Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

13
November
2019
Svømning - Svømmetider
ISK Klubmesterskab 2019, Ikast

Ikast Svømmecenter (træningshallen)
14
November
2019

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


iTUP Årgang 2012/2013


06-09-2012:

Læs om Michael Hinges tanker om den forestående sæson for årgangslandsholdet.


Den danske Talentudvikler, Michael Hinge, har udtaget en ny iTUP-gruppe for årgangssvømmere, også kaldet årgangslandsholdet, som du kan finde via følgende link: http://www.svoem.org/_files/Dokumenter/sportsafdelingen/rgangslandshold/ituprgangudtagelse2123sep2012.pdf

 

Vil du læse, hvad der ligger til grund for udtagelserne til denne bruttogruppe, findes forklaringen her: http://www.svoem.org/_files/Dokumenter/sportsafdelingen/juniorlandshold/forklaringtilituprgangogjuniorudtagelseraugust20122.pdf

 

Michael er tilfreds med nye gruppe, men har dog betænkeligheder mht. størrelsen af denne - Der er tale om en fin gruppestørrelse, som udelukkende giver anledning til panderynker i forhold til planlægning. Ikke mange svømmehaller kan håndtere så stor en gruppe på +70 svømmere.

 

Hvad sker der, når man indgår i iTUP Årgang og hvad arbejdes der primært med? Michael Hinges primære sportslige fokus er generel svømmeteknik, - Fokusområdet på iTUP-samlinger er altid teknik. Med en så stor gruppe, er 1:1 tekniktræning ikke en mulighed, men derimod træning af grundlæggende færdigheder. Her træner vi bl.a. DPS (DistancePerStroke), hvor man tæller sine tag, og at blive bedre til at svømme ben – det er et krav at man kan svømme 10x100 ben, st. 2.00 på langbane.

 

Et andet stort og meget vigtigt fokus er det sociale. Om dette udtaler Michael Hinge, - Mange af disse svømmere kommer til at tilbringe mange timer sammen de næste mange år, så det er meget vigtigt at lære hinanden at kende, og lære at acceptere forskelligheder på kryds og tværs.

 

I tillæg forsøger Talentudvikleren at påvirke svømmerne i forhold til både kost og hvile - faktorer som er med til at lette en, til tider, hård svømmekarriere.  

 

Læs mere om iTUP Årgang og find gruppens aktivitetskalender på følgende link: http://www.svoem.org/Discipliner/Svoemning/Svoemning-paa-eliteplan/Landshold/Aargangslandshold/

 

SvømmeSport ønsker de nye svømmere på iTUP Årgang tillykke med den flotte udtagelse.Se de seneste nyheder

10-11-2019 21:51:00

Fire aktive dage i bassinet i Esbjerg er afsluttet med udtagelse af 23 svømmere til EM på kortbane samt otte svømmere til NM på kortbane.

 
08-11-2019 18:07:00

Den tidligere elitesvømmer er i dag indehaver af rekorden i at være verdensrekordholder.

 
07-11-2019 07:50:00

De kommende Årgangstræner- og Børnetræneruddannelser har frist for tilmelding henholdsvis den 18. december for Årgangstræneruddannelsen og 11. december for Børnetræneruddannelse.
 

 
06-11-2019 09:28:00

Svømmere fra 58 danske klubber har meldt deres ankomst ved DM på kortbane i Svømmestadion Danmark.

 
03-11-2019 21:00:00

Det danske hold kommer i 2019 til at bestå af 21 svømmere.