Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af to skribenter. For øjeblikket er det Laura Rosenkvist Schultz og Klaus Bach Christensen, der leverer nyt til sitet hver dag. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til skribenterne på e-mail: journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

18
November
2017
Svømning
RSK International
Ringe
24
November
2017
Svømning
Syd Cup 2017
Hjortebro Hallen, Haderslev
1
December
2017
Svømning
Nordiske Senior & Junior kortbane
Reykjavik (ICE)

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Viktor Bromer fortæller om flytningen til Sjælland og NTC


29-10-2017 11:30:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

For nylig rykkede Viktor Bromer teltpælene op og flyttede til København for at starte på NTC og en ny uddannelse som smed. Her fortæller han lidt om det nye liv.


I sommers besluttede Aalborg-svømmeren Viktor Bromer sig for at flytte fra de vante omgivelser i Jylland til Sjælland, hvor nye udfordringer ventede. Her skulle han nemlig starte på NTC samt påbegynde en ny uddannelse som smed.

Nogle måneder efter Viktors flytning har SvømmeSport snakket med ham for at høre, hvordan det går, og hvordan det har været at rykke det hele til Bagsværd, hvor han nu har fundet sig en lejlighed. Han fortæller først og fremmest:

 

- Det har været spændende og udfordrende. Det var en lidt udfordrende beslutning, da jeg ikke rigtig havde en lejlighed stående klar til skolestart, men jeg fandt en rigtig god ordning med Team Danmark og fik det hele til at hænge sammen.

 

Beslutningen om at rykke til det sjællandske var for Viktor helt sikkert drevet af svømningen, hvor han trængte til nye udfordringer – udfordringer som det nationale træningscenter i Bellahøj kunne give ham.

 

- Det var helt klart for svømningen skyld. Jeg tænkte, at der skulle ske noget nyt, og jeg skulle prøve nye ting af i poolen og i livet generelt, fortæller han og fortsætter om beslutningen om at vælge NTC:

 

- Det var en blanding af, at det stadig var inde for landets grænser, og jeg kunne se, at de havde gang i en rigtig positiv udvikling herovre, så det kunne jeg rigtig godt tænke mig at være en del af.

 

Indtil videre har træningen også fungeret helt optimalt for Viktor, der har fundet sig godt tilrette i det nye miljø.

 

- Det har været rigtig godt indtil videre. Der er et rigtig godt trænerteam på kanten, hvor vi har fået et rigtig godt samarbejde op og køre. Samtidig har det været rigtig fedt at ligge i vandet med blandt andre Daniel (Skaaning red.) og Simon (Sjödin red.) og virkelig fået noget sparring til træning og fået nogle at svømme op imod.

 

Det var dog ikke kun i svømningen, at Viktor skulle vænne sig til noget nyt. Også en ny uddannelse til smed ventede for den 24-årige svømmer. Han fortæller følgende om valget af netop det fag:

 

- Jeg kunne godt tænke mig at komme ud og bruge mine hænder og lære et håndværk. Så læste jeg lidt op på de forskellige fag, der var inde for det, og smedefaget virkede rigtig spændende.

 

- Det har været udfordrende, men også spændende og sjovt, fortæller han videre og uddyber om samarbejdet med Team Danmark, der får det hele til at hænge sammen med både skole og svømning på højt plan:

 

- I skoleforløbet har det været rigtig godt. Det er meget fleksibelt, så det kommer til at hænge sammen. Og så har jeg fundet en rigtig god ordning med en virksomhed, der har givet mig en praktikplads her fra januar, så det håber jeg, kommer til at fungere lige så godt, som det har gjort på skolen.

 

Da Viktor bliver spurgt ind til, hvad han tænker om fremtiden med kombinationen af svømning og arbejde, svarer han:

 

- Forhåbentlig kan jeg uddanne mig færdig samtidig med, at jeg svømmer på højt plan inde på NTC, og så i fremtiden tror jeg på, at det bliver et rigtig godt job at have. Min far arbejder også inde for erhvervsfaget som VVS-mand, og jeg ved, at han er rigtig glad for det og kan få sin hverdag til at hænge sammen, så det ser jeg frem til.

 

Men selvom Viktor trives både med uddannelsen og svømningen, savner han naturligvis også hverdagen i klubben i Aalborg.

 

- Jeg savner det kammeratskab, som vi havde på holdet. Der var en rigtig god dynamik og træningsmotivation på holdet, som jeg har indtryk af, at man sjældent ser i klubmiljøer. Og det savner jeg selvfølgelig at være en del af og bidrage til.

 

Alligevel er Viktor dog meget positiv over, hvordan flytningen er gået, og han afslutter derfor:

 

- Jeg tror ikke, at det kunne have gået meget bedre. Der har ikke været nogen udfordringer, der har været så svære, at de ikke kunne klares, og der har ikke været noget kompromis eller noget som helst indtil videre.

 

Mange tak til Viktor for interviewet!Se de seneste nyheder

17-11-2017 16:00:00

Flere klubtrænere er udtaget til at coache de 37 udtagne EM-svømmere og give dem kyndig vejledning undervejs.

 
16-11-2017 20:07:00

På sidstedagen lykkedes det Niklas Hedegaard at svømme under kravtiden til EM på 100 meter bryst til trods for en øm skulder.

 
15-11-2017 12:25:00

Der var fart på danskerne i dag ved World Cup, hvor både Pernille Blume og Rikke Møller Pedersen formåede at sætte ny PR i henholdsvis 50 fri og 100 medley.

 
14-11-2017 14:10:00

Både Rikke Møller Pedersen og Pernille Blume var i aktion tirsdag ved World Cup i Tokyo i henholdsvis 200 bryst og 50 butterfly.

 
14-11-2017

Rekruttering til sommeren 2018 er i fuld gang, og du kan stadig nå at komme med!