Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af to skribenter. For øjeblikket er det Laura Rosenkvist Schultz og Klaus Bach Christensen, der leverer nyt til sitet hver dag. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til skribenterne på e-mail: journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
November
2017
Svømning
Syd Cup 2017
Hjortebro Hallen, Haderslev
1
December
2017
Svømning
Nordiske Senior & Junior kortbane
Reykjavik (ICE)
1
December
2017
Svømning
KVIK Årgangs Cup
Kastrup Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


NM Junior i den kommende weekend


05-07-2017 18:00:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Den 8. og 9. juli afvikles Nordiske Mesterskaber for juniorer på Færøerne, hvor 19 danske svømmere er udtaget. Læs mere her.


Lørdag og søndag deltager 19 unge svømmere i Nordiske Mesterskaber for juniorer i Vágur, Færøerne. 13 af svømmerne blev udtaget på baggrund af deres præstationer ved Danish Open, mens de resterende seks årgangssvømmere blev udtaget efter sidste uges DM Årgang på langbane. 

Den danske trup kan nu se frem til at deltage ved stævnet, hvor det gælder om at levere deres bedste og få en masse ny stævneerfaring med sig videre. 

 

I forbindelse med stævnet har SvømmeSport fået et par kommentarer fra Dansk Svømmeunions talentansvarlig Thomas Stub, der fortæller følgende om det kommende stævne: 

 

- Danmark stiller med et stærkt hold bestående af 19 dygtige svømmer. 13 juniorsvømmer som har kvalificeret sig til Danish Open tilbage i april, og 6 årgangssvømmere som kvalificerede sig i sidste uge til DM Årgang Langbane, og som nu starter deres juniortid med deltagelsen i NM Junior Langbane. Fælles for begge grupper er, at fokus er på at levere gode præstationer og levere deres absolut bedste på dagen.

 

- Jeg er spændt på at se juniorsvømmernes fremgang siden kvalifikationen ved Danish Open, og om årgangssvømmerne er i stand til at foretage justeringer i forhold til deres løb til DM Årgang Langbane, som giver en forbedret præstation til Nordiske Mesterskaber.

 

Mange tak til Thomas Stub. 

 

Det danske NM Junior-hold består af følgende 19 svømmere:

Clara Rybak-Andersen, Gentofte Svømme Klub

Christoffer Harbo Andersen, Søllerød Svømmeklub

Felix Lund, Herlev Svømning

Frederikke Echardt, Triton Ballerup

Johanne Hingebjerg, Hovedstadens Svømmeklub

Julie Krøyer Svendsen, KVIK Kastrup

Karoline Sørensen, Thisted Svømmeklub

Laura Fogh, Hjortshøj Egå Svømning

Louise D. Liboriussen, Viborg Svømmeklub

Lucas Bruun Strøbek, Gentofte Svømme Klub

Marcus Mantzius Mosegaard, Slagelse Svømmeklub

Melanie Eggertsen, Nakskov Svømme Klub

Mille Moeslund Lausen, Aalborg Svømmeklub

Naya Modin Thomsen, Køge Svømmeklub

Nicklas Östman Pedersen, Herlev Svømning

Oskar Lindholm, Lyseng IF

Rebecca Endrup Jacobsen, Viborg Svømmeklub

Victoria Haahr Pallesen, Aalborg Svømmeklub

William Textor Broch, Lyngby Svømmeklub

 

Her på SvømmeSport vil vi fra den 6. til og med den 9. juli have størst fokus på DM, der svømmes på Bellahøj Stadion, hvilket betyder, at der ingen resultatopfølgning fra NM Junior vil være at finde her på siden. Til gengæld kan du smutte forbi Livetiming, hvor resultaterne løbende vil fremgå under stævnet. Se de seneste nyheder

21-11-2017 15:50:00

Ved DM i Greve blev det danske NM-hold udtaget, bestående af otte seniorsvømmere, der skal ud og forsvare de røde og hvide farver i Island. Læs mere her.

 
21-11-2017

Dansk Svømmeunions landstræner Dean Boles har valgt at supplere holdet med yderligere en svømmer og en træner.

 
20-11-2017 21:10:00

Efter at have vundet de fleste af årets World Cups var det ikke overraskende Sarah Sjöström og Chad Le Clos, som vandt årets World Cup samlet for henholdsvis kvinder og mænd.

 
20-11-2017 16:35:00

Talentansvarlig Thomas Stub fortæller her om udtagelsen af holdet, der skal ud og prøve kræfter af med et internationalt mesterskab.

 
19-11-2017 12:10:00

Der var dansk deltagelse i kvindernes finale i 50 meter bryst og 50 meter butterfly, da årets sidste finaleafsnit blev svømmet i World Cuppen.