Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Fra årgangssvømmer til dansk juniormester


25-11-2017 16:31:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Laura Fogh fra HEI Svømmeafdeling/Aarhus Swim er på et halvt år gået fra at være årgangssvømmer til nu at repræsentere Danmark til Nordiske Juniormesterskaber.


I mandags kunne du læse talentansvarlig i Dansk Svømmeunion, Thomas Stub, fortælle om udtagelsen af 24 svømmere, som skal repræsentere Danmark til Nordiske Juniormesterskaber (NJM). En af de udtagne svømmerne er Laura Fogh fra HEI Svømmeafdeling/Aarhus Swim, som her sætter ord på udtagelsen.

 

- Det betyder rigtig meget for mig, at være udtaget til NJM, og jeg er sikker på, at det bliver en kæmpe oplevelse, og det bliver vildt fedt at lære en masse af de andre svømmere at kende. Det var virkelig nervepirrende at gå og vente på at få at vide, om jeg var udtaget. Det var mit mål at komme med, så jeg blev rigtig glad, da jeg fik at vide, jeg var udtaget, siger den århusianske svømmer.

 

Det var en lettelse for Laura Fogh, da hun fik at vide, at hun var udtaget til NJM.

Foto: Privatfoto

 

Det danske hold på 24 svømmere er udtaget på baggrund af deres præstationer, som de levede til DM Junior (DJM), der blev afholdt først i november måned. Laura Fogh forklarer, at hun havde et rigtig godt DJM og siger.

 

- Om torsdagen svømmede jeg 100 bryst, som var det løb, jeg satsede på at få kravtiden til NJM i. I indledende kom jeg dog ikke under kravtiden, men i finalen fik jeg den heldigvis. Om lørdagen svømmede jeg 200 bryst, hvor jeg fik pr, og kom en lille smule under kravtiden i finalen. Søndag svømmede jeg 50 bryst, som gik over al forventning. I indledende gik jeg en lille smule pr, men min vending og start var ikke så god, men det fik jeg rettet op på i finalen, hvor jeg slog ind som nummer 1. Jeg er super tilfreds med mine resultater til DMJ, og nu ved jeg, hvad vi skal hjem og arbejde videre med.

 

Hun forklarer, at hun oplevede, at niveauet var lige en tand højere til Danske Juniormesterskaber end til Danske Årgangsmesterskaber, som hun tidligere har deltaget i.

 

- Der er virkelig mange rigtig gode juniorsvømmere, ikke fordi niveauet ikke var højt til DÅM, men DMJ var bare lidt noget andet. Alle svømmede virkelig hurtigt, og der var virkelig mange dygtige svømmere.

 

Af de 24 svømmere er to af Laura Foghs klubkammerater i Aarhus Swim også udtaget. Svømmerne er Aksel Skrydstrup og Oskar Lindholm, som Laura Fogh glæder sig til at dele oplevelsen på Island med.

 

- Det er vildt fedt, at vi er flere, der er blevet udtaget. Det betyder meget, at der er nogle med, jeg kender og føler mig tryg ved. Jeg synes, det er mega fedt, at vi er flere om at dele oplevelsen.

 

- Jeg skal specielt have arbejdet med mine starter, vendinger, og undervandsarbejde. Ellers skal jeg bare have finpudset min teknik og blive mentalt klar til at præstere til NJM.

 

SvømmeSport ønsker Laura Fogh og de 23 andre udtagne svømmere held og lykke på Island.Se de seneste nyheder

17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om. 

 
11-01-2018 22:08:00

De officielle startlister til Danske Årgangsmesterskaber på kortbane er nu tilgængelige.

 
11-01-2018 20:31:00

Sander Møller Jürgensen kunne tage meget med sig hjem fra Årgangssamlingen, som EM-svømmer Daniel Skaaning blandt andet besøgte.