Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

18
April
2021
Svømning - Svømmetider
DGI 4. Begynderstævne, Sønderborg

Humlehøj Hallerne, svømmehal (Aflyst)
23
April
2021

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Endnu en svømmer under EM-kravtiden ved sidstedagen af Danish Open


30-03-2014 19:41:49:
Af: Christian Søes

Daniel Skaaning svømmede sig her til aften med på det danske EM-hold, så det nu tæller 15 svømmere


 

 I forbindelse med søndagens finaleafsnit af Danish Open blev svømmeren Rikke Møller Pedersen (Herning/NTC) hædret på baggrund af sin verdensmesterskabsrekord i 200 m brystsvømning, som danskeren satte i forbindelse med VM i Barcelona den 1. august. Den fantastiske rekordtid lyder: 2.19,11. Det var en glad og stolt Rikke Møller Pedersen, der modtog det officielle WR-diplom til stående applaus i svømmehallen. 

 

 


Oven på det festlige indslag gik stævnets sidste afsnit i gang. Og her lykkedes det for svømmeren Daniel Skaaning, STT/VAT CPH/NTC, at svømme under EM-kravet i 200 m individuel medley i tiden 2.01,87 (EM-kravtiden lyder her: 2.02,40). Dermed kommer listen af svømmere, der har klaret EM-kravtider ved Danish Open, op på i alt 15.

Svømmere, under EM-kravtider ved Danish Open:
Rikke Møller Pedersen, Herning/NTC
Lotte Friis, Sigma Swim Allerød/USA
Jeanette Ottesen, Lyngby/NTC
Pernille Blume, Sigma Swim Birkerød/NTC
Mie Ø. Nielsen, Aalborg
Louise Dalgaard, Aalborg
Julie Levisen, Aalborg
Sarah Bro, Lyngby/NTC
Julie Aglund Lauridsen, Sigma Swim Allerød/NTC
Maj Howardsen, Sigma Swim Allerød
Daniel Steen Andersen, Horsens/NTC
Mads Glæsner, Sigma Swim Allerød/USA
Anton Ø. Ipsen, Sigma Swim Birkerød
Viktor B. Bromer, Aalborg
Daniel Skaaning, STT/VAT CPH/NTC

Det endelige hold til EM i Berlin, bliver først udtaget og offentliggjort efter næste weekend, hvor den danske svømmer, Anders Lie (Farum), har fået dispensation til at forsøge at opnå EM-kravtider ved et amerikansk stævne.

Sportschef i Dansk Svømmeunion, Mikkel von Seelen, ser tilbage på fire meget spændende konkurrencedage, som har budt på en bred vifte af fine præstationer. – Grundlæggende har det været et fint kvalifikationsstævne til EM til sommer. Vi har fået et godt hold under kravtiderne og skal afsted med et ganske stort hold. Samtidig ser vores potentielle medaljetagere overordentlig stærke ud, så jeg tror bestemt Danmark får et godt EM til sommer. Vi kunne godt have ønsket et par af herreholdkapperne med, men der ligger stadig et arbejde i at få dem op på det internationale niveau, der kræves for kvalifikation til et EM.

Listen af juniorsvømmere, der har klaret EJM-kravtider ved Danish Open, blev ikke udvidet i løbet af søndagens to afsnit. Dermed udgøres listen af i alt seks svømmere.

Svømmere, under EJM kravtider ved Danish Open:
Signe Bro, Gentofte
Anna Boutrup, Sigma Swim Birkerød
Katrine B. Hansen, Triton Ballerup.
Christian V. Rasmussen, OSK/STO
Nicolas Blanch, Aalborg
Marcus Krøyer Svendsen, Kvik Kastrup.

Holdet, som kommer til at repræsentere Danmark ved EJM i Holland til sommer, vil blive udtaget og offentliggjort på Dansk Svømmeunions hjemmeside, www.svoem.org, i løbet af i morgen, mandag.

Ser vi bort fra de flotte præstationer, som bestemt er blevet leveret af flere juniorsvømmere under Danish Open, så er situationen i øvrigt den samme på juniorfronten som hos senior herreholdkapperne, at der mangler en smule hos de unge juniorer for at kunne klare de skrappe internationale krav.
- Særligt når jeg ser tilbage på fire dage, hvor der har været præsteret en del resultater, der er ”lige ved og næsten” kunne jeg godt have ønsket mig, at fire - fem svømmere var kommet på den rigtige side af stregen. Et hold med kun seks svømmere er lige i underkanten. Til gengæld forventer jeg mig en del af de svømmere, der er kommet gennem nåleøjet, som nu tager fat på et rigtig spændende kapitel i deres svømmekarriere, udtaler talentudvikler Michael Hinge, som har sin sidste arbejdsdag i Dansk Svømmeunion i morgen, mandag. Fra på tirsdag begynder Michael Hinge i nyt job som sportschef i Herning Svømmeklub.

Se alle dagens resultater på: http://www.livetiming.dk/?cid=1765?&lang=3

Kontaktpersoner
Spørgsmål vedrørende EM kan rettes til sportschef Mikkel von Seelen på mobil: 29 20 61 60. Tilsvarende spørgsmål vedrørende EJM kan rettes til talentudvikler Michael Hinge på mobil: 20 49 57 06 til og med i morgen, mandag. 

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.