Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
13-02-2018 17:45:15
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Februar
2018
Svømning
Masters Challenge 2018
Kranj
3
Marts
2018
Svømning
Antwerp Diamond Speedo Race
Antwerpen
9
Marts
2018
Svømning
FFN Golden Tour
Sarcelles, Paris

EM på kortbane

 

Euro Meet

 

Tekst
Tekst


Aabybro Svømmeklub krydser Limfjorden


25-09-2017 10:07:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Da svømmere fra Aabybro Svømmeklub deltog i åbent vand arrangementet, Limfjordskrydseren, handlede det om mere end blot at svømme hurtigt.


Den traditionsrige tur over Limfjorden blev i år udskudt to uger på grund af uvejr, tordenbrag og stærk strøm i fjorden. To uger senere, den 3. september, lykkedes det arrangørerne at afholde Limfjordskrydseren efter planen. Flere svømmeklubber var mødt op til dagen, og en af dem var den nordjyske svømmeklub fra Aabybro.

 

- Vi har altid haft en sommerudfordring for de store konkurrencesvømmere, så de i sommerferien ikke stopper fuldstændig med at træne. Sidste år lavede jeg en aftale med Johnni Olesen fra Søhesten i Hjallerup om, at vi kunne svømme i åbent vand med mine svømmere. Det var med til at holde dem motiveret til at træne gennem hele sommeren. At det så nu ligeså meget er blevet en social start på sæsonen, synes jeg blot rigtig godt om, forklarer cheftræner i Aabybro Svømmeklub Stefan Sørensen.

 

Der var naturligvis tid til et fælles selfie inden Limfjordskrydseren startede.

Foto: Stefan Sørensen

 

De sidste to år har svømmere fra Aabybro Svømmeklub deltaget i Limfjordskrydseren i tæt samarbejde med Søhesten. I år deltog i alt 22 Aabybro-svømmere, som alle siden juni måned har haft muligheden for at komme ud og svømme i åbent vand to gange ugentligt helt frem til svømmesæsonens start i august. Her har svømmerne løbende stiftet bekendtskab med forskellige færdigheder, som skal mestres i åbent vand for at kunne præstere optimalt.

 

- Først startede svømmerne med at lære at styre vejrtrækning og holde orientering. Efterfølgende arbejdede vi med makkersvømning, hvor alle svømmerne havde en buddy, som de skulle have opsyn med.  Det gav så muligheder for at hjælpe dem med at læse vind og vand i fjorden. Træningen har både været korte og lange svømmeture, men også med forskellige strøm- og bølgeforhold, siger Stefan Hansen og fortsætter.

 

- Selv om det ikke var målet med turen, blev det til en 3. plads i Mini-krydseren for Ida Rønnow, som er fra årgang 2006. Der var hård kamp om placeringerne hos herrerne, og her svømmede Magnus Barslev hurtigst af mine svømmere, hvilket resulterede i en 8. plads.

 

Aabybro-træneren pointerer, at flere elementer fra træningen optil eventet og deltagelsen i Limfjordskrydseren kan bruges fremadrettet i den daglige svømmetræning hjemme i Aabybro.

 

- Vi kan helt sikkert bruge den gode stemning fra dagen og glædens smitten. Et smil smitter, og det er vigtigt, for det skal være sjovt at træne så mange timer om ugen. Derudover har deltagelsen været med til at flytte mange af svømmernes grænser, ligesom deltagelsen har været med til at vise svømmerne resultatet af sommerens træning.

 

Siden svømmeturen fra Aalborg til Nørresundby har Aabybro-svømmerne deltaget i sæsonens første svømmestævne. Det skete i Hjørring, da Nordjyske Cup 1 blev afholdt. Senere i denne uge skal en stor del af klubbens konkurrencesvømmere til Thisted for at deltage i Thisted Cup, som kan følges live på livetiming.dk.

 

SvømmeSport takker Stefan Sørensen for interviewet. Se de seneste nyheder

19-02-2018 18:34:41

Svømmeklubben S68 afholder i samarbejde med Dansk Svømmeunion Vest Junior/Senior Langbanemesterskab i Hjørring. 

 
15-02-2018 17:29:47

Det var en glædelig overraskelse for Mads Hjorth at vinde prisen som Årets Årgangs-/Juniortræner tilbage i 2016. 

 
14-02-2018 08:55:57

H2Odense er ligesom mange andre klubber også taget på træningslejr i vinterferien. Klubbens førstehold er taget under varmere himmelstrøg og nyder nu solen i Tyrkiet. 

 
13-02-2018 17:45:15

Lørdag den 10. februar kørte Esbjerg Svømmeklubs andenhold mod Eindhoven i Holland. SvømmeSport har været i kontakt med svømmeren Michelle Kramer, og hun giver her en update.  

 
12-02-2018 20:01:00

Ny svømmehal i Vejle skal danne rammerne om DM de kommende fem år.