Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Den sidste nedtælling til VM i svømning i Budapest er nu i gang


21-07-2017 15:37:00:
Af: SvømmeSport

Med udgangspunkt i VM-startlisten vurderer sportschefen i Dansk Svømmeunion de resultatmæssige scenarier for de danske svømmere.  


Efter syv meget tilfredsstillende forberedelsesdage i Hódmezvásárhely er VM-holdet nu på plads i den ungarske hovedstad forud for de kommende dages konkurrencer på højeste internationale niveau.

Der er nu kun to dage til denne sæsons helt store højdepunkt begynder, og til at svømmernes og trænernes målrettede VM-forberedelser, siden kvalifikationen ved Danish Open i april, skal kulminere i de bedst mulige præstationer.

- Træningslejren i Hódmezvásárhely har været rigtig god. Atmosfæren og miljøet på og omkring holdet har været præcis det, vi søgte efter. Syv dage med de ideelle betingelser for træning udendørs i solskin og frisk luft samt indendørs i en state-of-the-art high performance facilitet, udtaler Dansk Svømmeunions landstræner Dean Boles og fortsætter:

- Trænerne har været meget tilfredse med det kvalitative arbejde, der blev udført af svømmerne, og med det fokus, der har været på optimering af starter, vendinger og holdkapper gennem hele træningslejren. En reel synergi i samarbejdet mellem VM-stabens trænere og eksperter er blevet godt modtaget af svømmerne, som nu ser frem til at mesterskabet begynder, lyder det afslutningsvist fra Dean Boles.

Danskerne kan nu begynde at se frem til otte intense dage i Duna Arena, hvor absolut intet resultat er givet på forhånd. Det unge og historisk store dansk VM-hold kan imødese et meget stærkt VM felt, hvor der skal præsteres på højeste niveau, for at gøre de rød-hvide farver synlige.  

- Hvis vi skal tage startlisten til indtægt for hvilke sportslige oplevelser, der ligger foran os, så kan vi konstatere, at ”The World of Swimming” udvikler sig og bliver hurtigere. Den antyder en række tætte og åbne dueller i toppen i flere løb, ligesom kampen om at komme med i finaler og semifinaler kan blive rigtig tætte. Et par eksempler kunne være kvindernes 100 m rygsvømning eller herrernes 200 m butterfly, hvor der i sidstnævnte er dansk deltagelse ved Viktor Bromer. Jeg forventer helt overordnet, der bliver megen følen på tænderne i forhold til det sportslige niveau her år et efter OL i Rio, udtaler sportschef i Dansk Svømmeunion Lars Green Bach og fortsætter:

- Startlisten indikerer, at Danmark opnår to placeringer i Top-8, fire i Top-16 og seks placeringer i Top-24 i de individuelle løb. Ambitionen er naturligvis at gøre alt, hvad vi kan for, at forbedre de individuelle placeringer, så vi får det bedst mulige afsæt for det videre forløb frem mod Tokyo i 2020. Derudover er der ikke noget vi hellere vil, end at toppe præstationerne med en medalje til Danmark. Vi ved, det bliver svært, men vi ved også, at det ikke er umuligt. Perspektiverne for vores holdkapper har fra første færd været at styrke holdkap-kulturen, så vi kan realisere vores holdkap-strategi om at have fire holdkapper med i Tokyo i 2020. Det kræver, at svømmerne opnår Top-12 placeringer ved VM i Gwangju om to år. Vores ambition er, at mindst halvdelen af vores holdkapper kan placere sig i dette felt i år, lyder det afslutningsvis fra Lars Green Bach.

Fakta om VM 
Dansk Svømmeunions Mediaguide
Tags: VM 2017

 

Se de seneste nyheder

22-01-2018 20:36:13

Landstræner Dean Boles gør status efter weekendens Flanders Speedo Swim Cup i Antwerpen, hvor seks Great Danes deltog. 

 
22-01-2018 19:12:00

Den aarhusianske brystsvømmer, Tobias B. Bjerg, fik sit gennembrud som seniorsvømmer ved EM i Royal Arena.

 
22-01-2018 18:53:00

Esbjerg-svømmeren er af Esbjerg Kommune blevet kåret til Årets Bobler 2017. 

 
22-01-2018 06:39:00

De danske juniorlandsholdssvømmere og svømmere fra Great Danes kickstarter langbane sæsonen i Luxembourg.

 
21-01-2018 13:59:30

Victoria Bierre har skiftet sit vante træningsmiljø i GSC ud med NTC. SvømmeSport har talt med hende om, hvordan de første uger har været.