Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

20
Oktober
2019
22
Oktober
2019

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Mere end 300 deltager i Limfjordskrydseren og 5 km DM


02-09-2014 19:30:00:
Af: Anne Vegeberg Hansen

Havnen i Aalborg bliver invaderet af entusiastiske åbent vand-svømmere på lørdag.


Dansk Svømmeunion har modtaget rekordmange tilmeldinger til dette års Limfjordkrydser i Nordjylland, som finder sted lørdag.

 

Således fortæller udviklingskonsulent Lars Bo Larsen, som står i spidsen for at få stablet det årlige åbent vand-arrangement i Aalborg på benene, at man har modtaget lidt over 330 tilmeldinger.

 

- Det er en stigning på cirka 10 procent, og gør det klart, at vi kommer til at sende flere folk over fjorden i år, end vi har gjort tidligere, siger han og tilføjer:

 

- Stigningen i tilmeldinger skyldes nok til dels, at kendskabet til åbent vand-svømning bliver større og større, hvilket vi også har kunnet se på tilmeldingstallet til de øvrige arrangementer, der har været.

 

Det er ottende gang, at Dansk Svømmeunion arrangerer åbent vand-svømning i Limfjorden ved Aalborg, og det sker i selskab med Aalborg Svømmeklub, Svømmeklub Nord og Nørresundby Idrætsforening.

 

Traditionen tro vil løbet starte på Aalborg-siden mod syd og slutte på den nordlige side i Nørresundby. Men som noget nyt i år vil man kunne svømme mere end blot de sædvanlige 600 eller 1500 meter.

 

Limfjordskrydseren får nemlig selskab af 5 km DM.

 

- Det er første gang, at det sker, siger Lars Bo Larsen.

 

- Man har udtrykt interesse i at få mesterskabet herop i mange år, og de har udvist et godt stykke arbejde deroppe hvert år, Limfjordskrydseren skulle planlægges. Så nu belønnes det, tilføjer udviklingskonsulenten.

 

Dansk Svømmeunion har modtaget omkring 20 tilmeldinger til 5 km DM, og heriblandt finder vi blandt andet den nordiske mester i 5 km åbent vand, Laust Moesgaard.

 

De øvrige tilmeldinger er til de traditionsrige 600 og 1500 meter samt motionsløbet på 5 kilometer, som også vil være en mulighed som følge af, at Danmarksmesterskabet finder sted.

 

De ekstra distancer har dog ikke præsenteret unionen for de store udfordringer i forhold til planlægningen af Limfjordskrydseren, som trods alt også er et af unionens ældste åbent vand-arrangementer.

 

- Det er gået ganske fint. Det er en god gruppe, som har været med til at planlægge det år efter år og derfor har godt styr på det. Så det ser fantastisk ud – også med vejret, siger Lars Bo Larsen og henviser til udsigten om skyfrit og solrigt vejr hen over Aalborg i weekenden.

 

- Hvis det holder, bliver det den bedste tur, jeg har været med til at lave. Og jeg har stået i spidsen for Limfjordskrydseren i mange år, siger Lars Bo Larsen.

 

Læs mere om Limfjordskrydseren og 5 km DM, der skydes i gang klokken 11 på lørdag, her.Se de seneste nyheder

15-10-2019 08:00:00

Bliv klogere på unge, mental sundhed, kropsidealer og fitnessdoping, når Anti Doping Danmark inviterer til konferencen ’Fitnessdoping og folkesundhed’.

 
11-10-2019 11:48:41

Vestdanske Masters i Aalborg 26/10-2019 er desværre aflyst.

 
11-10-2019 11:43:05

FINA Facilitetsregler og Regelfortolkningerne for svømning er blevet opdateret.

 
21-09-2019 18:15:03

Event Campen for juniorlandsholdet, Great Danes, Holdkap projektet og landsholdet fortsatte lørdag, med teambuilding øvelser og konkurrencer på stranden sammen med TrygFonden Kystlivrednings rutinerede kystlivreddere som instruktører. 

 
20-09-2019 21:45:47

40 landsholdssvømmere samlet i Idrættens Hus i Brøndby, for at deltage i Dansk Svømmeunions årlige eventcamp.