Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Marts
2018
Svømning
Bille Cup
Lübeck
12
April
2018
Svømning
Danish Open
Bellahøj Svømmestadion
13
April
2018
Svømning
Herning Open 2018
Herning Svømmehal

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Historiens største Årgangssamling afholdt i Esbjerg


28-12-2017 18:36:00:
Af: Klaus Bach Christensen

H2Odense-træner, Nicolaj Degn Andersen, udviklede sine faglige kompetencer under Årgangssamlingen, hvor mere end 100 svømmere og trænere deltog.


Tilbage i november, nærmere bestemt den 24.-26. november, blev der afholdt Årgangssamling i Svømmestadion Danmark i Esbjerg. Samlingen er blevet til i et samarbejde mellem de fire regionsudvalg i Danmarks Svømmeunion; Region Nordsjælland, Region Sydsjælland, Region Syddanmark og Region Midtjylland samt Sportsafdelingen og en gruppe årgangstrænere. Samlingen blev støttet økonomisk af de fire nævnte regioner samt Udviklingspuljen i Dansk Svømmeunion.

 

Læs her Årgangssamlingens optaktshistorie.

 

I samlingen deltog i alt 81 svømmere og 29 trænere, hvilket gjorde samlingen til den største Årgangssamling nogensinde. En af de trænere som deltog, var Nicolai Degn Andersen fra H20dense, og han fortæller.

 

- Personligt fik jeg rigtig meget ud af sparre med de andre trænere på kanten – både de erfarne og nye. Det er altid interessant for mig at høre, hvordan man arbejder andre steder og få lov at dele sine egne tanker. Det giver mig noget nyt, hver gang jeg skal forklare det, som jeg implicit gør i hverdagen.

 

- Jeg synes klart det bedste rent fagligt, var da Mads Bjørn kom forbi og delte sine tanker og metodikker med os trænere og svømmerne. Det samme hører jeg fra svømmerne, som var enormt glade for, at Daniel Skaaning var forbi og fortælle om livet som svømmer, og da han var med i svømmehallen efterfølgende. Jeg vil også gerne rose de ansvarlige trænere for at udnytte de øvrige træneres kompetencer ift. landtræning og i formidlingen under vandtræningerne.

 

Nicolai Degn Andersen fortæller om sin oplevelse til Årgangsamlingen i Esbjerg.

Foto: Privatfoto

 

Selvom H2Odense-træneren er yderst tilfreds med indholdet og udbyttet af Årgangssamlingen, håber han, at der under den næste samling kommer et endnu større fokus på teknik.

 

- Jeg håber på næste samling, at der vil komme endnu mere fokus på at give svømmerne noget teknisk med hjem. Samlingen giver en unik mulighed for at skabe nogle refleksioner hos svømmerne, som de ikke nødvendigvis ville gøre sig med samme træning i hverdagen, siger Nicolai Degn Andersen.

 

SvømmeSport takker for interviewet og vil i samme omgang henvise til denne artikel (klik her), hvor H2Odense har lavet en kort optakt til og evaluering af Årgangssamlingen.

 

Klik her for at se en liste over, hvilke svømmere, som var udtaget og deltog i Årgangssamlingen 2017.Se de seneste nyheder

17-03-2018 19:15:29

Cheftræner på Nationalt Træningscenter (NTC), Martin Truijens, fortæller om holdet fra NTC’s træningslejr i Sydafrika

 
16-03-2018 16:30:00

Weekendens stævne er det første i East Kilbride Badet siden istandsættelsen.

 
15-03-2018 14:02:00

Center for Ungdomsstudier (CUR) står bag en undersøgelse, som omhandler, hvorfor piger vælger foreningsidrætten fra. Med udgangspunkt i indsamlet viden og i samarbejde med andre organisationer har CUR udviklet en række redskaber, der gerne skulle optimere eksisterende idrætsmiljøer for piger. 

 
15-03-2018 11:47:29

Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har vedtaget en forsøgsordning, som sikrer reserverede træningstider i en række badezoner og et havnebassin til sommer. 

 
14-03-2018 21:58:57

Landsholdets Europaturné, som netop er overstået efter FFN Golden Tour i Paris, bød undervejs på to stævner og derimellem en lille teknisk camp i Antwerpen. Landstræner Dean Boles fortæller her om Europaturnéen.