Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


67-årige Inge-Lise: Det er en fantastisk oplevelse!


30-08-2014 12:24:52:
Af: Christian Søes

Med sine 67 år, er Inge-Lise Hansen en af de mere modne deltagere i dette års Christiansborg rundt. Ikke nok med det, så har hun også været vandskræk i 50 af årene.


Med sine 67 år, er Inge-Lise Hansen en af de ældste kvindelige deltagere til dette års Christiansborg rundt. Inge-Lise deltager for første gang ved Christiansborg rundt, og gennemførte turen rundt på lidt over en time.

 

 

Med et kæmpe smil på læben, fangede vi Inge-Lise efter hendes tur til en lille snak.

 

Hvad har fået dig til at starte med åbent vand svømning?
Det er faktisk en længere historie. Jeg havde en nærdøds oplevelse da jeg var to år, og var ved at drukne. Siden den dag har jeg været vandskræk, men for tyve år siden besluttede jeg mig for at det skulle være nok - jeg ville lære at svømme!

 

Og hvad skete der så?
Det var i forbindelse med at jeg flyttede til Farum, og kom til at bo tæt på en svømmehal. Her fik jeg mod på at prøve kræfter med vandet, hvilket var meget svært i starten. Men med hjælp fra livreddere, og gå på mod, gik det stille og roligt fremad. I dag er jeg selv instruktør i svømning, og nyder at svømme!

 

Men hvad så med åbent vand svømningen?
Ja, åbent vand har altid været noget lidt andet, end en svømmehal. Selvom jeg følte mig tryg i en svømmehal, så var det noget helt andet at hoppe ud i åbent vand svømning. Men jeg tænkte, at når jeg havde fået bugt med min vandskræk for svømmehaller, så kunne jeg også få bugt med min vandskræk for åbent vand. Her har Ellen Garne været en kæmpe hjælp for mig. Hun er selv åbent vand svømmer, og er samtidig psykolog, så det har været en kæmpe hjælp at have hende med i vandet. Hun har hjulpet mig med at blive tryk i vandet. Det er stadig lidt af en klaustrofobisk oplevelse at hoppe i til et åbent vands arrangement, men oplevelsen at se København fra kanalerne, imens man svømmer er bare helt fantastisk. Jeg kan ikke andet end anbefale denne oplevelse.

 

Hvad skal der så ske nu?
Det er ihvertfald ikke slut med åbent vands svømning. Nu slutter sæsonen jo snart, men jeg regner med at vende stærkt tilbage i næste år.

 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.