Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
19-08-2019 21:00:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

23
August
2019

EM-junior i Kazan

 

 

Tekst
Tekst


Juniorerne på træningslejr


02-10-2012:
Af: Tine Jespersen

Læs interview med Michael Hinge omkring næste uges træningssamling.


 

I den kommende uge indtager iTUP-juniorerne Skive Badeland til sæsonens første træningslejr. Men hvad laver man egentlig på sådan en lejr? SvømmeSport har spurgt talentudvikler Michael Hinge om dette – og nej, det handler ikke kun om at tæske kilometer igennem. Er du også blevet nysgerrig nu? Læs videre her.

 

Hvorfor ligger lejren på dette tidspunkt?

- Midt i sæsonen er det almindeligt at lægge lidt ekstra volumen på den daglige træning. Mange klubber har også taget det tema til sig, og flere vælger at rejse på 2 ugers træningslejre i netop uge 41+42 eller 42+43.

 De fleste svømmere skal videre på klubtræningslejr ugen efter - kan juniorsvømmere holde til den træningsmængde?

- Ork ja. Hvis man som junior ikke kan holde til den ekstra belastning, det er at rejse på træningslejr, bliver karrieren nok ikke lang.

 

Rent træningsmæssigt har Hinge og co. fokus på volumen. De skal i løbet af ugen nå et specifikt metertal. Men det stopper ikke her, teknikken er nemlig også en vigtig del af en træningslejr – og det er det faktisk, lige meget hvornår i sæsonen man befinder sig. Teknik kan være mange ting, eksempelvis indøvelse af en specifik bevægelse. Men Michael Hinge forklarer, at det udover det, også kan være så simpelt som at holde det samme antal tag over en given distance, med en given hastighed.

Det er dog ikke kun træningen der er i fokus. Michael Hinge forklarer: - Primært skal de forbedre deres aerobe kapacitet, men de skal også have en social oplevelse. Det er jo et nyt hold der forhåbentlig skal være sammen i mange timer fremover, så det er vigtigt, at de lærer hinanden at kende.

 

For den største gruppe af juniorerne vil det næste mål være NJM til december, som afholdes i Vaasa, Finland. Men enkelte får også muligheden for at deltage i deres første seniorstævne, nemlig EKM i Chartres, Frankrig til november. Den historie kan i, her på SvømmeSport, høre meget mere om senere.

 

Vi ønsker alle de seje juniorer en rigtig skøn uge i det jyske hjerte, Skive.Se de seneste nyheder

22-08-2019 10:00:00

Konkurrencelivredningens mange alsidige discipliner vil kunne opleves på tæt hold, når det går løs med et tætpakket program på lørdag ved Rødbyhavn Strand.
 

 
20-08-2019 22:00:00

VM for juniorer på langbane indledtes tirsdag med dansk junior rekord til Thea Blomsterberg på 50m brystsvømning.

 
19-08-2019 21:00:00
Tirsdag morgen indledes 2019-udgave af verdensmesterskaberne for juniorer i Budapest.
 
15-08-2019 14:15:00

Ny opdatering pr. august 2019.

 
15-08-2019 11:26:00

Oven på ni års pause er der nu atter udklækket svømmetrænere i Danmark med den fornemme uddannelse Idrættens Træner Akademi (ITA).