Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af to skribenter. For øjeblikket er det Laura Rosenkvist Schultz og Klaus Bach Christensen, der leverer nyt til sitet hver dag. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til skribenterne på e-mail: journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
Oktober
2017
Svømning
Republic Day Championships
.
3
November
2017
Svømning
Herning Grand Prix 2017
Herning Svømmehal
4
November
2017
Svømning
International Swimmeeting Southtyrol
Bolzano

VM-langbane Budapest

 

VM-junior langbane

Tekst
Tekst


”Det er rigtig godt, at svømmeunionen holder disse netværksmøder”


11-10-2017 17:10:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Aarhus Swims træner Bjarne Kragh evaluerer på tirsdagens træner netværksmøde, der blev afholdt af Dansk Svømmeunion. 


I går afholdt Dansk Svømmeunion et træner netværksmøde i Tommerup på Fyn, hvor klubtrænere fra hele landet var mødt op. Her stod den på spændende oplæg hele dagen fra blandt andre Jon Langberg, cheftræner i A6, der talte om sine oplevelser ved EM-J og VM-J samt elitetræner i Herning Svømmeklub, Jeppe Høgild, der fortalte om at være en del af holdet til VM på langbane i Budapest.

Derudover var også Carsten Hvid Larsen, sportspsykologisk konsulent i Team Danmark, samt junior- og seniorlandstrænerne Thomas Stub og Dean Boles en del af dagens oplæg.

 

Med ved netværksmødet var blandt andre Bjarne Kragh, cheftræner i Aarhus Swim, som SvømmeSport efterfølgende har snakket med til en lille evaluering af dagen. Han glæder sig først og fremmest over, at Dansk Svømmeunion tager initiativ til at holde møder som disse.

 

- Det er rigtig godt, at svømmeunionen holder disse netværksmøder. Møderne skal selvfølgelig have et formål og informationer at dele ud af, og det synes jeg igen også, der var. Netværksmøderne hiver os ud af den daglige arbejdsgang og giver os nogle informationer her og nu, fortæller Bjarne og fortsætter om de forskellige oplæg, og hvad han fik ud af disse:

 

- Jeg kan ikke fremhæve nogle oplæg frem for andre. Hvert emne har sine informationer. Og godt indslag at trænere fra klubberne, som havde været med på landsholdsarrangementer, fik lidt taletid og indsigt i det arbejde eller mesterskab, de har været involveret i.

Som altid er kravtider og tanker fra landstrænerne interessante. Tanker om, at vi på sigt kan nationalisere mere end bare bentest, synes jeg, lød rigtig godt.

 

Da Bjarne bliver spurgt ind til, hvad han kan tage med sig videre fra tirsdagens netværksmøde, fortæller han:

 

- Ud over de fakta, vi fik med omkring krav til mesterskaber/landshold, så synes jeg, vi fik et par gode minutter til at vende de mentale udfordringer, vi har, når vores svømmere skal præstere. De er ikke ukendte, men det er altid godt at høre andre træneres syn og tanker på løsninger.

 

- Sådan rigtig at netværke bliver der ikke tid til, fortsætter Bjarne om netværket trænerne imellem. Vi har 5 oplæg på 5 timer, så det er intenst med pauser og spisning indimellem. Jeg synes også, det er ok, at vi er intenst sammen og får nogle informationer og oplæg og ikke nødvendigvis skal bruge meget tid på at netværke.

 

Afsluttende udtaler Bjarne:

 

- Jeg synes, det er rigtig godt, at disse møder holdes. Det går også, at unionen ikke er så langt væk, selvom jeg er sikker på, at alle til hver en tid vil være villige til at svare på eventuelle spørgsmål eller kommentarer i dagligdagen.

 

Mange tak til Bjarne for evalueringen af tirsdagens træner netværksmøde.

 

Ved at trykke her, kan du se hele programmet fra gårsdagens møde. 

 

Bjarne Kragh. Privatfoto. Se de seneste nyheder

22-10-2017 19:35:00

Søndag aften blev sidste finaleafsnit afviklet ved Swim Cup Amsterdam, hvor en stor gruppe NTC-svømmere har deltaget weekenden over. Find søndagens danske resultater her. 

 
21-10-2017 21:39:00

Lørdagens finaler havde endnu en gang dansk islæt, og flere af de deltagende NTC-svømmerne gjorde flot væsen af sig.

 
20-10-2017 21:29:00

Det blev til flere finalepladser, medaljer og personligerekorder for flere NTC-svømmere, som i weekenden deltager til Swim Cup Amsterdam.

 
20-10-2017 07:30:00

Victoria Bierre er en af de 35 svømmere, der er blevet udnævnt til at skulle være Respekt for vand-ambassadør for EM i København til december. Læs interviewet med hende her.

 
18-10-2017 20:11:00

Svømmeklubben Triton Ballerup blev nummer fem i Svømmeligaen, hvilket blandt andet skyldes stærke præstationer og personlige rekorder af Frans Johannesen og Lukas Gustafson.