Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Lyngby-træner modtager FINA-invitation: Det bliver super spændende


29-10-2014 16:50:00:
Af: Anne Vegeberg Hansen

Jason Christensen er blevet udvalgt til at rejse med to unge danske svømmere til Doha, hvor de skal deltage i den første udgave af FINA’s Doha 2014 Youth Program.


Når VM på kortbane løber af stablen i Doha i Qatar til december, vil byen sideløbende med Verdensmesterskaberne være vært for 1st FINA/Doha 2014 Youth Program. Her vil der deltage en dreng og en pige – begge indenfor aldersgruppen 14-16 år – samt en træner fra hver nationalt svømmeforbund.

 

Det inkluderer også Dansk Svømmeunion, der har udpeget Lyngby-træneren Jason Christensen til at akkompagnere de to danske svømmetalenter.

 

- Jeg synes, at det er et super spændende tiltag, hvor man både fra FINA’s side af inviterer nogle unge svømmere med, men samtidig vælger at invitere trænere, siger Jason Christensen til SvømmeSport og tilføjer:

 

Der skal én med, der har ansvaret for de unge svømmere, der skal med, men vi (trænere, red.) må jo kunne suge noget til os, og jeg tror også, at der er nogle arrangementer, hvor trænerne kan lære rigtigt meget. Jeg kender dog endnu ikke det præcis program.

 

Formålet med ungdomsprogrammet er blandt andet at inspirere og motivere verdens unge svømmetalenter til at blive fremtidens store svømmestjerner. Det skal blandt andet ske igennem forelæsninger, workshops, teamaktiviteter på kryds og tværs af inviterede nationer og ikke mindst overværelse af finalerne ved VM på kortbane.  

 

I Danmark er valget af de to unge svømmetalenter, der skal til Doha, faldet på henholdsvis 14-årige Julie Kepp Jensen fra JGI/A6 og 15-årige Mikkel-Emil Rosenbom fra Lyngby Svømmeklub, hvor han træner under netop Jason Christensen.

 

- Det er klart, at min interesse bliver større i og med, at det er én af mine egne svømmere, siger Lyngby-træneren, der beskriver sin årgangssvømmer som engageret og motiveret.

 

- Det bliver super godt for ham at komme med. Jeg tror, at det kan være med til at give ham en masse motivation. Mere end han har i forvejen. Og så er det en oplevelse, som kun de færreste får, så jeg tror helt klart, at det vil få ham til at vokse som svømmer og give ham et indblik i, hvad der skal til for at gå hele vejen, siger Jason Christensen.

 

Det kvindelige modstykke til Mikkel-Emil Rosenbom bliver som sagt Julie Kepp Jensen, der har bevist, at hun er et af Danmarks mest spirende svømmetalenter ved at vinde flere medaljer fra både Nordiske Årgangsmesterskaber og DM på langbane tidligere på året. Derudover deltager hun også i North Sea Swim Meet sammen med flere af landsholdssvømmerne om halvanden uge.

 

- Jeg kender Julies træner (Jon Langberg, red.) rigtig godt og har ellers mødt hende til iTUP-samlinger. Derudover har jeg forslået, at de kan komme forbi Lyngby, så vi kan hilse ordentligt på hinanden, fordi mere kendskab har jeg heller ikke til hende.

 

- Så et møde kunne være en måde at spore os ind på hinanden, siger Jason Christensen.

 

Det er i et samarbejde med Qatar Olympic Committee og Doha 2014 Local Organising Committee, at 1st FINA/Doha 2014 Youth Program stables på benene, og det finder sted fra den 2.-8. december. Læs mere om programmet her.

 

Læs også mere om VM på kortbane, som finder sted i Doha den 3.-7. december, her.
Tags: VKM 2014

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.