Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Ny læring og nye perspektiver


07-09-2017 10:06:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Årets Aquaclinic inspirerede deltagerne med teoretisk viden og praktiske øvelser.


I weekenden afholdt Dansk Svømmeunion og Dansk Svømme Træner Sammenslutning årets Aquaclinic i Idrættens Hus i Brøndby. I løbet af inspirationsweekenden deltog over 50 svømmetrænere. En af dem var den kvindelige Viborg-træner, Mia Duedahl, som til SvømmeSport fortæller om årets Aquaclinic.

 

- I år talte vi meget om træningsmiljøer. Det skete med afsæt i teoretisk viden, og efterfølgende blev vi præsenteret for eksempler på træningsmiljøer i Danmark. Derudover talte vi om karriereplanlægning, hvor vi i den forlængelse havde en god snak om, hvordan vi fastholder svømmerne i længere tid, så vi kan arbejde på at have flere seniorsvømmere i Danmark.

 

Programmet for denne Aquaclinic skilte sig en smule ud fra tidligere, da arrangørerne i år havde prioriteret kun at have danske oplægsholdere med. Programmet var endvidere delt op i tre temaer, som fokuserede på fysisk træning, karriereplanlægning og hvordan man skaber et godt træningsmiljø.

 

Viborg-træner, Mia Duedahl, godkender udbyttet af årets Aquaclinic.

Privatfoto.

 

- Det glædede mig meget, at der i år var mere fokus på talentudviklingsmiljøer og sportspsykologi. Jeg tror nemlig på, at de to emner er afgørende faktorer for at kunne fastholde svømmere og give dem den bedst mulige udvikling, siger Mia Duedahl og forsætter.

 

- At, de kun havde danske oplægsholdere med, gjorde, at vi fik dyb indsigt i, hvad der berører sig i danske klubber. Derudover synes jeg også om temaet karriereplanlægning, da det skilte sig ud ved at blive en personlig refleksion, vi som mennesker skulle forholde os til. Det blev dermed ikke blot et emne, som vi trænerfagligt skulle forholde os til.

 

Viborg-træneren fik under weekenden noteret sig en to-do-liste med flere interessante punkter, som nu skal hjem og udfordres og måske på sigt integreres i trænerteamet i Viborg Svømmeklub. Gennem vidensdeling handler det, ifølge Mia Duedahl, nu om, at trænerne sammen skal kigge på, om de kan bruge inputtene fra årets Aquaclinic til at optimere deres eksisterende træningsmiljø.

 

- Jeg fik mange nye input, som satte gode refleksionsprocesser i gang i forhold til, hvordan jeg kan integrere disse og dermed optimere og få nye vinkler på emner såsom træningsfysiologi og landtræningsøvelser. Derudover blev jeg klogere på, hvordan jeg som træner skal kommunikere, så jeg hele tiden sikrer mig, at mine budskaber og visioner kommer enkelt og tydeligt frem til svømmerne, siger Mia Duedahl.

 

- Jeg er sådan anlagt, at hvis jeg får skubbet tilstrækkeligt til mine tanker, så starter en refleksionsproces, som altid ender ud i udvikling og læring. Det er der sket i løbet af weekenden, så det er jeg godt tilfreds med, forklarer Viborg-træneren.

 

Har du lyst til at læse mere om årets Aquaclinic og programmet, kan du klikke her.

 

SvømmeSport siger tak til Mia Duedahl for interviewet.
Tags: Aquaclinic

Se de seneste nyheder

21-01-2018 13:59:30

Victoria Bierre har skiftet sit vante træningsmiljø i GSC ud med NTC. SvømmeSport har talt med hende om, hvordan de første uger har været. 

 
19-01-2018 14:58:14

Silkeborg Svømmeklub har ansat Runa Dalby som talentudvikler på fuldtid. 

 
19-01-2018 09:29:00

Årgangssvømmer Mathias Laursen lærte flere tekniske finesser til Årgangssamlingen, som han glæder sig til at afprøve til Danske Årgangsmesterskaber.

 
17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.