Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af to skribenter. For øjeblikket er det Laura Rosenkvist Schultz og Klaus Bach Christensen, der leverer nyt til sitet hver dag. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til skribenterne på e-mail: journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

18
November
2017
Svømning
RSK International
Ringe
24
November
2017
Svømning
Syd Cup 2017
Hjortebro Hallen, Haderslev
1
December
2017
Svømning
Nordiske Senior & Junior kortbane
Reykjavik (ICE)

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Otte danske svømmere deltager ved European Youth Olympic Festival


18-07-2017 14:15:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

EYOF løber af stablen fra den 22. til den 30. juli i Ungarn, hvor en gruppe unge svømmere er udtaget til at forsvare de danske farver. Læs mere om mesterskabet her.


Fra den 22. til den 30. juli afvikles European Youth Olympic Festival i Györ i Ungarn, hvor der vil være deltagelse fra otte danske svømmere. EYOF kan bedst sammenlignes med EM Junior, der netop er afviklet i Israel, men ved dette stævne kan de ældste juniorsvømmere ikke deltage, hvilket giver god plads til de yngre svømmere, som for første gang skal stille til start ved et internationalt mesterskab. Samtidig skal stævnet være med til at give dem muligheden for at stifte bekendtskab med en international sportskonkurrence for jævnaldrene.

 

Dansk Svømmeunions talentansvarlige, Thomas Stub, der er med de otte unge svømmere til EYOF udtaler følgende om det kommende mesterskab:

 

- Det er en gruppe dygtige danske svømmere, der under EYOF skal prøve kræfter med et rigtigt internationalt mesterskab for den absolut yngste aldersgruppe. Kunststykket for de otte udtagne svømmere bliver at kunne levere deres bedste præstationer på dagen, og det er også den afgørende parameter for succes for det danske hold.

 

I forlængelse heraf giver Thomas Stub udtryk for, hvordan EYOF skal fungere som et god mulighed for svømmerne til at udvikle strategier og rutiner i forhold til at kunne præstere deres absolut bedste i international sammenhæng og under disse rammer at være i stand til at kunne levere den bedst mulige præstation.

 

På den måde bliver EYOF et vigtigt skridt for svømmerne på vej mod svømning på et internationalt seniorniveau.

 

De otte udtagne svømmere er:

Aksel Skrydstrup, VIK-Skovbakken/Aarhus Swim

Arthur Dalen Ellegaard, Lyngby Svømmeklub

Elisabeth Sabroe Ebbesen, Gentofte Svømmeklub

Josephine Kruse, Sigma Swim Allerød

Karoline Barrett, Greve Svømmeklub/GTI
Liva Palmund, Svømmeklubben Triton Ballerup

Sofie Hansen, Svømmeklubben KVIK Kastrup

Thea Blomsterberg, Sigma Swim Birkerød

 

Du kan læse meget mere om mesterskabet her, hvor programmet for konkurrencerne blandt andet kan findes.
Tags: EYOF

Se de seneste nyheder

17-11-2017 16:00:00

Flere klubtrænere er udtaget til at coache de 37 udtagne EM-svømmere og give dem kyndig vejledning undervejs.

 
16-11-2017 20:07:00

På sidstedagen lykkedes det Niklas Hedegaard at svømme under kravtiden til EM på 100 meter bryst til trods for en øm skulder.

 
15-11-2017 12:25:00

Der var fart på danskerne i dag ved World Cup, hvor både Pernille Blume og Rikke Møller Pedersen formåede at sætte ny PR i henholdsvis 50 fri og 100 medley.

 
14-11-2017 14:10:00

Både Rikke Møller Pedersen og Pernille Blume var i aktion tirsdag ved World Cup i Tokyo i henholdsvis 200 bryst og 50 butterfly.

 
14-11-2017

Rekruttering til sommeren 2018 er i fuld gang, og du kan stadig nå at komme med!