Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Frederik Siem Pedersen: Jeg er 100% tilbage


03-11-2014 22:00:00:
Af: Mette F. Pedersen

Når VM på kortbane løber af stablen i december måned, er Frederik Siem Pedersen blandt de 15 danskere, som skal repræsentere Danmark.


Den 23-årige Farum-svømmer erobrede i foråret fire guldmedaljer ved de danske mesterskaber på langbane i Odense. Allerede dengang satte han sig et mål for den kommende sæson. Han ville tilbage til den internationale karriere, som han for en periode måtte give slip på, for at kunne blive rask igen.

 

I fredag opnåede Frederik Siem Pedersen så sit mål. Han blev udtaget til VKM-holdet 2014, som skal konkurrere i Doha i december måned. Men bag de flotte resultater gemmer sig en historie om en lang kamp mod sygdom, og en mindst ligeså hård kamp for at komme tilbage i bassinet. 

 

Foto: Patrick B. Kraemer

 

Vejen tilbage til succes

Frederik Siem Pedersen brød tidligt igennem og opnåede allerede en 4. plads ved de europæiske juniormesterskaber i 2009. I september måned 2010, fik han konstateret kyssesyge og med den fulgte en kronisk træthed. Frederik forsøgte forgæves at træne videre, men i december 2012 måtte Team Danmark lægerne stoppe hans træning. Han holdte pause i otte måneder, så for at blive ordentlig rask igen. I juli 2013 vendte han så endelig tilbage til bassinet, og siden er det gået efter planen, hvis han selv skal sige det.

 

"Min sygdom er noget, som jeg har lagt bag mig. Jeg tænker ikke længere på, at jeg måske i morgen har det skidt igen. Samtidig er det dog en ting, som altid er klogt at have med i baghovedet, så hverken jeg eller nogen andre skal igennem det samme, som jeg var dengang.

Jeg håber også, at jeg med VKM udtagelsen, kan få folk til at indse at jeg er 100% tilbage. Det er en følelse, jeg selv har haft i over et år nu, men jeg har også lagt mærke til, at det har taget længere tid, at få folk i SvømmeDanmark til at indse det. Jeg lavede allerede en plan tilbage i juli 2013, for hvordan jeg skulle komme tilbage på toppen. Den har jeg fulgt lige siden og synes selv, at det går rigtig godt.

Det er ingen hemmelighed at jeg ikke træner lige så mange meter, som jeg engang gjorde, men til gengæld træner jeg i dag meget klogere. Tiden jeg lægger i min træning er cirka den samme som før, men bare med meget mere kvalitet. Alt hvad jeg foretager mig, både til træning og i min hverdag, er nøje gennemtænkt og velovervejet, hvilket det ikke altid var, da jeg var yngre. Her handlede det mere om hvor meget jeg kunne træne, mens at det nu handler om at træne det, som gør mig bedre.", fortæller Frederik til SvømmeSport

 

Efter sit comeback i foråret ved DM på langbane, besluttede Frederik, at sætte sig et mål om at gå hele vejen og svømme under kravet til VKM.

Derfor var det også en kæmpe lettelse for ham, da det blev offentliggjort i fredags, at han i herrenes 4x200 meter fri holdkap var blevet udtaget til Verdensmesterskaberne på kortbane 2014. 

 

"Det har jeg det super godt med at være en del af VKM-holdet. Det var et mål, som jeg har trænet hårdt efter at nå. Jeg satte allerede målet sammen med mine trænere (Claus Buus og Thomas Jansson red.) i foråret. Det blev derfor heller ikke til mere end halvanden uges ferie efter DM-L, fordi kravtiden allerede skulle tages her i oktober. Det er selvfølgelig super dejligt, når det lykkedes. Og specielt det, at jeg har klaret mig igennem en så turbulent periode, som jeg har, gør selvfølgelig bare, at jeg er ekstra glad." udtaler Frederik til SvømmeSport

 

Top tunet til VKM

Dagen efter østdanske kortbanemesterskaber tog Frederik på træningslejr på Gran Canaria. Her skal han forberede sig til DKM og VKM. Frederik kan allerede nu afsløre, hvor han vil lægge sine fokuspunkter i den kommende tid frem mod VM. Detajerne skal finjusteres.

 

"Da der ikke er særlig lang tid mellem den nedtrapning jeg lige har haft og VKM, så vil mit fokus lægge meget på detaljerne. Det var ikke nogen perfekte løb jeg svømmede til Østmesterskaberne, hverken i 100 eller 200 fri, så der er helt sikkert tid at hente, hvis det kommer på plads. Her tænker jeg på mine vendinger - specielt brydningerne, som jeg længe har haft svært ved at ramme ordentligt. Samtidig skal mine sidste 15m i begge løb være hurtigere. Heldigvis har jeg god tid til at forbedre disse ting, da jeg dagen efter østdanske tog på en tre ugers træningslejr til Gran Canaria. Så jeg er ikke i tvivl om, at jeg kommer top tunet til VKM." fortæller Frederik Siem Pedersen til SvømmeSport.

 

 

SvømmeSport ønsker Frederik stort tillykke med udtagelsen til VKM.
Tags: VKM 2014

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.