Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Mere end 300 deltager i Limfjordskrydseren og 5 km DM


02-09-2014 19:30:00:
Af: Anne Vegeberg Hansen

Havnen i Aalborg bliver invaderet af entusiastiske åbent vand-svømmere på lørdag.


Dansk Svømmeunion har modtaget rekordmange tilmeldinger til dette års Limfjordkrydser i Nordjylland, som finder sted lørdag.

 

Således fortæller udviklingskonsulent Lars Bo Larsen, som står i spidsen for at få stablet det årlige åbent vand-arrangement i Aalborg på benene, at man har modtaget lidt over 330 tilmeldinger.

 

- Det er en stigning på cirka 10 procent, og gør det klart, at vi kommer til at sende flere folk over fjorden i år, end vi har gjort tidligere, siger han og tilføjer:

 

- Stigningen i tilmeldinger skyldes nok til dels, at kendskabet til åbent vand-svømning bliver større og større, hvilket vi også har kunnet se på tilmeldingstallet til de øvrige arrangementer, der har været.

 

Det er ottende gang, at Dansk Svømmeunion arrangerer åbent vand-svømning i Limfjorden ved Aalborg, og det sker i selskab med Aalborg Svømmeklub, Svømmeklub Nord og Nørresundby Idrætsforening.

 

Traditionen tro vil løbet starte på Aalborg-siden mod syd og slutte på den nordlige side i Nørresundby. Men som noget nyt i år vil man kunne svømme mere end blot de sædvanlige 600 eller 1500 meter.

 

Limfjordskrydseren får nemlig selskab af 5 km DM.

 

- Det er første gang, at det sker, siger Lars Bo Larsen.

 

- Man har udtrykt interesse i at få mesterskabet herop i mange år, og de har udvist et godt stykke arbejde deroppe hvert år, Limfjordskrydseren skulle planlægges. Så nu belønnes det, tilføjer udviklingskonsulenten.

 

Dansk Svømmeunion har modtaget omkring 20 tilmeldinger til 5 km DM, og heriblandt finder vi blandt andet den nordiske mester i 5 km åbent vand, Laust Moesgaard.

 

De øvrige tilmeldinger er til de traditionsrige 600 og 1500 meter samt motionsløbet på 5 kilometer, som også vil være en mulighed som følge af, at Danmarksmesterskabet finder sted.

 

De ekstra distancer har dog ikke præsenteret unionen for de store udfordringer i forhold til planlægningen af Limfjordskrydseren, som trods alt også er et af unionens ældste åbent vand-arrangementer.

 

- Det er gået ganske fint. Det er en god gruppe, som har været med til at planlægge det år efter år og derfor har godt styr på det. Så det ser fantastisk ud – også med vejret, siger Lars Bo Larsen og henviser til udsigten om skyfrit og solrigt vejr hen over Aalborg i weekenden.

 

- Hvis det holder, bliver det den bedste tur, jeg har været med til at lave. Og jeg har stået i spidsen for Limfjordskrydseren i mange år, siger Lars Bo Larsen.

 

Læs mere om Limfjordskrydseren og 5 km DM, der skydes i gang klokken 11 på lørdag, her.Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.