Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Marts
2018
Svømning
Bille Cup
Lübeck
12
April
2018
Svømning
Danish Open
Bellahøj Svømmestadion
13
April
2018
Svømning
Herning Open 2018
Herning Svømmehal

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Landsholdssvømmernes niveauløft glæder sportschef i Dansk Svømmeunion


20-12-2017 17:19:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach, blåstempler den danske præstation til EM på hjemmebane i Royal Arena.


I går fangede SvømmeSport den danske landstræner Dean Boles til en kort snak om de danske landsholdssvømmeres præstationer til EM i Royal Arena, som sluttede i søndags. I sin evaluering af mesterskabet gjorde landstræneren det klart, at de danske svømmere havde formået at overgå sportsafdelingens mål, hvilket førte til, at vi i dag fandt det naturligt at lave et interview med sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach. Og det var da også en meget tilfreds landstræner, som sagde følgende.

 

- Jeg ser tilbage på et rigtig godt dansk mesterskab på kortbane. Vi har et dansk hold, der har løftet deres niveau på kortbane i forhold til, hvad vi har set tidligere. Vi kom jo ind med et hold, der på papiret lå til 10 finaler og til to medaljer, og så ender vi i 14 finaler og med syv medaljer. Det er en fantastisk præstation, siger Lars Green Bach og fortsætter.

 

- Derudover er der rigtig mange, der har løftet deres niveau. Der er nogle svømmere, som har svømmet semifinaler for første gang i international sammenhæng, og vi har set svømmere i indledende, som har præsteret rigtig godt og sat personlige rekorder og tider, som de for en måned siden blev udtaget på baggrund af, og så har de alligevel på en måned formået at løfte deres niveau en gang til, og det er rigtig stærkt.

 

Læs Dean Boles evaluering af EM her.

 

Sportsafdelingen i Dansk Svømmeunion havde udtaget rekordmange svømmere til at repræsentere de danske farver under de fem mesterskabsdage. Flere af de i alt 38 danskere, der til EM fik deres internationale svømmedebut, er juniorsvømmere samt første- og anden års seniorsvømmere, hvilket forhåbentlig betyder, at de fortsat har en lang svømmekarriere foran sig. Flere af de unge svømmere svømmede personlige rekorder og deltog endda i flere semifinaler, hvilket ifølge Lars Green Bach er utrolig positiv for dansk svømning.

 

- Det er jo noget af det, som klubberne, trænerne og vi arbejder målrettet på at styrke. Vi arbejder ikke bare på at fastholde og videreudvikle det høje niveau, som vores allerbedste atleter har, men også på at have en talentudvikling, som løfter nye svømmere ind, der kan styrke bredden i toppen af dansk svømning. Det har vi jo set til det netop afholdte EM, hvor mange nye svømmere har præsteret sammen med vores store profiler.

 

Om det rekordstore hold og sammenholdet internt i landstruppen, fortæller Lars Green Bach.

 

- Der har været en god interaktion mellem svømmerne og trænerne. Der har været en klar arbejdsfordeling af, hvem der gør hvad og hvornår. Så det har været meget positivt. Og så er der jo en god stemning, når man er mange sammen, som arbejder for det samme, og er motiveret for at levere gode resultater til Danmark. Så der har været en positiv indstilling til hele forløbet, og der har været mange til at opmuntre hinanden og få hjulpet folk tilbage på sporet, når det har været nødvendigt.

 

Den store opmærksomhed, som Europamesterskabet fik, håber sportschefen i Dansk Svømmeunion, har været med til at oplyse ikke-svømmeinteresserede om, hvad der er så unikt ved det danske svømmemiljø.

 

- Jeg håber, der er mange mennesker, som har fået en fantastisk oplevelse, og set hvad det er for en sportsgren, som vi alle sammen brænder for, og at har kunnet se, hvorfor vi er så passioneret for det her, og at de får lyst til at støtte os og supporte os, når vi er herhjemme, men også når vi er andre steder i verden.

 

På SvømmeSport takker vi Lars Green Bach for interviewet og evalueringen.
Tags: EMK2017

 

Se de seneste nyheder

17-03-2018 19:15:29

Cheftræner på Nationalt Træningscenter (NTC), Martin Truijens, fortæller om holdet fra NTC’s træningslejr i Sydafrika

 
16-03-2018 16:30:00

Weekendens stævne er det første i East Kilbride Badet siden istandsættelsen.

 
15-03-2018 14:02:00

Center for Ungdomsstudier (CUR) står bag en undersøgelse, som omhandler, hvorfor piger vælger foreningsidrætten fra. Med udgangspunkt i indsamlet viden og i samarbejde med andre organisationer har CUR udviklet en række redskaber, der gerne skulle optimere eksisterende idrætsmiljøer for piger. 

 
15-03-2018 11:47:29

Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har vedtaget en forsøgsordning, som sikrer reserverede træningstider i en række badezoner og et havnebassin til sommer. 

 
14-03-2018 21:58:57

Landsholdets Europaturné, som netop er overstået efter FFN Golden Tour i Paris, bød undervejs på to stævner og derimellem en lille teknisk camp i Antwerpen. Landstræner Dean Boles fortæller her om Europaturnéen.