Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

16
April
2024

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


PRM: Mads Glæsner får sin guldmedalje fra VM-kortbane i Istanbul


04-02-2014 18:09:07:
Af: Christian Søes

FINA har netop offentliggjort at Mads Glæsner får sin guldmedalje fra VM-kortbane i Istanbul tilbage. 


Pressemeddelelse, udsendt af Dansk Svømmeunion i dag, tirsdag den 4. februar 2014:

 

Mads Glæsner vinder appelsag imod det internationale svømmeforbund FINA

 

Dermed får den danske elitesvømmer sin verdensmesterskabstitel i 1500 m fri retur – en titel, som Mads Glæsner opnåede den 16. december 2012 ved VM på kortbane i Istanbul. Det er domstolen CAS, Court of Arbitration for Sport, der har afsagt dommen.

 

I juni 2013 idømte FINAs doping panel Mads Glæsner en dom for overtrædelse af dopingreglerne ved VM på kortbane i Istanbul december 2012. Her svømmede Mads sig til en bronzemedalje i 400 m fri og en guldmedalje i 1500 fri. Dommen medførte en diskvalifikation af samtlige Mads´ løb ved mesterskabet.

 

CAS afgørelsen

Dansk Svømmeunion har læst beskrivelsen af sagsforløbet fra CAS, der fylder hele 25 sider. Her skal blot nævnes det væsentligste i selve afgørelsen:

 

Appelsagen indgivet af Mads Glæsner, imod FINAs doping panels afgørelse, er godkendt.

 

FINA skal udsende en pressemeddelelse hvoraf det fremgår, at Mads Glæsner fejlagtigt blev diskvalificeret i 1500 m fri.

 

FINA skal betale Mads Glæsners omkostninger til juridisk bistand i forbindelse med appellen til CAS.

 

Glæde hos Dansk Svømmeunion

I Dansk Svømmeunion er glæden stor over afgørelsen i CAS. Direktør Pia Holmen udtaler: - Udover, at vi har fået et verdensmesterskab retur, så glæder jeg mig over det principielle i sagen. At Mads Glæsner vælger at appellere sagen, hænger meget stærkt sammen med hans retfærdighedssans. Det har været en lang sej kamp og en helt sikker forfærdelig ventetid. Men familien har holdt fast, og nu kommer belønningen endelig. Det kan jeg naturligvis kun glædes over. Det er dejligt for Mads Glæsner, men det er så sandelig også samtidig dejligt for dansk elitesvømning. Når sådan en god nyhed tikker ind, bliver vi alle både glade og lettede i hele organisationen.

 

En mærkelig dom fra FINA

Direktør Pia Holmen udtaler om FINAs dom, som blev afsagt i juni 2013, at den var mærkelig. Med mærkelig mener direktøren, at Mads Glæsner fik frataget sit verdensmesterskab i 1500 m fri, til trods for, at han ved den lejlighed blev testet negativ. Den positive test blev taget to dage tidligere i forbindelse med den danske svømmers deltagelse i 400 m fri. CAS har givet Mads Glæsner medhold i, at der ikke er juridisk, moralsk eller retfærdighedsmæssigt belæg for, at have frataget Mads VM-titlen på den baggrund.

 

En lettet Mads Glæsner føler sig renset

Om afgørelsen fra CAS udtaler Mads Glæsner: - Jeg er glad for det endelige resultat og kan nu lægge alt dette bag mig og bruge fuld fokus på fremtiden.

 

 

Sagen kort

Ved en dopingkontrol under VM på kortbane i december 2012 i Istanbul blev den danske svømmer, Mads Glæsner, testet positiv for Levmetamfetamine. Den positive prøve blev afgivet efter Mads Glæsners finale på 400 m fri den 14. december, hvor danskeren vandt bronze. Mads blev ved samme stævne to dage senere, den 16. december, testet negativ, i forbindelse med, at han blev verdensmester i 1500 m fri.

 

Levmetamfetamine er et stof, som kan virke stimulerende på centralnervesystemet. Stoffet findes i den amerikanske, men ikke danske, udgave af Vicks inhalator. Der er tale om en forbyttelse af de to ”inhalatorer” som ligner hinanden, men indeholder forskellige stoffer. Mængden, der blev fundet i Mads Glæsners urin var minimal og ikke-præstationsfremmende. Stoffet levmetamfetamine indgår som et ”specificeret stof” under den milde kategori på dopinglisten.

 

 

For yderligere information

Direktør i Dansk Svømmeunion, Pia Holmen, kan kontaktes på mobil: 2920 6161.

 

Venlig hilsen

Dansk Svømmeunion

 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.