Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Februar
2018
Svømning
Masters Challenge 2018
Kranj
3
Marts
2018
Svømning
Antwerp Diamond Speedo Race
Antwerpen
9
Marts
2018
Svømning
FFN Golden Tour
Sarcelles, Paris

EM på kortbane

 

Euro Meet

 

Tekst
Tekst


Yderligere dansk deltagelse ved OL


22-07-2012:

Foruden de danske svømmere, trænere og holdledere deltager der også danske officials. Mød her stævneleder Søren Korbo.


 

Når OL om få dage starter, er de 113 atleter ikke de eneste deltagende danskere. Næh, Danmark har noget så stort som en stævneleder med – og endda i SvømmeSports favoritdiciplin: svømning.

 

Og det er faktisk ikke første gang. Søren Korbo har deltaget ved OL 5 gange før; de to første år som dommer og de seneste 3 gange som stævneleder. Det er altså Søren Korbos 6. OL, og netop dette har gjort ham til en erfaren rotte i faget. Ved det nærmest obligatoriske spørgsmål om en snigende nervøsitet, svarer Søren helt afslappet: ”Næh.” Han har været til forberedende møder i London med sine kollegaer fra det internationale svømmeforbund, FINA, og han rejser til London igen et par dage inden svømningen starter, for at sikre, at det hele er som det skal være.

 

Søren har kendt til OL-hvervet siden 2009, da han blev udpeget til FINAs svømmekomité, og har altså længe vidst, at han skulle med til London og sit 6. OL. Det har han dog ikke ligget søvnløs over, da han blandt andet har haft travlt med andre internationale svømmestævner, såsom VM. Har du et yndlingsstævne? ”De er alle sammen stævner, der skal forløbe på et højt niveau, og det er min fineste opgave. Men OL, det er altså stort.”

 

Søren Korbos sidste opgave på posten bliver VM i Barcelona, 2013. Derefter han han bestemt sig for at stoppe. Til spørgsmålet om hvorvidt han kommer til at savne det, lyder svaret: ”Joo, det kan da godt være. Det ved man jo først, når man sidder der. Jeg har, når jeg stopper, siddet på denne post i 17 år, så mon ikke der snart skulle nye kræfter til.”

 

Inden det når så vidt, kan vi alle glæde os over den danske repræsentant ved bassinkanten i London. Det kan man da kun være stolt af. Her fra SvømmeSport skal der i hvert fald lyde et stort knæk og bræk til Søren og kollegaerne fra FINA.

 
Tags: OL 2012

 

Se de seneste nyheder

20-02-2018 15:03:00

Partnerskabsaftalen er toårig og er den fjerde indgåede aftale om talentudviklingsmiljøer - en femte ligger også klar til underskrivelse inden længe.

 
19-02-2018 18:34:41

Svømmeklubben S68 afholder i samarbejde med Dansk Svømmeunion Vest Junior/Senior Langbanemesterskab i Hjørring. 

 
15-02-2018 17:29:47

Det var en glædelig overraskelse for Mads Hjorth at vinde prisen som Årets Årgangs-/Juniortræner tilbage i 2016. 

 
14-02-2018 08:55:57

H2Odense er ligesom mange andre klubber også taget på træningslejr i vinterferien. Klubbens førstehold er taget under varmere himmelstrøg og nyder nu solen i Tyrkiet. 

 
13-02-2018 17:45:15

Lørdag den 10. februar kørte Esbjerg Svømmeklubs andenhold mod Eindhoven i Holland. SvømmeSport har været i kontakt med svømmeren Michelle Kramer, og hun giver her en update.