Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
22-02-2019 10:39:58
 
21-02-2019 13:03:17
 
11-02-2019 18:20:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

23
Februar
2019
Svømning
Fördemaster
Flensborg
1
Marts
2019
Svømning
Kronborg Open 2019
Helsingør Svømmehal
8
Marts
2019
Svømning
Øst Junior/Senior, Langbane
East Kilbride Badet

NM & NM-Junior 

 

Tekst
Tekst


Juniorerne på træningslejr


02-10-2012:
Af: Tine Jespersen

Læs interview med Michael Hinge omkring næste uges træningssamling.


 

I den kommende uge indtager iTUP-juniorerne Skive Badeland til sæsonens første træningslejr. Men hvad laver man egentlig på sådan en lejr? SvømmeSport har spurgt talentudvikler Michael Hinge om dette – og nej, det handler ikke kun om at tæske kilometer igennem. Er du også blevet nysgerrig nu? Læs videre her.

 

Hvorfor ligger lejren på dette tidspunkt?

- Midt i sæsonen er det almindeligt at lægge lidt ekstra volumen på den daglige træning. Mange klubber har også taget det tema til sig, og flere vælger at rejse på 2 ugers træningslejre i netop uge 41+42 eller 42+43.

 De fleste svømmere skal videre på klubtræningslejr ugen efter - kan juniorsvømmere holde til den træningsmængde?

- Ork ja. Hvis man som junior ikke kan holde til den ekstra belastning, det er at rejse på træningslejr, bliver karrieren nok ikke lang.

 

Rent træningsmæssigt har Hinge og co. fokus på volumen. De skal i løbet af ugen nå et specifikt metertal. Men det stopper ikke her, teknikken er nemlig også en vigtig del af en træningslejr – og det er det faktisk, lige meget hvornår i sæsonen man befinder sig. Teknik kan være mange ting, eksempelvis indøvelse af en specifik bevægelse. Men Michael Hinge forklarer, at det udover det, også kan være så simpelt som at holde det samme antal tag over en given distance, med en given hastighed.

Det er dog ikke kun træningen der er i fokus. Michael Hinge forklarer: - Primært skal de forbedre deres aerobe kapacitet, men de skal også have en social oplevelse. Det er jo et nyt hold der forhåbentlig skal være sammen i mange timer fremover, så det er vigtigt, at de lærer hinanden at kende.

 

For den største gruppe af juniorerne vil det næste mål være NJM til december, som afholdes i Vaasa, Finland. Men enkelte får også muligheden for at deltage i deres første seniorstævne, nemlig EKM i Chartres, Frankrig til november. Den historie kan i, her på SvømmeSport, høre meget mere om senere.

 

Vi ønsker alle de seje juniorer en rigtig skøn uge i det jyske hjerte, Skive.Se de seneste nyheder

22-02-2019 10:39:58

Aalborg Svømmeklub inviterer til Åbent Hus i Svømmeland i Nørresundby. Det sker som led i partnerskabsaftalen med Dansk Svømmeunion, Aalborg Kommune og Elitesport Aalborg.

 
21-02-2019 13:03:17

For tredivte gang afholdes der Sommer Universiade for alle sportsatleter, som er tilmeldt og studerer på universitetet eller er i gang med en anden videregående uddannelse.

 
11-02-2019 18:20:00

Den danske OL-guldvinder Pernille Blume har i begyndelsen af året fået foretaget en vellykket operation for at få lukket et mindre hul ved hjertet.

 
11-02-2019 09:17:00

Martin Bang Christensen har de forgangne to weekender forberedt sig til Grand Prix i Rostock - det resulterede i en flot førsteplads ved tysk tårnmesterskab.

 
05-02-2019 10:01:00

Du kan godt begynde at glæde dig. Der er præcis to måneder til, at de første svømmere hopper i vandet ved Danish Open, som i år har fået helt nyt format.