Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Mie Ø. Nielsen: VM var præget af både op- og nedture


19-12-2014 18:00:00:
Af: Anne Vegeberg Hansen

Jeg er rigtig glad for det, jeg er kommet hjem med, selvom at jeg gerne ville have haft lidt mere, siger landsholdssvømmeren efter VM på kortbane.


Da Mie Ø. Nielsen vendte hjem fra VM på kortbane tidligere på måneden, var hun ikke bleg for at erkende, at det ikke havde været et stævne, der gik helt, som hun havde ønsket.

 

- Der har både været op og nedture, synes jeg. Især på holdkapperne er jeg rigtig godt tilfreds med det, vi har præsteret, men i forhold til mine egne personlige løb, måske ikke så meget, siger hun til SvømmeSport efter stævnet.

 

- Men det går nok. Når jeg ser tilbage på det, er jeg meget godt tilfreds, og jeg er rigtig glad for det, jeg er kommet hjem med, selvom at jeg gerne ville have haft lidt mere, tilføjer hun.

 

Det blev til hele to gange guld til Mie Ø. Nielsen, da hun sammen med Jeanette Ottesen, Rikke Møller Pedersen og Pernille Blume sejrede på medleyholdkapperne – 4x50 m medley og 4x100 m medley.

 

Den 18-årige svømmer fra Aalborg Svømmeklub måtte dog se sig placeret uden for podiet på sine individuelle løb, hvor hun blandt andet endte som nummer fem på favoritdistancen 100 m ryg – en distance hun tidligere på året tog EM-guld på.

 

- Til svømning har du gode dage og dårlige dage, så en nedtur kommer selvfølgelig ikke bag på mig. At den så indtraf der er selvfølgelig surt, men det sker for alle svømmere, siger Mie Ø. Nielsen, der ellers var ramt af sygdom op til VM.

 

- Men det vil jeg ikke bruge som en undskyldning, for det sker for alle. Det har dog selvfølgelig lige sat en stopper for forberedelsen op til VM. Men sådan noget sker en gang i mellem, og det må man tage med.

 

Holdkap eller ej?

Der var flere finaleafsnit under VM på kortbane, hvor svømmere – blandt andet på grund af det stramme program på blot fem konkurrencedage – havde mere end ét finaleløb inden for få timer. Derfor så man også andre nationer melde pas på holdkapperne for at spare deres svømmeres kræfter i forhold til deres individuelle løb. Men det var ikke tilfældet for Danmark.

 

Mie Ø. Nielsen køber dog ikke en snak om at vige fra holdkapperne for at sikre overskud til sine individuelle løb:

 

- Jeg havde ikke nogen individuelle løb på de dag, hvor jeg svømmede holdkapper, så det var ikke fordi, at jeg følte, at de tog opmærksomhed fra mine egne løb eller gav mig grund til at spekulere i, om jeg skulle svømme langsommere på et tidspunkt for at spare kræfter.

 

- I Danmark går vi virkelig meget op i holdkapper, og selvom at det er en individuel sport, er det bare fedt at stå sammen med andre piger.  Jeg er en holdkap-pige, og jeg elsker det – det har jeg gjort, siden jeg var helt lille, siger landsholdssvømmeren.

 

Læs også "Sportschef: Jeg er godt tilfreds med VM-K 2014" og "MEDIE: VM-overblik: Alle danske medaljer, finaler, rekorder og placeringer"
Tags: VKM 2014

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.