Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af to skribenter. For øjeblikket er det Laura Rosenkvist Schultz og Klaus Bach Christensen, der leverer nyt til sitet hver dag. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til skribenterne på e-mail: journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

18
November
2017
Svømning
RSK International
Ringe
24
November
2017
Svømning
Syd Cup 2017
Hjortebro Hallen, Haderslev
1
December
2017
Svømning
Nordiske Senior & Junior kortbane
Reykjavik (ICE)

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


På søndag begynder European Youth Olympic festival i Ungarn


21-07-2017 12:56:00:
Af: SvømmeSport

Blandt de 50 danske atleter, der deltager ved EYOF, er også otte danske svømmere. Tidligere OL-medaljevinder Lotte Friis deltager som "Young Ambassador".


Pressemeddelelse udsendt af DIF, fredag, den 21. juli:
 

Den 23. juli tændes ilden på et udsolgt ETO Park i Györ i Ungarn. Her går 3.800 atleter indmarch foran 16.000 tilskuere. Som symbol på legenes åbning tændes den olympiske ild, og syv dage med sport går i gang. 50 danske talenter dyster mod de allerbedste europæiske atleter i seks sportsgrene.
 

Danmark deltager med:

 • En i atletik
 • En i tennis
 • Fire i kajak
 • Seks i cykling
 • Otte i svømning
 • 30 i håndboldhold (piger og drenge)


Jakob Ovesen fra DIF står i spidsen for den danske delegation i Györ. Han siger:


- Vi har gennem årene opbygget stolte traditioner fra de europæiske ungdoms-OL’er, og igen i år stiller vi med et stærkt dansk hold. Målet med deltagelsen er dog langt fra kun topresultater, men i højere grad international erfaring fra en multisportevent, der på flere måder minder om OL. Når de unge atleter vender retur til Danmark, skulle der gerne være tændt en olympisk ild i dem til at ville opnå mere. På den måde er ungdoms-OL en form for motivation til deres videre karrierer, der forhåbentlig vil bringe flere olympiske deltagelser, siger chef de mission Jakob Ovesen.


Cykelrytter er dansk fanebærer
EYOF eller European Youth Olympic Festival, som det europæiske ungdoms-OL hedder, minder på flere måder om OL. Ved åbningsceremonien går hvert lands deltagere eksempelvis ind sammen, og forrest går fanebæreren for det enkelte land. Valget af Danmarks fanebærer er faldet på cykelrytteren Mie Saabye-Madsen, der både skal køre linjeløb og enkeltstart i Györ.


- Jeg glæder mig rigtig meget til EYOF og til at gå i spidsen for det danske hold med Dannebrog i hånden. Det bliver en kæmpe oplevelse, siger den 15-årige cykelrytter.
 

De danske atleter er:

 • Atletik: Ingrid Eckardt, 1500 m
 • Cykling (landevej og enkeltstart): Andreas Byskov Sarbo, Frederik Michal Wandahl, William Blume Levy, Mie Saabye-Madsen, Maria Bertelsen, Tusnelda Maria Svanholmer
 • Tennis: Clara Tauson
 • Kajak: Sara Corfixen Milthers, Laura Pedersen Ljungholm, Frederik Arve Jepsen, Jacob Fogh Iversen
 • Svømning: Josefine Kruse, Elisabeth Sabroe Ebbesen, Karoline Dybendal Barret, Sofie Baadsgaard Hansen, Aksel PKA Skrydstrup, Liva Palmund, Thea Klæbel Blomsterberg, Arthur Dalén Ellegaard
 • Håndbold, piger: Natasja Andreasen, Cecilie Højgaard Brandt, Frida Maag Damgaard, Mie Guldager, Elma Halilcevic, Christina Jakobsen Hansen, Iben Hesseldal Hansen, Jeanette Toft Hansen, Marianne Haugsted, Anna Vinther Veng Kristensen, Emma Laursen, Laura Kristine Hougård Nielsen, Mathilde Riger Orkild, Sophia Stærmose Snogdal, Cecilia Rosa Stensgaard Christensen.
 • Håndbold, drenge: Markus Kristian Skov, Simon Bogetoft Pytlick, Mads Emil Bayer Lenbroch, Rune Bergmann Løvschall, Lauritz Reinholdt Legér, Matias Ravn Campbell, Steven Plucnar Jacobsen, Emil Jessen, Jeppe Månsson Cieslak, Oliver Amnitzbøl Norlyk, Svend Bro Rughave, Mads Hoxer Hangaard, Oskar Vind Rasmussen, Sasser Valde Helveg Sonn, Christoffer Tofte Langerhuus.


Fakta om EYOF i ungarske Györ

Det er den 14. udgave af EYOF, der afvikles i Györ fra den 23. juli til 29. juli. Den første afvikling fandt sted i Bruxelles i 1991. Deltagerantallet er på cirka 3.800 atleter fra 50 europæiske lande. Alle atleter er mellem 13 og 17 år. Danmark deltager med en delegation på i alt 66 mand fordelt på 50 atleter, 13 trænere/ledere og to DIF-ansatte samt tidligere OL-medaljevinder i svømning Lotte Friis, som er ’Young Ambassador’.


Flere danske OL-medaljevindere er begyndt deres olympiske færd ved EYOF. Eksempelvis var hækkeløberen Sara Slott Petersen og svømmeren Mie Ø. Nielsen, der begge vandt medalje ved OL i Rio, med ved EYOF i henholdsvis 2003 i Paris og 2009 i Tampere. Læs mere om EYOF på www.gyor2017.hu


Læs også SvømmeSports interview med talentansvarlig Thomas Stub her.
Tags: EYOF

Se de seneste nyheder

17-11-2017 16:00:00

Flere klubtrænere er udtaget til at coache de 37 udtagne EM-svømmere og give dem kyndig vejledning undervejs.

 
16-11-2017 20:07:00

På sidstedagen lykkedes det Niklas Hedegaard at svømme under kravtiden til EM på 100 meter bryst til trods for en øm skulder.

 
15-11-2017 12:25:00

Der var fart på danskerne i dag ved World Cup, hvor både Pernille Blume og Rikke Møller Pedersen formåede at sætte ny PR i henholdsvis 50 fri og 100 medley.

 
14-11-2017 14:10:00

Både Rikke Møller Pedersen og Pernille Blume var i aktion tirsdag ved World Cup i Tokyo i henholdsvis 200 bryst og 50 butterfly.

 
14-11-2017

Rekruttering til sommeren 2018 er i fuld gang, og du kan stadig nå at komme med!