Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
10-05-2019 14:30:00
 
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

23
Maj
2019

EISM 2019

 

 

Tekst
Tekst


Lotte Friis melder afbud til VM på kortbane i december


17-11-2014 12:49:00:
Af: Nora Thomsen

På grund af en skidt start på sæsonen og en mindre skulderskade samt sygdom, har Gentofte-svømmeren valgt at droppe VM på kortbane.


Pressemeddelelse udsendt af Dansk Svømmeunion mandag, den 17. november:

Trods en rigtig god træningsperiode nu, har en skidt start på sæsonen og en mindre skulderskade betydet, at Danmarks stærke langdistancesvømmer vælger at droppe næste måneds VM på kortbane.

Lotte Friis, som bor og træner i USA til daglig, er nået frem til beslutningen i samråd med Dansk Svømmeunions landstræner, Nick Juba, og sine amerikanske trænere. Og selvom Gentofte-svømmeren naturligvis er ked af at melde afbud til VM på kortbane, er hun ikke i tvivl om, at det er det rigtige at gøre.

- Ved opstart af sæsonen midt i september fungerede min træning ikke optimalt. Derudover har en mindre skulderskade samt sygdom sat mig tilbage. Den seneste måned har det imidlertid kørt rigtig godt, men jeg føler, at jeg er sat så langt tilbage, at jeg ikke vil kunne præstere optimalt i Doha. Så i stedet for en halvhjertet indsats ved et kortbane mesterskab vælger jeg nu at fokusere min træning 100 procent frem mod sæsonens vigtigste stævne, VM på langbane, i Kazan næste sommer, udtaler Lotte Friis.

I Dansk Svømmeunion er der forståelse for VM-afbudet, der betyder, at det samlede hold til Doha nu bliver på i alt 14 svømmere. Her udtaler unionens sportschef, Mikkel von Seelen: - Vi har naturligvis været i tæt dialog med Lotte og i fællesskab vurderet, hvad, der ville være det rigtige at gøre i den konkrete situation. Lotte er en meget rutineret svømmer, som ikke behøver at deltage ved internationale mesterskaber for at opnå international stævneerfaring eller lignende. I den givne situation er der mere ræson i, at Lotte er i Baltimore i hendes daglige træningsmiljø, og der sørger for at forberedelserne frem mod Verdensmesterskaberne på langbane i russiske Kazan får den rigtige retning. Derved kan Lotte få ro til at fokusere på sommerens absolutte højdepunkt, og vi kan glæde os til at følge hende der i forhåbentlig knivskarp form, præcis som vi så hende ved VM på langbane i 2013, udtaler Mikkel von Seelen.

Lotte vil være hjemme i Danmark de kommende dage, hvor hun deltager ved DM på kortbane i Bellahøj Svømmestadion torsdag til søndag. Derefter går turen direkte tilbage til Baltimore, hvor forberedelserne frem mod VM 2015 i Kazan, påbegyndes.

VM på kortbane i Doha, Qatar, forløber i perioden 3. – 7. december. Her vil 14 danske svømmere stille til start.
VM på langbane finder sted i russiske Kazan i perioden 2. – 9. august 2015.

For yderligere information kan Dansk Svømmeunions sportschef, Mikkel von Seelen, kontaktes på mobil: 29 20 61 60.

 
Tags: VKM 2014

Se de seneste nyheder

10-05-2019 14:30:00

DM-L d. 11. - 14. juli 2019 flyttes til Helsingør Svømmehal.

 
04-05-2019 12:38:00

SVØMs formand var klar i mælet på DIFs årsmøde lørdag vedrørende træneradfærden tilbage i 2003-2013.

 
02-05-2019 18:30:00

Indrømmelsen kommer på baggrund af en henvendelse fra Dansk Svømmeunion.

 
02-05-2019 14:30:00

Dansk Svømmeunion klar med nyt set-up for både årgangstræneruddannelsen og børnetræneruddannelsen.

 
01-05-2019 18:19:00

Dansk Svømmeunion har modtaget tre spørgsmål fra DR på baggrund af gårsdagens redegørelse.