Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Andreas Kaas Elmgreen: Udtagelsen til NM Senior er en ekstrem fed mulighed


23-11-2017 09:05:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Atmosfæren til årets DM Kortbane var seriøs, og Lyngby-svømmeren syntes rigtig godt om, at der var mere end DM-medaljer at svømme om.


Som vi i går kunne fortælle, er Cecilie Wiuff fra Herlev Svømning en af de i blandt otte seniorsvømmere, som skal repræsentere Danmark til Nordiske Mesterskaber på Island i næste weekend. I alt stiller Danmark med fire kvinder og fire mænd, hvoraf den ene mand er Andreas Kaas Elmgreen fra Lyngby Svømmeklub. Hør ham her fortælle om DM og udsigten til at skulle svømme NM Senior.

 

- Når jeg kigger tilbage på DM, var det et godt stævne, som bestemt levede op til mine forventninger. Overordnet set fik jeg rykket mit niveau, så jeg er rigtigt tilfreds. Jeg har uden tvivl lagt største delen af min energi til træning på 200 meter ryg, og det gik rigtig godt, men samtidig var det en positiv overraskelse for mig selv at præstere så godt på 200 meter crawl og 200 meter medley.

 

- Udtagelsen til NM Senior er en ekstrem fed mulighed for at bygge videre på mine løb fra DM. Jeg får muligheden for at lave små justeringer og forbedre de små detaljer. Det er også altid en oplevelse i sig selv at komme afsted med landsholdet, da man oplever et stævne anderledes, end hvis man var afsted med klubben, siger Lyngby-svømmeren.

 

Læs interviewet med Herlev-svømmer Cecilie Wiuff her.

 

Det er første gang, at Andreas Kaas Elmgreen stillede op til DM Senior som seniorsvømmer, da han i år er førsteårs seniorsvømmer. Dog er han tidligere blevet dansk mester på 200 meter ryg, da han tilbage i 2015 vandt DM-guld som årgangssvømmer. Han pointerer, at springet fra junior til senior er stort, men den største udfordring er ikke at tilpasse sig til det nye niveau.

 

- Den største forskel for mig er den forøgede seriøsitet, morgenløbet kræver, for at man kan sikre sig en finaleplads. Omvendt må jeg også indrømme, at jeg elsker at blive presset til det yderste, og når jeg svømmer på seniorniveau, bliver jeg mindet om, hvad mine styrker og svagheder er. Det indikerer tydeligt, hvad jeg kan arbejde med til træning fremover, siger Lyngby-svømmeren og sætter ord på, hvad han primært arbejder med frem mod Nordiske Mesterskaber samt den kommende langbanesæson.

 

- Det er rigtig mange ting jeg skal arbejde videre med - specielt på kortbane. Langbanen har altid været mit fortrukne, men ved hjælp af fokuseret træning på detaljer som undervandsarbejde og vendinger, håber jeg på at kunne skubbe mit niveau på kortbane. Jeg fortsætter min træning og vender forhåbentlig stærkere tilbage end nogensinde før, når Danish Open bliver skudt i gang.

 

Andreas Kaas Elmgreen overgik sine egne forventninger til årets DM Kortbane.

Foto: Jesper Nielsen, STT Foto

 

Lyngby Svømmeklub har i alt fire svømmere udtaget til NM Senior, og Andreas Kaas Elmgreen glæder sig til at skulle repræsentere Danmark med sine klubkammerater.

 

- Det er selvfølgelig altid fedt at have holdkammerater med til internationale stævner, og jeg er sikker på, at Nordiske Mesterskaber ikke vil blive en undtagelse. Selvom Lyngby ikke fik nogen svømmere med til EM, så er jeg alligevel stolt på klubbens vegne over, at vi kvalificerede os så mange til NM Senior, siger Lyngby-svømmeren.

 

Du kan se alle udtagne svømmere til NM Junior/Senior ved at klikke her.

 

SvømmeSport takker Andreas Kaas Elmgreen for interviewet og ønsker ham og alle de danske svømmere held og lykke på Island, når det i næste weekend går løs til Nordiske Mesterskaber.Se de seneste nyheder

17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om. 

 
11-01-2018 22:08:00

De officielle startlister til Danske Årgangsmesterskaber på kortbane er nu tilgængelige.

 
11-01-2018 20:31:00

Sander Møller Jürgensen kunne tage meget med sig hjem fra Årgangssamlingen, som EM-svømmer Daniel Skaaning blandt andet besøgte.