Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Thisted-svømmer vil fortsætte sin formkurve til DM Junior


01-11-2017 18:40:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Når DM Junior starter i morgen, håber Thisted-svømmer Karoline Sørensen at se resultaterne af den seneste træningsperiode.


Karoline Sørensen fra Thisted Svømmeklub har startet årets kortbanesæson rigtig stærkt og vist meget flotte takter til både Vestdanske Mesterskaber Junior/Senior og til hjemmebanestævnet Thisted Cup. Derfor ser hun naturligvis også frem til at komme i gang til DM Junior, som skydes i gang i morgen.

 

- Jeg glæder mig til et fedt stævne og komme ud og give den gas og se, hvordan alle de ting, jeg har arbejdet med, kommer til at gå. Min sæson har indtil nu været overraskende god. Jeg har været til to stævner, og jeg har slået mine personlige rekorder i de fleste løb, hvilket er ret godt i forhold til, at det var de første stævner efter sommerferien, siger Karoline Sørensen og fortsætter.

 

- Til DM Junior har jeg valgt at prioritere de løb, som jeg er stærkest i, hvilket er rygcrawlløbene. Jeg skal dog også svømme nogle andre løb, og den skal naturligvis have fuld gas i dem alle.

 

Karoline Sørensen svømmer efter topplaceringer, når DM Junior skydes i gang i morgen formiddag.

Foto: Privatfoto

 

Siden de to stævner i september måned har Thisted Svømmeklub været på deres årlige træningslejr i Skagen, og svømmeklubbens cheftræner, Søren Rasmussen, har i et tidligere interview med SvømmeSport givet udtryk for, at klubbens juniorsvømmerne ville blive godt forbedret til de Danske Juniormesterskaber. Karoline Sørensen fortæller da også, at der er blevet trænet hårdt den seneste tid.

 

- Jeg har lige været på en rigtig hyggelig træningslejr med alle svømmerne fra konkurrenceafdelingen i Thisted Svømmeklub, hvor vi både har haft en del hårde træningspas men også nogle, hvor vi har arbejdet med det tekniske og fået øvet og arbejdet med en masse individuel teknik, siger hun og uddyber, hvilke tekniske færdigheder, som hun har fokuseret på.

 

- Jeg har især haft fokus på min udsvømning og min brydning i rygcrawl. Der har helt sikkert været nogle sekunder at hente på det område, da jeg er næsten altid er bagefter, når jeg har vendt. Så jeg glæder mig til at prøve det af, som jeg har øvet på, og se om det kan være med til at løfte min svømning yderligere.

 

Thisted-svømmeren har den seneste periode trænet otte gange ugentligt, hvoraf fem af træningspassene har haft fokus på høj puls, og tre har handlet om teknik. Forberedelserne og træningsperioden siden sidste stævne, håber hun på, har været med til at gøre hende til en bedre svømmer, som hun forhåbentlig kan vise i bassinet de kommende dage.

 

- Selvfølgelig håber jeg på pr. i de fleste løb og måske en eller to medaljer. Mine mål for den resterende del af kortbane sæsonen er måske at kunne komme med til et lidt større stævne, som eksempelvis Nordiske Juniormesterskaber på kortbane, men jeg ved, at det vil kræve en del, siger hun.

 

Karoline Sørensen stiller op i løbende 50, 100 og 200 meter rygcrawl samt 50, 100, 200 og 400 meter fri.

 

Husk du kan følge DM Junior live i morgen fra klokken 09.30 ved at klikke her.

Du finder alt information om juniormesterskabet ved at klikke her.

 

SvømmeSport takker Karoline Sørensen for interviewet og ønsker hende held og lykke til mesterskabet. Se de seneste nyheder

22-01-2018 20:36:13

Landstræner Dean Boles gør status efter weekendens Flanders Speedo Swim Cup i Antwerpen, hvor seks Great Danes deltog. 

 
22-01-2018 19:12:00

Den aarhusianske brystsvømmer, Tobias B. Bjerg, fik sit gennembrud som seniorsvømmer ved EM i Royal Arena.

 
22-01-2018 18:53:00

Esbjerg-svømmeren er af Esbjerg Kommune blevet kåret til Årets Bobler 2017. 

 
22-01-2018 06:39:00

De danske juniorlandsholdssvømmere og svømmere fra Great Danes kickstarter langbane sæsonen i Luxembourg.

 
21-01-2018 13:59:30

Victoria Bierre har skiftet sit vante træningsmiljø i GSC ud med NTC. SvømmeSport har talt med hende om, hvordan de første uger har været.