Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Ottesen: EM var noget af en rutsjebanetur


25-08-2014 17:30:00:
Af: Anne Vegeberg Hansen

Europamesterskaberne i Berlin bød på både op- og nedture, vurderer den nyklækkede europæiske mester.


Det startede med en diskvalifikation på 4x100 m fri og endte med triumf og Europarekord på 4x100 m medley.

 

EM på langbane 2014, som fandt sted i Berlin den forgangne uge, var en turbulent omgang for rutinerede landsholdssvømmer Jeanette Ottesen. Hun udtaler mandag til SvømmeSport, da hun ankommer til Kastrup Lufthavn sammen med resten af landsholdet, at hun altid vil huske mesterskabet i det tyske for dets op- og nedture.

 

- Det har været noget af en rutsjebanetur. Vi starter ekstremt dårligt ud med en diskvalifikation på 4x100 m fri på første konkurrencedag, som, jeg bare syntes, ødelagde så meget for mig i flere dage, siger Ottesen og tilføjer:

 

- Jeg har virkelig mit hjerte med i det her, og så tærer det bare på én, når sådan noget sker Men jeg fik rejst mig, og så slutter vi af med den her guldmedalje på holdmedley’en, hvilket var skide godt.

 

Foruden en medalje af den ædleste form for metal på mesterskabets sidste konkurrencedag, formåede Jeanette Ottesen at høste hele tre individuelle medaljer – én af hver slags: først sølv på 50 m butterfly, dernæst guld på 100 meteren og sidst bronze på 50 m fri.

 

Og netop guldet på dobbeltturen i langbassinet er også noget, der vil stå klart i erindringen for den 26-årige topatlet.

 

- Jeg tror, at jeg vil huske det her EM for min 100 m butterfly, fordi det var simpelthen bare et rigtig godt løb. Det var godt svømmet af mig – ikke kun i forhold til tiden, og fordi jeg vandt, men også fordi jeg fik gjort det ting, jeg havde arbejdet med i år.

 

- Så det gik op i en højere enhed for mig i det løb, siger den nykårede Europamester.

 

Ottesen formåede at sikre sig guldet på 100 m butterfly kun 1/100-dele af et sekund foran Sveriges storsvømmende Sarah Sjöström, som hun tidligere på ugen måtte vige førstepladsen for på 50 m butterfly.

 

Og bronzemedaljen på 50 m fri var en simpel bonus for den danske landsholdssvømmer. Hendes fokus havde nemlig primært været på finalen i 4x100 m medley, som skulle svømmes blot halvanden time efter.

 

- Jeg kunne godt mærke på medley’en, at jeg allerede havde været i gang én gang, for jeg var lidt træt. Jeg havde ikke tid til afsvømning imellem løbene, så jeg sad bare og ventede, mens syren forblev i min krop. Den gad ikke rigtig forlade mig. Og det er altid hårdt og bestemt ikke det mest optimale.

 

- Men jeg prøvede bare at lade være med at tænke over det, og det gik jo alligevel, siger en storsmilende Jeanette Ottesen, der altså vendte hjem med hele fire stykke metal og dermed bidrog med knap halvdelen af Danmarks historisk samlede medaljehøst på hele ni styk.

 

Læs også "Første danske EM-medalje er i hus: Ottesen vinder sølv""2 x guld til Danmark også fredag aften ved EM på langbane i Berlin" og ”EM: Danmark diskvalificeres og mister guldet” samt ”Jeanette tredjebedst på 50 m fri: Bronze er bonus”
Tags: EM 2014

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.