Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af to skribenter. For øjeblikket er det Laura Rosenkvist Schultz og Klaus Bach Christensen, der leverer nyt til sitet hver dag. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til skribenterne på e-mail: journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
November
2017
Svømning
Syd Cup 2017
Hjortebro Hallen, Haderslev
1
December
2017
Svømning
Nordiske Senior & Junior kortbane
Reykjavik (ICE)
1
December
2017
Svømning
KVIK Årgangs Cup
Kastrup Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Forventningsfuld Emilie Beckmann: Det bliver dobbelt op på hjemmebaner i 2017


25-10-2017 07:19:00:
Af: Klaus Bach Christensen

En førsteplads på 100 meter butterfly i Holland er ikke nok. Der skal fortsat fokuseres på detaljerne fremmod DM i Greve.


Sammen med 11 andre NTC-svømmere stillede Emilie Beckmann (Tune IF/NTC) i weekenden til start ved Swim Cup Amsterdam. For de hollandske svømmere fungerede stævnet som udtagelsesstævne til EM, mens det for de danske svømmere var et opvarmningsstævne frem mod det kommende DM, hvor der bekendt skal svømmes om at kvalificere sig til EM på hjemmebane i december.

 

- Stævnet skulle for mig bruges til at finde ud af, om den træning, jeg har lagt for dagen siden både sæson- og studiestart, har været god nok, da jeg har været nødt til at gå på kompromis med nogle træningspas på grund af blandt andet forelæsninger. Dog var det en kæmpe forløsning at se, at det ikke havde influeret på min form eller præstation i vandet. Der var nærmere tale om det modsatte, og jeg nød virkelig at være ude at konkurrere igen, fortæller Emilie Beckmann.

 

Hun forklarer, at det virkelig var fedt og opfriskende at deltage i stævnet på grund af det høje niveau, den professionelle opsætning og den generelt gode stemning, som hele weekenden var i svømmehallen, da det var hollændernes kvalifikationsstævne til EM i København.

 

- Hele atmosfæren sørgede for, at vi danskere virkelig skulle hanke op i os selv om morgenen for at komme med videre i A-finalerne. Især de hollandske sprint pigers høje niveau og bredde på primært 50- og 100 meter fri medvirkede til, at vi måtte svømme næsten all out om morgenen. Det tror jeg er en god erfaring at tage med sig til EM – ”Bring your A game or you’re out!”, siger Emilie Beckmann.

 

Fra venstre. Emilie Beckmann og Amilie Mikkelsen deltog begge i weekendens Swim Cup Amsterdam.

Foto: Privatfoto

 

Det næste vigtige stævne for NTC-svømmerne og Emilie Beckmann er det vigtige DM i november, som for de danske svømmere fungerer som kvalifikationsstævne til EM i december. Stævnet afholdes i Greve Svømmehal, hvor Emilie Beckmann tidligere har svømmet gennem 13 år.

 

- Jeg ser frem til at skulle svømme DM i Greve, og jeg vil nyde min hjemmebane fordel. Jeg svømmede i Greve fra jeg var 4 år gammel, indtil jeg rykkede på NTC som 17-årig i 2014. Uanset, hvor i verden jeg måtte befinde mig, vil Greve altid være min hjemmebane. Udover at nyde stævnet, atmosfæren og hjemmebanen håber jeg selvfølgelig på, at mine tider og præstationer ender ud i en EKM udtagelse, så jeg kan få dobbelt op på hjemmebaner i 2017, udtaler Emilie Beckmann og fortsætter.

 

- Men for pokker, hvor skal jeg have øvet mine vendinger og starter inden da. Swim Cup Amsterdam var sæsonens første stævne for mit vedkommende, hvilket var tydeligt at se på alle de detalje fejl, jeg lavede i alle mine starter. Heldigvis har jeg 2,5 uge til at blive endnu skarpere, så jeg er fortrøstningsfuld.

 

Tidligere på måneden kunne Dansk Svømmeunion præsentere i alt 35 svømmere, som engagerer sig som Respekt for vand EM-ambassadør. En af dem er netop Tune IF/NTC-svømmeren, som naturligvis er glad for at svømmeunionens opbakning.

 

- Om ambassadørskabet giver mig ekstra motivation, tror jeg ikke, da min motivation ikke er drevet af eksterne faktorer men af indre. Jeg er dog utrolig beæret over og glad for, at unionen tror på, at jeg som atlet kan løfte opgaven, forklarer Emilie Beckmann.

 

Har du lyst til læse mere om det hollandske stævne, kan du klikke her og læse Gustav Fribergs evaluering.

 

SvømmeSport takker Emilie Beckmann for interviewet og ønsker hende held og lykke til det kommende DM, som vi på SvømmeSport vil dække intens.Se de seneste nyheder

20-11-2017 16:35:00

Talentansvarlig Thomas Stub fortæller her om udtagelsen af holdet, der skal ud og prøve kræfter af med et internationalt mesterskab.

 
19-11-2017 12:10:00

Der var dansk deltagelse i kvindernes finale i 50 meter bryst og 50 meter butterfly, da årets sidste finaleafsnit blev svømmet i World Cuppen.

 
18-11-2017 12:50:00

Sidste stævne ved World Cup afvikles i denne weekend i Singapore, hvor både Rikke Møller Pedersen og Pernille Blume i dag var i vandet.

 
17-11-2017 16:00:00

Flere klubtrænere er udtaget til at coache de 37 udtagne EM-svømmere og give dem kyndig vejledning undervejs.

 
16-11-2017 20:07:00

På sidstedagen lykkedes det Niklas Hedegaard at svømme under kravtiden til EM på 100 meter bryst til trods for en øm skulder.