Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
19-08-2019 21:00:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

23
August
2019

EM-junior i Kazan

 

 

Tekst
Tekst


Mere end 300 deltager i Limfjordskrydseren og 5 km DM


02-09-2014 19:30:00:
Af: Anne Vegeberg Hansen

Havnen i Aalborg bliver invaderet af entusiastiske åbent vand-svømmere på lørdag.


Dansk Svømmeunion har modtaget rekordmange tilmeldinger til dette års Limfjordkrydser i Nordjylland, som finder sted lørdag.

 

Således fortæller udviklingskonsulent Lars Bo Larsen, som står i spidsen for at få stablet det årlige åbent vand-arrangement i Aalborg på benene, at man har modtaget lidt over 330 tilmeldinger.

 

- Det er en stigning på cirka 10 procent, og gør det klart, at vi kommer til at sende flere folk over fjorden i år, end vi har gjort tidligere, siger han og tilføjer:

 

- Stigningen i tilmeldinger skyldes nok til dels, at kendskabet til åbent vand-svømning bliver større og større, hvilket vi også har kunnet se på tilmeldingstallet til de øvrige arrangementer, der har været.

 

Det er ottende gang, at Dansk Svømmeunion arrangerer åbent vand-svømning i Limfjorden ved Aalborg, og det sker i selskab med Aalborg Svømmeklub, Svømmeklub Nord og Nørresundby Idrætsforening.

 

Traditionen tro vil løbet starte på Aalborg-siden mod syd og slutte på den nordlige side i Nørresundby. Men som noget nyt i år vil man kunne svømme mere end blot de sædvanlige 600 eller 1500 meter.

 

Limfjordskrydseren får nemlig selskab af 5 km DM.

 

- Det er første gang, at det sker, siger Lars Bo Larsen.

 

- Man har udtrykt interesse i at få mesterskabet herop i mange år, og de har udvist et godt stykke arbejde deroppe hvert år, Limfjordskrydseren skulle planlægges. Så nu belønnes det, tilføjer udviklingskonsulenten.

 

Dansk Svømmeunion har modtaget omkring 20 tilmeldinger til 5 km DM, og heriblandt finder vi blandt andet den nordiske mester i 5 km åbent vand, Laust Moesgaard.

 

De øvrige tilmeldinger er til de traditionsrige 600 og 1500 meter samt motionsløbet på 5 kilometer, som også vil være en mulighed som følge af, at Danmarksmesterskabet finder sted.

 

De ekstra distancer har dog ikke præsenteret unionen for de store udfordringer i forhold til planlægningen af Limfjordskrydseren, som trods alt også er et af unionens ældste åbent vand-arrangementer.

 

- Det er gået ganske fint. Det er en god gruppe, som har været med til at planlægge det år efter år og derfor har godt styr på det. Så det ser fantastisk ud – også med vejret, siger Lars Bo Larsen og henviser til udsigten om skyfrit og solrigt vejr hen over Aalborg i weekenden.

 

- Hvis det holder, bliver det den bedste tur, jeg har været med til at lave. Og jeg har stået i spidsen for Limfjordskrydseren i mange år, siger Lars Bo Larsen.

 

Læs mere om Limfjordskrydseren og 5 km DM, der skydes i gang klokken 11 på lørdag, her.Se de seneste nyheder

19-08-2019 21:00:00
Tirsdag morgen indledes 2019-udgave af verdensmesterskaberne for juniorer i Budapest.
 
15-08-2019 14:15:00

Ny opdatering pr. august 2019.

 
15-08-2019 11:26:00

Oven på ni års pause er der nu atter udklækket svømmetrænere i Danmark med den fornemme uddannelse Idrættens Træner Akademi (ITA).

 
13-08-2019 11:05:00

Jels Sø bliver omdrejningspunktet for flere spændende DM-aktiviteter lørdag den 17. august.
 

 
11-08-2019 13:52:00

Det lykkedes desværre ikke for Martin Bang Christensen at præstere spring som forventet på tårn (10 m) søndag i Kiev.