kæmper for og fokuserer meget på, siger Frans Johannesen.

 

SvømmeSport takker drengene for interviewet og ønsker dem en fortsat god træningslejr og held og lykke til det kommende DM.
Tags: DM Hold

Se de seneste nyheder

21-11-2017 15:50:00

Ved DM i Greve blev det danske NM-hold udtaget, bestående af otte seniorsvømmere, der skal ud og forsvare de røde og hvide farver i Island. Læs mere her.

 
21-11-2017

Dansk Svømmeunions landstræner Dean Boles har valgt at supplere holdet med yderligere en svømmer og en træner.

 
20-11-2017 21:10:00

Efter at have vundet de fleste af årets World Cups var det ikke overraskende Sarah Sjöström og Chad Le Clos, som vandt årets World Cup samlet for henholdsvis kvinder og mænd.

 
20-11-2017 16:35:00

Talentansvarlig Thomas Stub fortæller her om udtagelsen af holdet, der skal ud og prøve kræfter af med et internationalt mesterskab.

 
19-11-2017 12:10:00

Der var dansk deltagelse i kvindernes finale i 50 meter bryst og 50 meter butterfly, da årets sidste finaleafsnit blev svømmet i World Cuppen.