Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af to skribenter. For øjeblikket er det Laura Rosenkvist Schultz og Klaus Bach Christensen, der leverer nyt til sitet hver dag. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til skribenterne på e-mail: journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
November
2017
Svømning
Syd Cup 2017
Hjortebro Hallen, Haderslev
1
December
2017
Svømning
Nordiske Senior & Junior kortbane
Reykjavik (ICE)
1
December
2017
Svømning
KVIK Årgangs Cup
Kastrup Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Ny læring og nye perspektiver


07-09-2017 10:06:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Årets Aquaclinic inspirerede deltagerne med teoretisk viden og praktiske øvelser.


I weekenden afholdt Dansk Svømmeunion og Dansk Svømme Træner Sammenslutning årets Aquaclinic i Idrættens Hus i Brøndby. I løbet af inspirationsweekenden deltog over 50 svømmetrænere. En af dem var den kvindelige Viborg-træner, Mia Duedahl, som til SvømmeSport fortæller om årets Aquaclinic.

 

- I år talte vi meget om træningsmiljøer. Det skete med afsæt i teoretisk viden, og efterfølgende blev vi præsenteret for eksempler på træningsmiljøer i Danmark. Derudover talte vi om karriereplanlægning, hvor vi i den forlængelse havde en god snak om, hvordan vi fastholder svømmerne i længere tid, så vi kan arbejde på at have flere seniorsvømmere i Danmark.

 

Programmet for denne Aquaclinic skilte sig en smule ud fra tidligere, da arrangørerne i år havde prioriteret kun at have danske oplægsholdere med. Programmet var endvidere delt op i tre temaer, som fokuserede på fysisk træning, karriereplanlægning og hvordan man skaber et godt træningsmiljø.

 

Viborg-træner, Mia Duedahl, godkender udbyttet af årets Aquaclinic.

Privatfoto.

 

- Det glædede mig meget, at der i år var mere fokus på talentudviklingsmiljøer og sportspsykologi. Jeg tror nemlig på, at de to emner er afgørende faktorer for at kunne fastholde svømmere og give dem den bedst mulige udvikling, siger Mia Duedahl og forsætter.

 

- At, de kun havde danske oplægsholdere med, gjorde, at vi fik dyb indsigt i, hvad der berører sig i danske klubber. Derudover synes jeg også om temaet karriereplanlægning, da det skilte sig ud ved at blive en personlig refleksion, vi som mennesker skulle forholde os til. Det blev dermed ikke blot et emne, som vi trænerfagligt skulle forholde os til.

 

Viborg-træneren fik under weekenden noteret sig en to-do-liste med flere interessante punkter, som nu skal hjem og udfordres og måske på sigt integreres i trænerteamet i Viborg Svømmeklub. Gennem vidensdeling handler det, ifølge Mia Duedahl, nu om, at trænerne sammen skal kigge på, om de kan bruge inputtene fra årets Aquaclinic til at optimere deres eksisterende træningsmiljø.

 

- Jeg fik mange nye input, som satte gode refleksionsprocesser i gang i forhold til, hvordan jeg kan integrere disse og dermed optimere og få nye vinkler på emner såsom træningsfysiologi og landtræningsøvelser. Derudover blev jeg klogere på, hvordan jeg som træner skal kommunikere, så jeg hele tiden sikrer mig, at mine budskaber og visioner kommer enkelt og tydeligt frem til svømmerne, siger Mia Duedahl.

 

- Jeg er sådan anlagt, at hvis jeg får skubbet tilstrækkeligt til mine tanker, så starter en refleksionsproces, som altid ender ud i udvikling og læring. Det er der sket i løbet af weekenden, så det er jeg godt tilfreds med, forklarer Viborg-træneren.

 

Har du lyst til at læse mere om årets Aquaclinic og programmet, kan du klikke her.

 

SvømmeSport siger tak til Mia Duedahl for interviewet.
Tags: Aquaclinic

Se de seneste nyheder

18-11-2017 12:50:00

Sidste stævne ved World Cup afvikles i denne weekend i Singapore, hvor både Rikke Møller Pedersen og Pernille Blume i dag var i vandet.

 
17-11-2017 16:00:00

Flere klubtrænere er udtaget til at coache de 37 udtagne EM-svømmere og give dem kyndig vejledning undervejs.

 
16-11-2017 20:07:00

På sidstedagen lykkedes det Niklas Hedegaard at svømme under kravtiden til EM på 100 meter bryst til trods for en øm skulder.

 
15-11-2017 12:25:00

Der var fart på danskerne i dag ved World Cup, hvor både Pernille Blume og Rikke Møller Pedersen formåede at sætte ny PR i henholdsvis 50 fri og 100 medley.

 
14-11-2017 14:10:00

Både Rikke Møller Pedersen og Pernille Blume var i aktion tirsdag ved World Cup i Tokyo i henholdsvis 200 bryst og 50 butterfly.