Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af to skribenter. For øjeblikket er det Laura Rosenkvist Schultz og Klaus Bach Christensen, der leverer nyt til sitet hver dag. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til skribenterne på e-mail: journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
November
2017
Svømning
Syd Cup 2017
Hjortebro Hallen, Haderslev
1
December
2017
Svømning
Nordiske Senior & Junior kortbane
Reykjavik (ICE)
1
December
2017
Svømning
KVIK Årgangs Cup
Kastrup Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Udtalelse fra Dansk Svømmeunion på baggrund af indslag i DR’s Fodboldmagasinet søndag 15. oktober


16-10-2017 13:34:00:
Af: Nora Thomsen

Indslaget sætter fokus på spiseforstyrrelser indenfor idrættens verden. Som eksempel bringes et interview med tidligere svømmer Julie Aglund Lauridsen.


Tidligere svømmer, Julie Aglund Lauridsen, fortæller i et interview til DR’s Fodboldmagasinet sin egen personlige historie om at blive ramt af en spiseforstyrrelse og hvordan hun oplevede en svær periode af sit liv, hvor hun også havde svømmetræningen at passe.
I programmet fortæller Julie om en ubehagelig episode i forbindelse med en frokostsituation, hvor en træner fjerner hendes tallerken.

En forståelig meget ubehagelig oplevelse for Julie, som også har gjort indtryk i Dansk Svømmeunion. Sportschef Lars Green Bach udtaler:

- Dansk Svømmeunion tager skarpt afstand fra den træneradfærd, som Julie Aglund Lauridsen refererer til i indslaget i DR’s Fodboldmagasinet søndag aften. Adfærden strider ikke alene mod vores grundlæggende værdier om ansvarlighed, professionalisme, glæde og begejstring. Det strider også mod vores sportslige strategi om talentfulde og bæredygtige miljøer, hvor trivsel og præstation går hånd i hånd ud fra et holistisk perspektiv. Problemstillinger indenfor kost, ernæring og præstation skal håndteres med viden og indsigt, og det er en kontinuerlig opgave for alle involverede at opretholde en sund kultur inden for dette felt også.

Indslaget med Julie Aglund Lauridsen kan ses i Fodboldmagasinet, som blev bragt søndag aften klokken 21.40. Programmet kan ses i sin helhed via følgende link, hvor det optræder 22 minutter inde i programmet.

https://www.dr.dk/tv/se/fodboldmagasinet-tv/-/fodboldmagasinet-2017-10-15#!/

For yderligere information kan sportschef, Lars Green Bach, kontaktes på mobil: 29 20 61 60.

 

Se de seneste nyheder

18-11-2017 12:50:00

Sidste stævne ved World Cup afvikles i denne weekend i Singapore, hvor både Rikke Møller Pedersen og Pernille Blume i dag var i vandet.

 
17-11-2017 16:00:00

Flere klubtrænere er udtaget til at coache de 37 udtagne EM-svømmere og give dem kyndig vejledning undervejs.

 
16-11-2017 20:07:00

På sidstedagen lykkedes det Niklas Hedegaard at svømme under kravtiden til EM på 100 meter bryst til trods for en øm skulder.

 
15-11-2017 12:25:00

Der var fart på danskerne i dag ved World Cup, hvor både Pernille Blume og Rikke Møller Pedersen formåede at sætte ny PR i henholdsvis 50 fri og 100 medley.

 
14-11-2017 14:10:00

Både Rikke Møller Pedersen og Pernille Blume var i aktion tirsdag ved World Cup i Tokyo i henholdsvis 200 bryst og 50 butterfly.