Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af to skribenter. For øjeblikket er det Laura Rosenkvist Schultz og Klaus Bach Christensen, der leverer nyt til sitet hver dag. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til skribenterne på e-mail: journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


24 juniorsvømmere udtaget til NM Junior i december


20-11-2017 16:35:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Talentansvarlig Thomas Stub fortæller her om udtagelsen af holdet, der skal ud og prøve kræfter af med et internationalt mesterskab.


Fra den 1. - 3. december finder Nordiske Mesterskaber for juniorer og seniorer sted i Reykjavik, Island, hvor Danmark stiller med et stærkt juniorhold bestående af hele 24 svømmere. Svømmerne er udtaget på baggrund af deres stærke præstationer ved DM Junior på kortbane i starten af november måned.

 

Det fulde hold består af følgende svømmere:

Amalie Søby Mortensen, Holbæk Svømme Klub

Aksel Skrydstrup, VIK-Skovbakken

Alexander Aslak Nørgaard, Sigma Swim Birkerød

Andreas Hansen, Vejle Svømmeklub

Arthur Dalén Ellegaard, Lyngby Svømmeklub

Elisabeth Sabro Ebbesen, Gentofte Svømme Klub

Ellen Nielsen, Esbjerg Svømmeklub

Johanne Hingebjerg, Hovedstadens Svømmeklub

Josephine Kruse, Sigma Swim Allerød

Julie Krøyer Svendsen, Svømmeklubben KVIK, Kastrup

Karoline Barrett, GTI

Karoline Sørensen, Thisted Svømmeklub

Laura Findahl Andersen, Svømmeklubben KVIK, Kastrup

Laura Fogh, HEI Svømmeafdeling

Liva Palmund, Triton Ballerup

Louise Bach Andersen, Aalborg Svømmeklub

Lucas Bruun Strøbek, Gentofte Svømme Klub

Mia Steen Duus, Sigma Swim Birkerød

Nicklas Östman Pedersen, Herlev Svømning

Oskar Lindholm, Lyseng IF

Rasmus Nørfjand, Holstebro Svømme Club

Rasmus Udbye, Horsens Svømmeklub

Sebastian Tullberg, Sigma Swim Birkerød

Thea Blomsterberg, Sigma Swim Birkerød

 

Ved stævnet gælder det blandt andet for de 24 juniorsvømmere om at komme ud og se, om det flotte niveau fra DM Junior på kortbane i november kan holdes, og om der kan rykkes yderligere på niveauet og detaljerne.

 

Talentansvarlige i Dansk Svømmeunion, Thomas Stub, udtaler følgende til SvømmeSport om udtagelsen og formålet med NM Junior:

 

- Danmark stiller med et stærkt hold på 24 juniorsvømmere. Der er tale om 24 dygtige svømmere, som i skarp konkurrence har kvalificeret sig i forbindelse med DM junior kortbane i starten af november måned.

 

- Den store udfordring for de udtagne svømmere er at benytte den relativt korte periode fra DM Junior kortbane og frem til de Nordiske Mesterskaber til at finde små forbedringsmuligheder og på det mentale plan sætte sig nye mål og som et resultat heraf udvikle sine præstationer yderligere i forhold til DM Junior kortbane. Det er klart, at til et nordisk mesterskab er det også væsentligt for svømmerne at tanke selvtillid via nogle sejre over svømmerne fra de øvrige nordiske lande.

 

- De Nordiske Mesterskaber skal ses som en del af et længere forløb, hvor alle aktiviteterne skal forberede svømmerne frem til kommende større opgaver. Jeg håber naturligvis, at de svømmere, der skal repræsentere Danmark til de Nordiske Mesterskaber her til december, også er at finde på holdet til EM junior til sommer.

 

Mange tak til Thomas Stub for kommentarerne.Se de seneste nyheder

14-12-2017 21:30:00

Det var en meget glad Emily Gantriis der kom op af vandet efter at have svømmet sit første løb ved et internationalt mesterskab. Helsinge svømmeren satte nemlig personlig rekordog kvalificerede sig til en semifinale plads.

 
14-12-2017 21:00:00

Emilie Beckmann vinder sølv til EM i 50 meter butterfly, hvilket er den første danske EM-medalje under de igangværende Europamesterskaber. 

 
14-12-2017 19:40:00

Ved torsdagens finaleafsnit ved EM kunne man finde fire Vild med dans-deltagere, der alle var kommet for at heppe på Mie Ø. Nielsen.

 
14-12-2017 16:00:00

På 2. dagen af EM i svømning i Royal Arena fikKvik Kastrup-svømmeren Regitze Gaard sin internationale stævnedebut i 50 meter butterfly. Hun leverede en godkendt indsats i et felt med mange stærke svømmere.

 
14-12-2017 15:00:00

Under torsdagens indledende afsnit ved EM i Royal Arena var der EM-debut til Sigma Swim Birkerøds Alexander Aslak Nørgaard i 1500 meter fri.