Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

17
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
EM Langbane 2024 - Beograd, Beograd

25. maj - Milan Gale Muškatirović Sports Center

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Team Danmark forventer 6-7 danske medaljer til VKM


01-12-2014 14:45:00:
Af: Anne Vegeberg Hansen

Der er usikkerhed forbundet med kortbanemesterskabet, men forventningerne til de rød-hvide svømmere er alligevel positive, fortæller direktør.


Når det går løs til VM på kortbane i Doha på onsdag,  er der flere af de danske landsholdssvømmere, som man kan forvente vil præstere godt nok til at nå en podieplads.

 

Således vurderer Michael Andersen, der er direktør i Team Danmark, at Dansk Svømmeunions målsætning om syv medaljer er realistisk.

 

- Hvis vi kigger på det, så mener jeg, at målsætningen ligger på 6-7 medaljer. Det kan være svært at vurdere på nuværende tidspunkt, hvad der sker, fordi det er et kortbanemesterskab, som ikke alle lande prioriterer lige højt. Man kan altså ikke vide sig helt sikker på, hvilke svømmere der stilles med, siger Michael Andersen til SvømmeSport og tilføjer:

 

- Men jeg synes, at de danske svømmere har vist gode takter i løbet af efteråret, og vores forventninger er da positive.

 

Direktøren fremhæver især svømmere som Jeanette Ottesen, Rikke Møller Pedersen og Mie Ø. Nielsen samt holdkap-disciplinerne, som han er spændt på at følge.

 

- Og så er det klart, at det bliver spændende at se Viktor B. Bromer, efter at han klarede sig så flot til EM på langbane. Nu kommer han op imod de bedste i verden på kortbane, og det bliver spændende at se, hvor han ligger i det klassement, siger Michael Andersen.

 

Det er henholdsvis syv kvindelige svømmere og syv herresvømmere, der er rejst til Doha for at repræsentere Danmark til dette års internationale kortbanemesterskab.

 

Oprindeligt var langdistancesvømmeren Lotte Friis også udtaget, men hun måtte sige fra af forskellige årsager kort før december, og det ærgrer Michael Andersen:

 

- Det er klart, at når hun er en af dem, der tidligere har vist, hvad hun kunne på kortbane, og taget medaljer med hjem fra VM på kortbane.

 

Det er dog ikke alene profilerne, som Team Danmark har for øje, når vi taler om store internationale mesterskaber. Således påpeger Michael Andersen, at det faktum, at det er en stor landsholdstruppe, der vil dyste med i Doha, tegner godt for fremtiden.

 

- Det er jo et stort hold, og det er positivt, fordi det viser, at vi har en god bredde i øjeblikket. Vi har for eksempel mange flere af de mandlige svømmere med, og det bliver specielt at se dem. Jeg håber og tror på, at vi kan få flere af herrerne i verdenseliten. Viktor har vist vejen, og jeg tror, at det betyder rigtig meget, for det skaber plads og mulighed for dem, der kommer bagved.

 

- For de unge handler VM på kortbane dog her og nu mest om at lære og mindre om placeringer. Svømmer de op til deres bedste tider og det, de er udtaget på, skal vi være tilfredse med det, siger Team Danmark-direktøren.

 

Læs mere om VM på kortbane, som skydes i gang i Doha på onsdag, her.
Tags: VKM 2014

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.